
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł




Zupa koperkowa z ryżem

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Ryż w zupie dodaje pożywności i smaku, więc sprawdź też inne przepisy na zupy z ryżem:
Przygotowanie
Krok 1
5 minKrok 2
2 minKrok 3
20 minKrok 4
15 minKrok 5
2 minKrok 6
1 min
Krok 1 z 6
Marchewki, pietruszki, pora i selera umyć, obrać, pokroić na mniejsze części. Cebulę obrać.

Krok 2 z 6
Warzywa umieścić w większym garnku, dodać skrzydełka z kurczaka, zalać wodą.

Krok 3 z 6
Wywar gotować do miękkości warzyw, przecedzić.

Krok 4 z 6
Do czystego bulionu wsypać ryż, gotować aż będzie miękki.

Krok 5 z 6
Mięso podzielić na mniejsze kawałki. Ugotowane marchewki i pietruszki zetrzeć na tarce. Wszystko dodać do zupy. Całość zabielić mlekiem kokosowym lub śmietaną.

Krok 6 z 6
Koperek posiekać i dodać do gotowej zupy, doprawić obficie solą i pieprzem.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0