Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa meksykańska z pulpecikami

0
51 min
Łatwy

Składniki

-
8 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 łyżka
Przyprawa Jarzynka Winiary
350 g
Szponder wołowy
2 
Marchewka
4 łyżek
Przecier pomidorowy
1 puszka
Czerwona fasola konserwowa
1 
Papryka czerwona
1 
Papryka chili
1 
Cebula
0.5 łyżeczka
Papryka wędzona słodka
0.5 pęczek
Natka kolendry
350 g
Mięso mielone
100 g
Boczek surowy
1 
Jajko
3 łyżek
Bułka tarta
1 szczypta
Sól
0.5 łyżeczka
Pieprz czosnkowy
2 łyżek
Olej rzepakowy

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
22.05 g
Węglowodany
13.13 g
Tłuszcze
25.86 g
Wartość energetyczna
377.71 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

51 min
Krok 1
10 min
Mięso mielone wołowe i boczek połączyć z jajkiem, bułka tartą oraz przyprawami, dokładnie wymieszać, a następnie uformować małe klopsiki.
Krok 2
10 min
Na patelni rozgrzać olej i usmażyć klopsiki z obu stron.
Krok 3
20 min
Przygotować wywar wołowy, dodając marchewkę, przecier pomidorowy oraz Jarzynkę WINIARY.
Krok 4
3 min
Cebulę i chili drobno posiekać, paprykę czerwoną pokroić w paseczki.
Krok 5
5 min
Na patelni z odrobiną oleju zeszklić cebulę, dodać chili i paprykę.
Krok 6
3 min
Do wywaru dodać fasole, czerwoną paprykę oraz cebulę i doprawić wędzoną papryką, na koniec dołożyć klopsiki i posypać natka kolendry.
Zupa meksykańska z pulpecikami

Krok 1 z 6

Mięso mielone wołowe i boczek połączyć z jajkiem, bułka tartą oraz przyprawami, dokładnie wymieszać, a następnie uformować małe klopsiki.

Zupa meksykańska z pulpecikami

Krok 2 z 6

Na patelni rozgrzać olej i usmażyć klopsiki z obu stron.

Zupa meksykańska z pulpecikami

Krok 3 z 6

Przygotować wywar wołowy, dodając marchewkę, przecier pomidorowy oraz Jarzynkę WINIARY.

Zupa meksykańska z pulpecikami

Krok 4 z 6

Cebulę i chili drobno posiekać, paprykę czerwoną pokroić w paseczki.

Zupa meksykańska z pulpecikami

Krok 5 z 6

Na patelni z odrobiną oleju zeszklić cebulę, dodać chili i paprykę.

Zupa meksykańska z pulpecikami

Krok 6 z 6

Do wywaru dodać fasole, czerwoną paprykę oraz cebulę i doprawić wędzoną papryką, na koniec dołożyć klopsiki i posypać natka kolendry.

Rozgrzewający, sycący i ostry w smaku posiłek? Wyjątkowo apetyczna zupa meksykańska z pulpecikami ze szponderu wołowego i boczku zadowoli wymagające podniebienia dzięki Krajance Warzywnej WINIARY, która dopełnia smak ostrej zupy (zawierającej m.in. papryczki chili, słodką paprykę, pieprz czosnkowy) prostym, ale trafnym połączeniem składników (koncentratu pomidorowego, marchewek i przypraw). Zupę po meksykańsku podawaj z natką kolendry. Pamiętaj, aby smak był bardziej intensywny, zupa meksykańska przed podaniem powinna się „przegryźć” przez ok. 2 godziny.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika