Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Rozgrzej olej w średniej wielkości garnku, posiekaj drobno cebulę i czosnek. Podsmaż.
Dodaj pokrojoną w kostkę cukinię oraz ziemniaki. Podsmaż przez 5 minut uważając, żeby nic się nie przypaliło.
Dodaj litr wody i dwie kostki Bulionu warzywnego. Zagotuj zupę i gotuj na małym ogniu przez 20 minut – aż ziemniaki będą miękkie.
Zdejmij z ognia i odstaw do ostygnięcia na kilka minut.
Zupę zblenduj ręcznym blenderem, w razie potrzeby dodaj trochę wody (jeśli zupa jest za gęsta).
Postaw znowu na małym ogniu, dodaj śmietanę i dopraw zupę solą i pieprzem.
Jeśli masz ochotę – dla kremowej konsystencji, możesz zupę przetrzeć jeszcze przez sito o drobnych oczkach.
Ciepłą zupę podawaj z chrupiącym pieczywem, obsypaną natką pietruszki.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 1