Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Rozgrzewający, sycący i ostry w smaku posiłek? Wyjątkowo apetyczna zupa meksykańska z pulpecikami ze szponderu wołowego i boczku zadowoli wymagające podniebienia dzięki Krajance Warzywnej WINIARY, która dopełnia smak ostrej zupy (zawierającej m.in. papryczki chili, słodką paprykę, pieprz czosnkowy) prostym, ale trafnym połączeniem składników (koncentratu pomidorowego, marchewek i przypraw). Zupę po meksykańsku podawaj z natką kolendry. Pamiętaj, aby smak był bardziej intensywny, zupa meksykańska przed podaniem powinna się „przegryźć” przez ok. 2 godziny.
Mięso mielone wołowe i boczek połączyć z jajkiem, bułka tartą oraz przyprawami, dokładnie wymieszać, a następnie uformować małe klopsiki.
Krok 2
10 min
Na patelni rozgrzać olej i usmażyć klopsiki z obu stron.
Krok 3
20 min
Przygotować wywar wołowy, dodając marchewkę, przecier pomidorowy oraz Jarzynkę WINIARY.
Krok 4
3 min
Cebulę i chili drobno posiekać, paprykę czerwoną pokroić w paseczki.
Krok 5
5 min
Na patelni z odrobiną oleju zeszklić cebulę, dodać chili i paprykę.
Krok 6
3 min
Do wywaru dodać fasole, czerwoną paprykę oraz cebulę i doprawić wędzoną papryką, na koniec dołożyć klopsiki i posypać natka kolendry.
Krok 1
z
6
Mięso mielone wołowe i boczek połączyć z jajkiem, bułka tartą oraz przyprawami, dokładnie wymieszać, a następnie uformować małe klopsiki.
Krok 2
z
6
Na patelni rozgrzać olej i usmażyć klopsiki z obu stron.
Krok 3
z
6
Przygotować wywar wołowy, dodając marchewkę, przecier pomidorowy oraz Jarzynkę WINIARY.
Krok 4
z
6
Cebulę i chili drobno posiekać, paprykę czerwoną pokroić w paseczki.
Krok 5
z
6
Na patelni z odrobiną oleju zeszklić cebulę, dodać chili i paprykę.
Krok 6
z
6
Do wywaru dodać fasole, czerwoną paprykę oraz cebulę i doprawić wędzoną papryką, na koniec dołożyć klopsiki i posypać natka kolendry.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0