Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa serowa z pulpecikami

0
46 min
Łatwy

Składniki

-
5 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

250 g
Mięso mielone z indyka
1 łyżka
Szczypiorek
1 
Jajko
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
100 g
Pieczarki
1 łyżka
Masło
20 g
Mąka pszenna
100 g
Śmietana 36%
50 g
Por (biała część)
50 g
Ser gruyere

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
243.2 kcal
Białko
15.86 g
Węglowodany
5.8 g
Tłuszcze
17.68 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

46 min
Step1
10 min
Mięso mielone połącz ze szczypiorkiem i jajkiem, dopraw do smaku solą i pieprzem, uformuj małe pulpeciki.
Step2
5 min
Obsmaż pulpeciki z każdej strony i przełóż do garnka.
Step3
10 min
Pieczarki i por oczyść, pokrój w plasterki i podsmaż na maśle (5 minut), na tej samej patelni co pulpeciki. Gotowe przełóż do garnka i podlej 0,8 litra wody.
Step4
10 min
Zagotuj, mieszając od czasu do czasu, i dodaj serek pokrojony w kostkę. Rozprowadź mąkę w śmietance i dodaj do zupy, a następnie doprowadź do zagotowania.
Step5
10 min
Gotuj przez 10 minut na małym ogniu, po czym zestaw z ognia. Dopraw do smaku.
Step6
1 min
Rozlej do bulionówek i dodaj pulpeciki.
Zupa serowa z pulpecikami

Step1 z 6

Mięso mielone połącz ze szczypiorkiem i jajkiem, dopraw do smaku solą i pieprzem, uformuj małe pulpeciki.

Zupa serowa z pulpecikami

Step2 z 6

Obsmaż pulpeciki z każdej strony i przełóż do garnka.

Zupa serowa z pulpecikami

Step3 z 6

Składniki: Pieczarki, Por (biała część)

Pieczarki i por oczyść, pokrój w plasterki i podsmaż na maśle (5 minut), na tej samej patelni co pulpeciki. Gotowe przełóż do garnka i podlej 0,8 litra wody.

Zupa serowa z pulpecikami

Step4 z 6

Zagotuj, mieszając od czasu do czasu, i dodaj serek pokrojony w kostkę. Rozprowadź mąkę w śmietance i dodaj do zupy, a następnie doprowadź do zagotowania.

Zupa serowa z pulpecikami

Step5 z 6

Gotuj przez 10 minut na małym ogniu, po czym zestaw z ognia. Dopraw do smaku.

Zupa serowa z pulpecikami

Step6 z 6

Rozlej do bulionówek i dodaj pulpeciki.

Przepis na zupę serową z mielonymi z indyka, podsmażonymi na maśle pieczarkami i plasterkami pora oraz delikatnym serkiem topionym ze szczypiorkiem to wspaniały pomysł na sycącą przekąskę dla całej rodziny, która przepada za inspiracjami kulinarnymi z serem żółtym w tle. Mimo że szczypiorek towarzyszy już mięsu mielonemu w pulpecikach, możesz nim jeszcze udekorować zupę serową przelaną do bulionówek.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika