Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Zupa meksykańska z pulpecikami

Zupa meksykańska z pulpecikami

(0)
51min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Warianty przepisu

  • /
    Klasyczny
  • /
    Z twistem
  • /
    Wegetariański
  • /
    Dobry dla dzieci

Składniki

8 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
20  g
WINIARY ZIARENKA SMAKU Przyprawa Uniwersalna
350  g
Szponder wołowy
120  g
Marchewka
4  łyżek
Przecier pomidorowy
1  puszka
Czerwona fasola konserwowa
1 
Papryka czerwona
1 
Papryka chili
1 
Cebula
0.5  łyżeczka
Papryka wędzona słodka
0.5  pęczek
Natka kolendry
350  g
Mięso mielone
100  g
Boczek surowy
1 
Jajko
3  łyżek
Bułka tarta
1  szczypta
Sól
0.5  łyżeczka
Pieprz czosnkowy
2  łyżek
Olej rzepakowy
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
22.11 g
Węglowodany
13.83 g
Tłuszcze
25.88 g
Wartość energetyczna
379.64 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Rozgrzewający, sycący i ostry w smaku posiłek? Wyjątkowo apetyczna zupa meksykańska z pulpecikami ze szponderu wołowego i boczku zadowoli wymagające podniebienia dzięki Krajance Warzywnej WINIARY, która dopełnia smak ostrej zupy (zawierającej m.in. papryczki chili, słodką paprykę, pieprz czosnkowy) prostym, ale trafnym połączeniem składników (koncentratu pomidorowego, marchewek i przypraw). Zupę po meksykańsku podawaj z natką kolendry. Pamiętaj, aby smak był bardziej intensywny, zupa meksykańska przed podaniem powinna się „przegryźć” przez ok. 2 godziny.

Przygotowanie

51 min
  • Krok 1

    10 min
    Mięso mielone wołowe i boczek połączyć z jajkiem, bułka tartą oraz przyprawami, dokładnie wymieszać, a następnie uformować małe klopsiki.
  • Krok 2

    10 min
    Na patelni rozgrzać olej i usmażyć klopsiki z obu stron.
  • Krok 3

    20 min
    Przygotować wywar wołowy, dodając marchewkę, przecier pomidorowy oraz Jarzynkę WINIARY.
  • Krok 4

    3 min
    Cebulę i chili drobno posiekać, paprykę czerwoną pokroić w paseczki.
  • Krok 5

    5 min
    Na patelni z odrobiną oleju zeszklić cebulę, dodać chili i paprykę.
  • Krok 6

    3 min
    Do wywaru dodać fasole, czerwoną paprykę oraz cebulę i doprawić wędzoną papryką, na koniec dołożyć klopsiki i posypać natka kolendry.
Zupa meksykańska z pulpecikami

Krok 1 z 6

Mięso mielone wołowe i boczek połączyć z jajkiem, bułka tartą oraz przyprawami, dokładnie wymieszać, a następnie uformować małe klopsiki.

Zupa meksykańska z pulpecikami

Krok 2 z 6

Na patelni rozgrzać olej i usmażyć klopsiki z obu stron.

Zupa meksykańska z pulpecikami

Krok 3 z 6

Przygotować wywar wołowy, dodając marchewkę, przecier pomidorowy oraz Jarzynkę WINIARY.

Zupa meksykańska z pulpecikami

Krok 4 z 6

Cebulę i chili drobno posiekać, paprykę czerwoną pokroić w paseczki.

Zupa meksykańska z pulpecikami

Krok 5 z 6

Na patelni z odrobiną oleju zeszklić cebulę, dodać chili i paprykę.

Zupa meksykańska z pulpecikami

Krok 6 z 6

Do wywaru dodać fasole, czerwoną paprykę oraz cebulę i doprawić wędzoną papryką, na koniec dołożyć klopsiki i posypać natka kolendry.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Jajka
  • Kuchnia meksykańska
  • Łatwy przepis
  • Lunch
  • Obiad
  • Przekąski
  • Przystawka
  • Rodzinne spotkanie
  • Rodzinny posiłek
  • Uroczystość
  • Warzywa
  • Weekend
  • Z jajkami
  • Z mięsem
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Jesienne klopsiki

    Jesienne klopsiki

    45 min Łatwy
  • Zupa pomidorowa z klopsikami

    Zupa pomidorowa z klopsikami

    1 godz 10 min Średni
  • Prosta zupa krem z dyni

    Prosta zupa krem z dyni

    1 godz 16 min Łatwy
  • Zupa ogórkowa z klopsikami

    Zupa ogórkowa z klopsikami

    1 godz 12 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu