Zupy często goszczą na Twoim stole, ale czasami brakuje Ci na nie pomysłu? Mamy na to sposób! Zobacz pomysły na klasyczne zupy, chłodniki czy zupy-kremy z nutą egzotyki, które zaskoczą Twoich bliskich.
Wejdź razem z nami do świata smacznych, kolorowych i aromatycznych zup na każdy dzień!
Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Nadeszła pora na zupy owocowe – lekkie, słodkie i kolorowe.
Najbardziej popularna jest zupa owocowa z makaronem i taką też pamiętam z moich lat dziecięcych. Zupę owocową można przygotować na bazie świeżych owoców lub posiłkując się domowym kompotem. W każdym wydaniu smakuje rewelacyjnie.
Dzisiejsza zupa jest połączeniem obu tych metod, bo ugotowałam ją na bazie kompotu, ale dodałam też świeże owoce i całość miksowałam na gładki krem. Jeśli zupa będzie dla Was zbyt słodka, to można część soku z kompotu zamienić na przegotowaną wodę. Podobnie robimy jeśli wolicie zupy o bardziej płynnej konsystencji. Natomiast jeśli chcielibyście uzyskać gęsty krem, to wystarczy dodać nieco więcej owoców.
Owoce z kompotu oraz maliny i borówkę amerykańską przekładamy do garnuszka (część świeżych owoców zostawiamy do dekoracji).
Krok 2
2 min
Zalewamy resztą kompotu nieco ponad poziom owoców.
Krok 3
3 min
Laskę wanilii nacinamy wzdłuż i łyżeczką wyskrobujemy ziarenka, które dodajemy do garnka z owocami.
Krok 4
10 min
Całość doprowadzamy do wrzenia i odstawiamy do wystudzenia.
Krok 5
5 min
Gotową zupę miksujemy blenderem i zabielamy gęstym jogurtem naturalnym.
Krok 6
60 min
Wstawiamy do lodówki na 1 godzinę.
Krok 7
3 min
Bezpośrednio przed podaniem posypujemy płatkami kukurydzianymi i świeżymi owocami.
Krok 1
z
7
Owoce z kompotu oraz maliny i borówkę amerykańską przekładamy do garnuszka (część świeżych owoców zostawiamy do dekoracji).
Krok 2
z
7
Zalewamy resztą kompotu nieco ponad poziom owoców.
Krok 3
z
7
Laskę wanilii nacinamy wzdłuż i łyżeczką wyskrobujemy ziarenka, które dodajemy do garnka z owocami.
Krok 4
z
7
Całość doprowadzamy do wrzenia i odstawiamy do wystudzenia.
Krok 5
z
7
Gotową zupę miksujemy blenderem i zabielamy gęstym jogurtem naturalnym.
Krok 6
z
7
Wstawiamy do lodówki na 1 godzinę.
Krok 7
z
7
Bezpośrednio przed podaniem posypujemy płatkami kukurydzianymi i świeżymi owocami.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0