1

2

Przepisy

Placuszki z ryżu i sera

5/5 5 6 5 1

przygotowanie: 30 minut

porcje: 4 porcje

390 calories kalorie: 390 kcal / porcja

Wegetariański przysmak z patelni: placuszki z ryżu i tartego żółtego sera, doprawione siekaną natką pietruszki. Przepyszne z porcją marchewki z groszkiem czy kalafiora, z pomidorami duszonymi z cebulą i cukinią lub z zieloną sałatą ze śmietaną. A kto nie ma pod ręką warzyw - może podać gorące ryżowe placuszki z keczupem lub dowolnym pomidorowym sosem.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ryż ugotuj z dodatkiem Bulionu warzywnego.
  2. Gorący ryż połącz z serem żółtym i wystudź.
  3. Dodaj jajka, tartą bułkę i natkę pietruszki.
  4. Dopraw solą i pieprzem.
  5. Z powstałej masy formuj placuszki, smaż je ta patelni na rozgrzanym oleju (ok. 3 minuty z każdej strony).
  6. Podawaj z gotowanymi warzywami (np. marchewka z groszkiem).

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: