Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jak odpowiednio powitać wiosnę na swoim talerzu? Zupa szczawiowa z warzywami na wędzonych żeberkach to idealna propozycja na niejeden obiad. Aromat dania skupia się przede wszystkim na soczystych żeberkach i świeżym szczawiu. Danie najlepiej podawać z ugotowanymi na twardo jajkami.
Przygotowanie
65 min
Krok 1
5 min
Żeberka wędzone zalewamy zimną wodą. Zagotowujemy na średnim ogniu.
Krok 2
5 min
Następnie dodajemy marchewkę i pietruszkę. Warzywa dzielimy po połowie i jedną połowę wrzucamy w całości, drugą kroimy do zupy.
Krok 3
5 min
Dosypujemy przyprawy ziołowe: ziele angielskie, liść laurowy, lubczyk oraz pieprz kolorowy. Po zagotowaniu wrzucamy pokrojone ziemniaki. Gotujemy do miękkości ziemniaków. Wtedy dodajemy szczaw solony.
Krok 4
5 min
Mieszamy. Gotujemy około 7 minut i gotowe. Zupę podajemy zabieloną z połówkami jajek ugotowanymi na twardo. Smacznego.
Krok 1
z
4
Żeberka wędzone zalewamy zimną wodą. Zagotowujemy na średnim ogniu.
Krok 2
z
4
Następnie dodajemy marchewkę i pietruszkę. Warzywa dzielimy po połowie i jedną połowę wrzucamy w całości, drugą kroimy do zupy.
Krok 3
z
4
Dosypujemy przyprawy ziołowe: ziele angielskie, liść laurowy, lubczyk oraz pieprz kolorowy. Po zagotowaniu wrzucamy pokrojone ziemniaki. Gotujemy do miękkości ziemniaków. Wtedy dodajemy szczaw solony.
Krok 4
z
4
Mieszamy. Gotujemy około 7 minut i gotowe. Zupę podajemy zabieloną z połówkami jajek ugotowanymi na twardo. Smacznego.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0