
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł


Zupa szczawiowa z warzywami na wędzonych żeberkach

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
5 minKrok 2
5 minKrok 3
5 minKrok 4
5 min
Krok 1 z 4
Żeberka wędzone zalewamy zimną wodą. Zagotowujemy na średnim ogniu.

Krok 2 z 4
Następnie dodajemy marchewkę i pietruszkę. Warzywa dzielimy po połowie i jedną połowę wrzucamy w całości, drugą kroimy do zupy.

Krok 3 z 4
Dosypujemy przyprawy ziołowe: ziele angielskie, liść laurowy, lubczyk oraz pieprz kolorowy. Po zagotowaniu wrzucamy pokrojone ziemniaki. Gotujemy do miękkości ziemniaków. Wtedy dodajemy szczaw solony.

Krok 4 z 4
Mieszamy. Gotujemy około 7 minut i gotowe. Zupę podajemy zabieloną z połówkami jajek ugotowanymi na twardo. Smacznego.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0