Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Air Fryer
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Zupa meksykańska bez mięsa
Dodaj do CookBook

Zupa meksykańska bez mięsa

(1)
30 min
Łatwy
Autorem przepisu jest Agata
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Warianty przepisu

  • Przepis wariant klasyczny
    Klasyczny
  • Przepis wariant z twistem
    Z twistem
  • Przepis wariant wegetariański
    Wegetariański
  • Przepis dobry dla dzieci
    Dobry dla dzieci

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Zupa pomidorowa Nasza Specjalność WINIARY
2 
Nieduże papryki
1 
Mały pomidor malinowy
1  puszka
Kukurydza (mała)
1  puszka
Czerwona fasola
1 
Marchewka
1 
Cebula
2  ząbków
Czosnek
700  ml
Wywar warzywny
2  łyżek
Olej
1  szczypta
Słodka papryka
1  szczypta
Chili
trochę
Natka pietruszki lub kolendra (do dekoracji)
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
41 g
Wartość energetyczna
265.6 kcal
Tłuszcze
9.3 g
Białko
9.9 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Zupa meksykańska bez mięsa to świetny pomysł na szybką kulinarną podróż w najdalsze zakątki świata. W kuchni meksykańskiej przenikają się smaki i aromaty mnóstwa warzyw, z przewagą pomidorów, papryki, fasoli i kukurydzy. Wcale nie potrzeba do nich mięsa, aby potrawa była pyszna i sycąca. Sprawdźcie sami - zupa meksykańska łączy w sobie najbardziej popularne w Meksyku smaki. O tej porze roku trudno o pachnące i pełne smaku pomidory. Bez nich trudno o aromatyczną zupę meksykańską, dla której właśnie one stanowią bazę. Chyba, że tak, jak ja, sięgniecie po Zupę pomidorową Nasza Specjalność Winiary. Można ją wykorzystać do przygotowywania wielu zup, w których aromatyczne pomidory mają znaczenie.

Przygotowanie

30 min
  • Krok 1

    5 min
    Cebulę kroimy w kostkę lub piórka. Szklimy na oleju z dodatkiem słodkiej papryki i chili. Pod koniec dodajemy pokrojone w plasterki ząbki czosnku.
  • Krok 2

    5 min
    Paprykę i marchewkę kroimy w kostkę.
  • Krok 3

    10 min
    Podlewamy cebulę wywarem, dodajemy paprykę i marchewkę, gotujemy 10 minut.
  • Krok 4

    1 min
    Do garnka z zupą dodajemy odsączoną kukurydzę, fasolę i pokrojonego w kostkę pomidora.
  • Krok 5

    7 min
    Zawartość opakowania z Zupą pomidorową Nasza Specjalność Winiary rozprowadzamy w 0,5 l wody. Dodajemy do garnka z zupą, gotujemy 5-7 minut.
  • Krok 6

    2 min
    Zupę rozlewamy na talerze, dekorujemy świeżo posiekaną natką pietruszki lub kolendrą.
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Ogólna ocena

4.0 out of 5
4
Wszystkich ocen: 1
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
11
00
11
00
00
00

Opinie

4

Grażyna

Witam, czym można zastąpić zupę w proszku. Lubię zupy ale nie używam gotowych sproszkowanych z torebek. Dziękuję za pomoc.
Anonim (niezweryfikowany) 01/08/2022-08:06 CET
Czy ta opinia jest przydatna?
  • 1
  • 0

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Kuchnia meksykańska
  • Niski poziom cukru
  • Niski poziom soli
  • Obiad
  • Pescetarian
  • Poniżej 300 kcal
  • Porcja Warzywa/Owoce
  • Wegetariańskie
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zupa z czerwonej fasoli na żeberkach

    Zupa z czerwonej fasoli na żeberkach

    11 godz 25 min Łatwy
  • Zupa z boczniakami

    Zupa z boczniakami

    50 min Łatwy
  • Zupa chłopska z boczkiem

    Zupa chłopska z boczkiem

    47 min Łatwy
  • Zupa meksykańska z kurczakiem

    Zupa meksykańska z kurczakiem

    42 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu