Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Przepis na zupę serową z mielonymi z indyka, podsmażonymi na maśle pieczarkami i plasterkami pora oraz delikatnym serkiem topionym ze szczypiorkiem to wspaniały pomysł na sycącą przekąskę dla całej rodziny, która przepada za inspiracjami kulinarnymi z serem żółtym w tle. Mimo że szczypiorek towarzyszy już mięsu mielonemu w pulpecikach, możesz nim jeszcze udekorować zupę serową przelaną do bulionówek.
Mięso mielone połącz ze szczypiorkiem i jajkiem, dopraw do smaku solą i pieprzem, uformuj małe pulpeciki.
Step2
5 min
Obsmaż pulpeciki z każdej strony i przełóż do garnka.
Step3
10 min
Pieczarki i por oczyść, pokrój w plasterki i podsmaż na maśle (5 minut), na tej samej patelni co pulpeciki. Gotowe przełóż do garnka i podlej 0,8 litra wody.
Step4
10 min
Zagotuj, mieszając od czasu do czasu, i dodaj serek pokrojony w kostkę. Rozprowadź mąkę w śmietance i dodaj do zupy, a następnie doprowadź do zagotowania.
Step5
10 min
Gotuj przez 10 minut na małym ogniu, po czym zestaw z ognia. Dopraw do smaku.
Step6
1 min
Rozlej do bulionówek i dodaj pulpeciki.
Step1
z
6
Mięso mielone połącz ze szczypiorkiem i jajkiem, dopraw do smaku solą i pieprzem, uformuj małe pulpeciki.
Step2
z
6
Obsmaż pulpeciki z każdej strony i przełóż do garnka.
Step3
z
6
Składniki:
Pieczarki, Por (biała część)
Pieczarki i por oczyść, pokrój w plasterki i podsmaż na maśle (5 minut), na tej samej patelni co pulpeciki. Gotowe przełóż do garnka i podlej 0,8 litra wody.
Step4
z
6
Zagotuj, mieszając od czasu do czasu, i dodaj serek pokrojony w kostkę. Rozprowadź mąkę w śmietance i dodaj do zupy, a następnie doprowadź do zagotowania.
Step5
z
6
Gotuj przez 10 minut na małym ogniu, po czym zestaw z ognia. Dopraw do smaku.
Step6
z
6
Rozlej do bulionówek i dodaj pulpeciki.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0