Zupy często goszczą na Twoim stole, ale czasami brakuje Ci na nie pomysłu? Mamy na to sposób! Zobacz pomysły na klasyczne zupy, chłodniki czy zupy-kremy z nutą egzotyki, które zaskoczą Twoich bliskich.
Wejdź razem z nami do świata smacznych, kolorowych i aromatycznych zup na każdy dzień!
Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zupa meksykańska bez mięsa to świetny pomysł na szybką kulinarną podróż w najdalsze zakątki świata. W kuchni meksykańskiej przenikają się smaki i aromaty mnóstwa warzyw, z przewagą pomidorów, papryki, fasoli i kukurydzy. Wcale nie potrzeba do nich mięsa, aby potrawa była pyszna i sycąca. Sprawdźcie sami - zupa meksykańska łączy w sobie najbardziej popularne w Meksyku smaki.
O tej porze roku trudno o pachnące i pełne smaku pomidory. Bez nich trudno o aromatyczną zupę meksykańską, dla której właśnie one stanowią bazę. Chyba, że tak, jak ja, sięgniecie po Zupę pomidorową Nasza Specjalność Winiary. Można ją wykorzystać do przygotowywania wielu zup, w których aromatyczne pomidory mają znaczenie.
Przygotowanie
30 min
Krok 1
5 min
Cebulę kroimy w kostkę lub piórka. Szklimy na oleju z dodatkiem słodkiej papryki i chili. Pod koniec dodajemy pokrojone w plasterki ząbki czosnku.
Krok 2
5 min
Paprykę i marchewkę kroimy w kostkę.
Krok 3
10 min
Podlewamy cebulę wywarem, dodajemy paprykę i marchewkę, gotujemy 10 minut.
Krok 4
1 min
Do garnka z zupą dodajemy odsączoną kukurydzę, fasolę i pokrojonego w kostkę pomidora.
Krok 5
7 min
Zawartość opakowania z Zupą pomidorową Nasza Specjalność Winiary rozprowadzamy w 0,5 l wody. Dodajemy do garnka z zupą, gotujemy 5-7 minut.
Krok 6
2 min
Zupę rozlewamy na talerze, dekorujemy świeżo posiekaną natką pietruszki lub kolendrą.
Krok 1
z
6
Cebulę kroimy w kostkę lub piórka. Szklimy na oleju z dodatkiem słodkiej papryki i chili. Pod koniec dodajemy pokrojone w plasterki ząbki czosnku.
Krok 2
z
6
Paprykę i marchewkę kroimy w kostkę.
Krok 3
z
6
Podlewamy cebulę wywarem, dodajemy paprykę i marchewkę, gotujemy 10 minut.
Krok 4
z
6
Do garnka z zupą dodajemy odsączoną kukurydzę, fasolę i pokrojonego w kostkę pomidora.
Krok 5
z
6
Zawartość opakowania z Zupą pomidorową Nasza Specjalność Winiary rozprowadzamy w 0,5 l wody. Dodajemy do garnka z zupą, gotujemy 5-7 minut.
Krok 6
z
6
Zupę rozlewamy na talerze, dekorujemy świeżo posiekaną natką pietruszki lub kolendrą.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze
1
G
Grażyna
Witam, czym można zastąpić zupę w proszku. Lubię zupy ale nie używam gotowych sproszkowanych z torebek. Dziękuję za pomoc.
Komentarze 1