Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sprawdź nasze inne przepisy na zupy z dodatkiem serka topionego:
Cebulę i czosnek obrać, pokroić w drobną kostkę. Na dnie dużego garnka rozgrzać masło. Zeszklić na nim cebulę i czosnek. W międzyczasie cukinie umyć i pokroić w cienkie plasterki, brokuła podzielić na mniejsze różyczki.
Tak przygotowane warzywa oraz szpinak baby dodać do garnka z podsmażoną cebulą i czosnkiem. Całość wymieszać i zalać bulionem warzywnym.
Gotować ok. 10 minut na niedużym ogniu aż warzywa zmiękną.
Dodać mrożony szpinak oraz pokrojony w kostkę serek topiony.
Pogotować jeszcze przez chwilę – aż szpinak się roztopi, a serek rozpuści.
Całość doprawić gałką muszkatołową oraz obficie solą i pieprzem.
Na koniec dodać łyżkę soku z cytryny. Całość zmiksować na gładki krem, dodając w trakcie miksowania 3 łyżki śmietany. W procesie miksowania możemy mieć pewność, że zupa nie powinna się zważyć.
Zupa szpinakowa z serkiem topionym będzie się efektowanie prezentowała, jeśli fantazyjnie udekorujesz ją pozostałą śmietaną.
Aaaa
A jeżeli chciałabym improwizować, to nie szukałabym przepisu.