Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sprawdź nasze inne przepisy na zupy z dodatkiem serka topionego:
Cebulę i czosnek obrać, pokroić w drobną kostkę. Na dnie dużego garnka rozgrzać masło. Zeszklić na nim cebulę i czosnek. W międzyczasie cukinie umyć i pokroić w cienkie plasterki, brokuła podzielić na mniejsze różyczki.
Tak przygotowane warzywa oraz szpinak baby dodać do garnka z podsmażoną cebulą i czosnkiem. Całość wymieszać i zalać bulionem warzywnym.
Gotować ok. 10 minut na niedużym ogniu aż warzywa zmiękną.
Dodać mrożony szpinak oraz pokrojony w kostkę serek topiony.
Pogotować jeszcze przez chwilę – aż szpinak się roztopi, a serek rozpuści.
Całość doprawić gałką muszkatołową oraz obficie solą i pieprzem.
Na koniec dodać łyżkę soku z cytryny. Całość zmiksować na gładki krem, dodając w trakcie miksowania 3 łyżki śmietany. W procesie miksowania możemy mieć pewność, że zupa nie powinna się zważyć.
Zupa szpinakowa z serkiem topionym będzie się efektowanie prezentowała, jeśli fantazyjnie udekorujesz ją pozostałą śmietaną.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0