Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Marchewki, pietruszki, selera, cebulę oraz ząbki czosnku obrać.
Pora dokładnie umyć, odciąć końcówki.
Marchewki, pietruszki i selera pokroić na mniejsze części.
Cebulę opalić – na kuchence gazowej lub przy użyciu palnika.
Tak przygotowane warzywa umieścić w dużym garnku.
Dodać liście laurowe i ziarna ziela angielskiego.
Zalać ok. 1 l wody i gotować na małym ogniu przez ok. godziny.
Gotowy bulion przecedzić.
Dosypać starty parmezan i wlać roztrzepane żółtka.
Na końcu wlać śmietanę (uważając, aby się nie zważyła).
Zupę doprawić suszoną bazylią oraz obficie solą i pieprzem.
Bagietkę pokroić na grubsze kromki, a następnie na mniejsze lub większe grzanki. Masło sklarować.
Grzanki zrumienić na maśle.
Orzeszki ziemne uprażyć na suchej patelni.
Zupę podawać z grzankami oraz uprażonymi orzeszkami.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0