Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Zupa serowa z pulpecikami
Dodaj do CookBook

Zupa serowa z pulpecikami

(0)
46 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

5 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
250  g
Mięso mielone z indyka
1  łyżka
Szczypiorek
1 
Jajko
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
100  g
Pieczarki
1  łyżka
Masło
20  g
Mąka pszenna
100  g
Śmietana 36%
50  g
Por (biała część)
50  g
Ser gruyere
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
5.8 g
Wartość energetyczna
243.2 kcal
Tłuszcze
17.7 g
Białko
15.9 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przepis na zupę serową z mielonymi z indyka, podsmażonymi na maśle pieczarkami i plasterkami pora oraz delikatnym serkiem topionym ze szczypiorkiem to wspaniały pomysł na sycącą przekąskę dla całej rodziny, która przepada za inspiracjami kulinarnymi z serem żółtym w tle. Mimo że szczypiorek towarzyszy już mięsu mielonemu w pulpecikach, możesz nim jeszcze udekorować zupę serową przelaną do bulionówek.

Przygotowanie

46 min
  • Krok 1

    10 min
    Mięso mielone połącz ze szczypiorkiem i jajkiem, dopraw do smaku solą i pieprzem, uformuj małe pulpeciki.
  • Krok 2

    5 min
    Obsmaż pulpeciki z każdej strony i przełóż do garnka.
  • Krok 3

    10 min
    Pieczarki i por oczyść, pokrój w plasterki i podsmaż na maśle (5 minut), na tej samej patelni co pulpeciki. Gotowe przełóż do garnka i podlej 0,8 litra wody.
  • Krok 4

    10 min
    Zagotuj, mieszając od czasu do czasu, i dodaj serek pokrojony w kostkę. Rozprowadź mąkę w śmietance i dodaj do zupy, a następnie doprowadź do zagotowania.
  • Krok 5

    10 min
    Gotuj przez 10 minut na małym ogniu, po czym zestaw z ognia. Dopraw do smaku.
  • Krok 6

    1 min
    Rozlej do bulionówek i dodaj pulpeciki.
Zupa serowa z pulpecikami

Krok 1 z 6

Mięso mielone połącz ze szczypiorkiem i jajkiem, dopraw do smaku solą i pieprzem, uformuj małe pulpeciki.

Zupa serowa z pulpecikami

Krok 2 z 6

Obsmaż pulpeciki z każdej strony i przełóż do garnka.

Zupa serowa z pulpecikami

Krok 3 z 6

Składniki: Pieczarki, Por

Pieczarki i por oczyść, pokrój w plasterki i podsmaż na maśle (5 minut), na tej samej patelni co pulpeciki. Gotowe przełóż do garnka i podlej 0,8 litra wody.

Zupa serowa z pulpecikami

Krok 4 z 6

Zagotuj, mieszając od czasu do czasu, i dodaj serek pokrojony w kostkę. Rozprowadź mąkę w śmietance i dodaj do zupy, a następnie doprowadź do zagotowania.

Zupa serowa z pulpecikami

Krok 5 z 6

Gotuj przez 10 minut na małym ogniu, po czym zestaw z ognia. Dopraw do smaku.

Zupa serowa z pulpecikami

Krok 6 z 6

Rozlej do bulionówek i dodaj pulpeciki.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez soi
  • Bez wieprzowiny
  • Bogate w białko
  • Grzyby
  • Kuchnie świata
  • Łatwy przepis
  • Niski poziom cukru
  • Niski poziom soli
  • Obiad
  • Poniżej 300 kcal
  • Przystawka
  • Rodzinny posiłek
  • Śmietana
  • Spotkanie z przyjaciółmi
  • Tradycyjne danie
  • Źródło białka
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zupa szczawiowa ze świeżego szczawiu i z jajkami

    Zupa szczawiowa ze świeżego szczawiu i z jajkami

    20 min Łatwy
  • Zupa ogórkowa z serowymi grzankami

    Zupa ogórkowa z serowymi grzankami

    1 godz 24 min Łatwy
  • Zupa szczawiowa z jajkiem i kaszą jaglaną

    Zupa szczawiowa z jajkiem i kaszą jaglaną

    23 min Łatwy
  • Zupa z jarmużu

    Zupa z jarmużu

    45 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu