Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa meksykańska bez mięsa

0
30min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Agata
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 
Nieduże papryki
1 
Mały pomidor malinowy
1  puszka
Kukurydza (mała)
1  puszka
Czerwona fasola
1 
Marchewka
1 
Cebula
2  ząbków
700  ml
Wywar warzywny
2  łyżek
Olej
1  szczypta
Słodka papryka
1  szczypta
Chili
trochę
Natka pietruszki lub kolendra (do dekoracji)

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
9.9 g
Węglowodany
40.95 g
Tłuszcze
9.28 g
Wartość energetyczna
265.6 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

30 min
Krok 1
5 min
Cebulę kroimy w kostkę lub piórka. Szklimy na oleju z dodatkiem słodkiej papryki i chili. Pod koniec dodajemy pokrojone w plasterki ząbki czosnku.
Krok 2
5 min
Paprykę i marchewkę kroimy w kostkę.
Krok 3
10 min
Podlewamy cebulę wywarem, dodajemy paprykę i marchewkę, gotujemy 10 minut.
Krok 4
1 min
Do garnka z zupą dodajemy odsączoną kukurydzę, fasolę i pokrojonego w kostkę pomidora.
Krok 5
7 min
Zawartość opakowania z Zupą pomidorową Nasza Specjalność Winiary rozprowadzamy w 0,5 l wody. Dodajemy do garnka z zupą, gotujemy 5-7 minut.
Krok 6
2 min
Zupę rozlewamy na talerze, dekorujemy świeżo posiekaną natką pietruszki lub kolendrą.
Zupa meksykańska bez mięsa

Krok 1 z 6

Cebulę kroimy w kostkę lub piórka. Szklimy na oleju z dodatkiem słodkiej papryki i chili. Pod koniec dodajemy pokrojone w plasterki ząbki czosnku.

Zupa meksykańska bez mięsa

Krok 2 z 6

Paprykę i marchewkę kroimy w kostkę.

Zupa meksykańska bez mięsa

Krok 3 z 6

Podlewamy cebulę wywarem, dodajemy paprykę i marchewkę, gotujemy 10 minut.

Zupa meksykańska bez mięsa

Krok 4 z 6

Do garnka z zupą dodajemy odsączoną kukurydzę, fasolę i pokrojonego w kostkę pomidora.

Zupa meksykańska bez mięsa

Krok 5 z 6

Zawartość opakowania z Zupą pomidorową Nasza Specjalność Winiary rozprowadzamy w 0,5 l wody. Dodajemy do garnka z zupą, gotujemy 5-7 minut.

Zupa meksykańska bez mięsa

Krok 6 z 6

Zupę rozlewamy na talerze, dekorujemy świeżo posiekaną natką pietruszki lub kolendrą.

Zupa meksykańska bez mięsa to świetny pomysł na szybką kulinarną podróż w najdalsze zakątki świata. W kuchni meksykańskiej przenikają się smaki i aromaty mnóstwa warzyw, z przewagą pomidorów, papryki, fasoli i kukurydzy. Wcale nie potrzeba do nich mięsa, aby potrawa była pyszna i sycąca. Sprawdźcie sami - zupa meksykańska łączy w sobie najbardziej popularne w Meksyku smaki. O tej porze roku trudno o pachnące i pełne smaku pomidory. Bez nich trudno o aromatyczną zupę meksykańską, dla której właśnie one stanowią bazę. Chyba, że tak, jak ja, sięgniecie po Zupę pomidorową Nasza Specjalność Winiary. Można ją wykorzystać do przygotowywania wielu zup, w których aromatyczne pomidory mają znaczenie.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha