Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Zupa szczawiowa z warzywami na wędzonych żeberkach
Zupa szczawiowa z warzywami na wędzonych żeberkach
Dodaj do CookBook

Zupa szczawiowa z warzywami na wędzonych żeberkach

(0)
1 godz 5 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest pacpaw
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

5 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  słoik
Szczaw
300  g
Żeberka wędzone
1 
Pietruszka
1 
Marchewka
4 
Ziele angielskie mielone
2 
Liść laurowy
1  gałązka
Lubczyk
2 
Ziemniaki
2  szczypt
Pieprz kolorowy
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
11.4 g
Wartość energetyczna
137.1 kcal
Tłuszcze
3.5 g
Białko
15.3 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Jak odpowiednio powitać wiosnę na swoim talerzu? Zupa szczawiowa z warzywami na wędzonych żeberkach to idealna propozycja na niejeden obiad. Aromat dania skupia się przede wszystkim na soczystych żeberkach i świeżym szczawiu. Danie najlepiej podawać z ugotowanymi na twardo jajkami.

Przygotowanie

65 min
  • Krok 1

    5 min
    Żeberka wędzone zalewamy zimną wodą. Zagotowujemy na średnim ogniu.
  • Krok 2

    5 min
    Następnie dodajemy marchewkę i pietruszkę. Warzywa dzielimy po połowie i jedną połowę wrzucamy w całości, drugą kroimy do zupy.
  • Krok 3

    5 min
    Dosypujemy przyprawy ziołowe: ziele angielskie, liść laurowy, lubczyk oraz pieprz kolorowy. Po zagotowaniu wrzucamy pokrojone ziemniaki. Gotujemy do miękkości ziemniaków. Wtedy dodajemy szczaw solony.
  • Krok 4

    5 min
    Mieszamy. Gotujemy około 7 minut i gotowe. Zupę podajemy zabieloną z połówkami jajek ugotowanymi na twardo. Smacznego.
Zupa szczawiowa z warzywami na wędzonych żeberkach

Krok 1 z 4

Żeberka wędzone zalewamy zimną wodą. Zagotowujemy na średnim ogniu.

Zupa szczawiowa z warzywami na wędzonych żeberkach

Krok 2 z 4

Następnie dodajemy marchewkę i pietruszkę. Warzywa dzielimy po połowie i jedną połowę wrzucamy w całości, drugą kroimy do zupy.

Zupa szczawiowa z warzywami na wędzonych żeberkach

Krok 3 z 4

Dosypujemy przyprawy ziołowe: ziele angielskie, liść laurowy, lubczyk oraz pieprz kolorowy. Po zagotowaniu wrzucamy pokrojone ziemniaki. Gotujemy do miękkości ziemniaków. Wtedy dodajemy szczaw solony.

Zupa szczawiowa z warzywami na wędzonych żeberkach

Krok 4 z 4

Mieszamy. Gotujemy około 7 minut i gotowe. Zupę podajemy zabieloną z połówkami jajek ugotowanymi na twardo. Smacznego.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bez jajek
  • Bez laktozy
  • Bez laktozy
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bogate w białko
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Niski poziom soli
  • Obiad
  • Poniżej 300 kcal
  • Przystawka
  • Rodzinny posiłek
  • Warzywa
  • Ziemniaki
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zupa szczawiowa ze świeżego szczawiu i z jajkami

    Zupa szczawiowa ze świeżego szczawiu i z jajkami

    20 min Łatwy
  • Zupa krem ze szpinaku

    Zupa krem ze szpinaku

    19 min Łatwy
  • Zupa chrzanowa na rosole z jajkiem, grzankami i majerankiem

    Zupa chrzanowa na rosole z jajkiem, grzankami i majerankiem

    1 godz 23 min Średni
  • Zupa z fasolki szparagowej

    Zupa z fasolki szparagowej

    55 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu