Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Serowa zupa neapolitańska może być gotowa w 5 minut! Ale pokochacie ją nie tylko za łatwość i szybkość przygotowania, lecz także za wyjątkowy smak i cudownie aksamitną konsystencję. Serowa zupa neapolitańska jest tak delikatna dzięki dodatkowi serka topionego oraz surowych żółtek jajka. Żółtka wymieszane ze śmietaną to jeden z prostych trików, które jednocześnie zagęszczają zupę i sprawiają, że jest jeszcze bardziej aksamitna.
Serową zupę neapolitańską można podawać z makaronem albo też na dużych grzankach. Pozwólcie im zmięknąć w zupie, bo w prawdziwie sycącej zupie neapolitańskiej wcale nie muszą chrupać. Smacznego!
Z podanych składników przygotujecie 4 porcje sycącej serowej zupy neapolitańskiej.
Przygotowując grzanki do zupy możesz kierować się naszymi wpisami – w końcu o grzankach wiemy już wszystko!
Szpinak myjemy, krótko podduszamy na 2 łyżkach masła (aż listki „zwiędną”), pod koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku.
Krok 2
2 min
Zagotowujemy 1 l wody, dodajemy bulion, mieszamy, chwilę gotujemy dla uwolnienia aromatu.
Krok 3
1 min
Dodajemy serek topiony, blendujemy.
Krok 4
1 min
Żółtka łączymy ze śmietaną, dolewamy do zupy, mieszając. Ewentualnie doprawiamy do smaku solą morską.
Krok 5
1 min
Dodajemy do zupy podduszony szpinak, mieszamy.
Krok 6
5 min
Ciabatty kroimy w kromki, a następnie każdą kromkę na pół lub ćwiartki. Rumienimy na maśle.
Krok 7
1 min
Grzanki nakładamy na talerze, zalewamy je serową zupą neapolitańską. Dekorujemy świeżymi ziołami.
Krok 1
z
7
Szpinak myjemy, krótko podduszamy na 2 łyżkach masła (aż listki „zwiędną”), pod koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku.
Krok 2
z
7
Zagotowujemy 1 l wody, dodajemy bulion, mieszamy, chwilę gotujemy dla uwolnienia aromatu.
Krok 3
z
7
Dodajemy serek topiony, blendujemy.
Krok 4
z
7
Żółtka łączymy ze śmietaną, dolewamy do zupy, mieszając. Ewentualnie doprawiamy do smaku solą morską.
Krok 5
z
7
Dodajemy do zupy podduszony szpinak, mieszamy.
Krok 6
z
7
Ciabatty kroimy w kromki, a następnie każdą kromkę na pół lub ćwiartki. Rumienimy na maśle.
Krok 7
z
7
Grzanki nakładamy na talerze, zalewamy je serową zupą neapolitańską. Dekorujemy świeżymi ziołami.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0