Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Serowa zupa neapolitańska może być gotowa w 5 minut! Ale pokochacie ją nie tylko za łatwość i szybkość przygotowania, lecz także za wyjątkowy smak i cudownie aksamitną konsystencję. Serowa zupa neapolitańska jest tak delikatna dzięki dodatkowi serka topionego oraz surowych żółtek jajka. Żółtka wymieszane ze śmietaną to jeden z prostych trików, które jednocześnie zagęszczają zupę i sprawiają, że jest jeszcze bardziej aksamitna.
Serową zupę neapolitańską można podawać z makaronem albo też na dużych grzankach. Pozwólcie im zmięknąć w zupie, bo w prawdziwie sycącej zupie neapolitańskiej wcale nie muszą chrupać. Smacznego!
Z podanych składników przygotujecie 4 porcje sycącej serowej zupy neapolitańskiej.
Przygotowując grzanki do zupy możesz kierować się naszymi wpisami – w końcu o grzankach wiemy już wszystko!
Komentarze 0