Zupy często goszczą na Twoim stole, ale czasami brakuje Ci na nie pomysłu? Mamy na to sposób! Zobacz pomysły na klasyczne zupy, chłodniki czy zupy-kremy z nutą egzotyki, które zaskoczą Twoich bliskich.
Wejdź razem z nami do świata smacznych, kolorowych i aromatycznych zup na każdy dzień!
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Składniki
4
porcje
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
ingredient_quantity
recipe ingredient
1opakowanie
Opakowanie mrożonych brokułów lub jeden świeży brokuł
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Dzisiaj syn wrócił ze szkoły z kolegą. Akurat skończyłam gotować soczyście zielony krem z brokułów. Aromat prażonych migdałów, którymi właśnie posypywałam zupę na talerzach, od razu ściągnął chłopaków do kuchni. Nasz gość równie szybko z niej wyskoczył, kiedy natknął się na różyczkę brokuła leżącą na blacie.
Dla niego to pewnie nie była żadna różyczka, ale jakieś niejadalne warzywo. Wiedziałam, że brokułowej z pewnością nie zje. Za to ze smakiem zjadł ufoludkowy krem z brokułów, który rzeczywiście był nieziemski. Pyszniejszej brokułowej z prażonymi migdałami… tzn. ufoludkowej nie serwują w całej galaktyce 🙂
Przygotowanie
40 min
Krok 1
15 min
W małej ilości wody (ok. 500 ml) gotuję warzywa na wywar.
Krok 2
1 min
Jak zmiękną, wyławiam je i dodaję różyczki brokuła.
Krok 3
3 min
Jeśli na pierwszy rzut oka widać, że wywaru jest za dużo, można dodać pokrojonego w kostkę ziemniaka.
Krok 4
15 min
Zupę gotuję ok. 15 minut, miksuję.
Krok 5
1 min
Dodaję sól, pieprz i odrobinę startej na tarce gałki muszkatołowej.
Krok 6
5 min
Migdały rumienię na suchej patelni i posypuję nimi krem z brokułów bezpośrednio na talerzach.
Krok 1
z
6
W małej ilości wody (ok. 500 ml) gotuję warzywa na wywar.
Krok 2
z
6
Jak zmiękną, wyławiam je i dodaję różyczki brokuła.
Krok 3
z
6
Jeśli na pierwszy rzut oka widać, że wywaru jest za dużo, można dodać pokrojonego w kostkę ziemniaka.
Krok 4
z
6
Zupę gotuję ok. 15 minut, miksuję.
Krok 5
z
6
Dodaję sól, pieprz i odrobinę startej na tarce gałki muszkatołowej.
Krok 6
z
6
Migdały rumienię na suchej patelni i posypuję nimi krem z brokułów bezpośrednio na talerzach.
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0