Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Zupa z selera naciowego z ryżem

Zupa z selera naciowego z ryżem

(0)
30min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Agata

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
3 
Cebula dymka
10  gałązek
Seler naciowy
3  łyżek
Olej winogronowy
1  l
Bulion
80  g
Ryż basmati lub inny sypki
1  szczypta
Sól morska
1  szczypta
Pieprz czarny
1  pęczek
Natka pietruszki
1  opakowanie
Ser typu feta w kostkach
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
2.87 g
Węglowodany
15.68 g
Tłuszcze
10.8 g
Wartość energetyczna
167.1 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Ostatnio ugotowałam krem z selera naciowego, a dzisiaj, zamiast tradycyjnego niedzielnego rosołu, zachciało mi się zupy selerowej, ale z ryżem.

Przepis na zupę z selera znalazłam w książce „Zupy”, okrągłej jak talerz i w całości poświęconej zupom, wypatrzonej u sąsiadki na półce. Zupa z selera, na którą przepis nieco zmodyfikowałam, jest łagodna w smaku, taka „dobrze znana”, nawet jeśli na co dzień nie używacie w kuchni selera naciowego. Siedząc nad pustym już talerzem pomyślałam sobie, że charakteru dodałyby jej ser feta, jeśli kto woli bardziej charakterne zupy :). Warto spróbować, dorzucając po kilka kosteczek fety do każdego talerza zupy z selera.



Lubię podawać zupy w małych miseczkach, wtedy nawet najmłodsi nie mają problemu, żeby zjeść zupę do końca, a dorośli mogą liczyć na dokładkę, a Ci głodniejsi nawet na dwie :)

Przygotowanie

30 min
  • Krok 1

    4 min
    Seler i cebulę drobno kroję, przesmażam na oleju.
  • Krok 2

    15 min
    Podlewam bulionem, doprawiam solą i śwież mielonym pieprzem i gotuję około 15 minut.
  • Krok 3

    10 min
    Dodaję ryż, gotuję kolejne 10 minut.
  • Krok 4

    1 min
    Zupę z selera rozlewam na talerze, posypuję świeżo posiekaną natką pietruszki.
Zupa z selera naciowego z ryżem

Krok 1 z 4

Seler i cebulę drobno kroję, przesmażam na oleju.

Zupa z selera naciowego z ryżem

Krok 2 z 4

Podlewam bulionem, doprawiam solą i śwież mielonym pieprzem i gotuję około 15 minut.

Zupa z selera naciowego z ryżem

Krok 3 z 4

Dodaję ryż, gotuję kolejne 10 minut.

Zupa z selera naciowego z ryżem

Krok 4 z 4

Zupę z selera rozlewam na talerze, posypuję świeżo posiekaną natką pietruszki.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Przystawka
  • Wegetariańskie
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zupa z młodych strączków groszku cukrowego

    Zupa z młodych strączków groszku cukrowego

    43 min Średni
  • Zupa ze świeżego szczawiu z ryżem

    Zupa ze świeżego szczawiu z ryżem

    19 min Łatwy
  • Zielone minestrone

    Zielone minestrone

    34 min Łatwy
  • Zupa jarzynowa z żółtą fasolką szparagową i groszkiem ptysiowym

    Zupa jarzynowa z żółtą fasolką szparagową i groszkiem ptysiowym

    58 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu