Zupy często goszczą na Twoim stole, ale czasami brakuje Ci na nie pomysłu? Mamy na to sposób! Zobacz pomysły na klasyczne zupy, chłodniki czy zupy-kremy z nutą egzotyki, które zaskoczą Twoich bliskich.
Wejdź razem z nami do świata smacznych, kolorowych i aromatycznych zup na każdy dzień!
Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Dzisiaj syn wrócił ze szkoły z kolegą. Akurat skończyłam gotować soczyście zielony krem z brokułów. Aromat prażonych migdałów, którymi właśnie posypywałam zupę na talerzach, od razu ściągnął chłopaków do kuchni. Nasz gość równie szybko z niej wyskoczył, kiedy natknął się na różyczkę brokuła leżącą na blacie.
Dla niego to pewnie nie była żadna różyczka, ale jakieś niejadalne warzywo. Wiedziałam, że brokułowej z pewnością nie zje. Za to ze smakiem zjadł ufoludkowy krem z brokułów, który rzeczywiście był nieziemski. Pyszniejszej brokułowej z prażonymi migdałami… tzn. ufoludkowej nie serwują w całej galaktyce 🙂
Przygotowanie
40 min
Krok 1
15 min
W małej ilości wody (ok. 500 ml) gotuję warzywa na wywar.
Krok 2
1 min
Jak zmiękną, wyławiam je i dodaję różyczki brokuła.
Krok 3
3 min
Jeśli na pierwszy rzut oka widać, że wywaru jest za dużo, można dodać pokrojonego w kostkę ziemniaka.
Krok 4
15 min
Zupę gotuję ok. 15 minut, miksuję.
Krok 5
1 min
Dodaję sól, pieprz i odrobinę startej na tarce gałki muszkatołowej.
Krok 6
5 min
Migdały rumienię na suchej patelni i posypuję nimi krem z brokułów bezpośrednio na talerzach.
Krok 1
z
6
W małej ilości wody (ok. 500 ml) gotuję warzywa na wywar.
Krok 2
z
6
Jak zmiękną, wyławiam je i dodaję różyczki brokuła.
Krok 3
z
6
Jeśli na pierwszy rzut oka widać, że wywaru jest za dużo, można dodać pokrojonego w kostkę ziemniaka.
Krok 4
z
6
Zupę gotuję ok. 15 minut, miksuję.
Krok 5
z
6
Dodaję sól, pieprz i odrobinę startej na tarce gałki muszkatołowej.
Krok 6
z
6
Migdały rumienię na suchej patelni i posypuję nimi krem z brokułów bezpośrednio na talerzach.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0