Zupy często goszczą na Twoim stole, ale czasami brakuje Ci na nie pomysłu? Mamy na to sposób! Zobacz pomysły na klasyczne zupy, chłodniki czy zupy-kremy z nutą egzotyki, które zaskoczą Twoich bliskich.
Wejdź razem z nami do świata smacznych, kolorowych i aromatycznych zup na każdy dzień!
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zupa meksykańska bez mięsa to świetny pomysł na szybką kulinarną podróż w najdalsze zakątki świata. W kuchni meksykańskiej przenikają się smaki i aromaty mnóstwa warzyw, z przewagą pomidorów, papryki, fasoli i kukurydzy. Wcale nie potrzeba do nich mięsa, aby potrawa była pyszna i sycąca. Sprawdźcie sami - zupa meksykańska łączy w sobie najbardziej popularne w Meksyku smaki.
O tej porze roku trudno o pachnące i pełne smaku pomidory. Bez nich trudno o aromatyczną zupę meksykańską, dla której właśnie one stanowią bazę. Chyba, że tak, jak ja, sięgniecie po Zupę pomidorową Nasza Specjalność Winiary. Można ją wykorzystać do przygotowywania wielu zup, w których aromatyczne pomidory mają znaczenie.
Przygotowanie
30 min
Krok 1
5 min
Cebulę kroimy w kostkę lub piórka. Szklimy na oleju z dodatkiem słodkiej papryki i chili. Pod koniec dodajemy pokrojone w plasterki ząbki czosnku.
Krok 2
5 min
Paprykę i marchewkę kroimy w kostkę.
Krok 3
10 min
Podlewamy cebulę wywarem, dodajemy paprykę i marchewkę, gotujemy 10 minut.
Krok 4
1 min
Do garnka z zupą dodajemy odsączoną kukurydzę, fasolę i pokrojonego w kostkę pomidora.
Krok 5
7 min
Zawartość opakowania z Zupą pomidorową Nasza Specjalność Winiary rozprowadzamy w 0,5 l wody. Dodajemy do garnka z zupą, gotujemy 5-7 minut.
Krok 6
2 min
Zupę rozlewamy na talerze, dekorujemy świeżo posiekaną natką pietruszki lub kolendrą.
Krok 1
z
6
Cebulę kroimy w kostkę lub piórka. Szklimy na oleju z dodatkiem słodkiej papryki i chili. Pod koniec dodajemy pokrojone w plasterki ząbki czosnku.
Krok 2
z
6
Paprykę i marchewkę kroimy w kostkę.
Krok 3
z
6
Podlewamy cebulę wywarem, dodajemy paprykę i marchewkę, gotujemy 10 minut.
Krok 4
z
6
Do garnka z zupą dodajemy odsączoną kukurydzę, fasolę i pokrojonego w kostkę pomidora.
Krok 5
z
6
Zawartość opakowania z Zupą pomidorową Nasza Specjalność Winiary rozprowadzamy w 0,5 l wody. Dodajemy do garnka z zupą, gotujemy 5-7 minut.
Krok 6
z
6
Zupę rozlewamy na talerze, dekorujemy świeżo posiekaną natką pietruszki lub kolendrą.
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze
1
G
Grażyna
Witam, czym można zastąpić zupę w proszku. Lubię zupy ale nie używam gotowych sproszkowanych z torebek. Dziękuję za pomoc.
Komentarze 1