Placuszki z ryżu i sera

4/5 4 14 5 1
4/5 4 14 5 1
  • Przygotowanie: 17 min.

  • Oczekiwanie: 16 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ryż ugotuj z dodatkiem Bulionu warzywnego.
  2. Gorący ryż połącz z serem żółtym i wystudź.
  3. Dodaj jajka, tartą bułkę i natkę pietruszki. Dopraw solą i pieprzem.
  4. Z powstałej masy formuj placuszki, smaż je ta patelni na rozgrzanym oleju (ok. 3 minuty z każdej strony).
  5. Podawaj z gotowanymi warzywami (np. marchewka z groszkiem).

Opis przepisu:

Wegetariański przysmak z patelni: placuszki z ryżu i tartego żółtego sera, doprawione siekaną natką pietruszki. Przepyszne z porcją marchewki z groszkiem czy kalafiora, z pomidorami duszonymi z cebulą i cukinią lub z zieloną sałatą ze śmietaną. A kto nie ma pod ręką warzyw - może podać gorące ryżowe placuszki z Keczupem WINIARY lub dowolnym pomidorowym sosem, np. podgotowanym Sosem Włoskim WINIARY.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?