Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zupa jarzynowa nie musi być nudna! Zupa jarzynowa z selerem naciowym i brukselką, zagęszczona puree z warzyw, doprawiona szczyptą cukru i sokiem z cytryny jest tego niezbitym dowodem. A mamy ich jeszcze więcej. Zacznij obiad od jarzynowej z selerem naciowym i brukselką, a potem sprawdź nasze przepisy na inne pyszne jarzynówki. Możesz też skorzystać z innego przepisu na zupę z selera naciowego.
Przygotowanie
39 min
Krok 1
10 min
Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulkę, chwilę smażymy na małym ogniu.
W tym czasie łodygi selera przełamujemy na pół usuwając włókna, kroimy w plasterki, dodajemy do patelni z cebulą.
Krok 2
5 min
Marchewkę, pietruszkę, seler, ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, dodajemy do cebuli i selera.
Krok 3
5 min
Na końcu dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię, chwilę smażymy, od czasu do czasu mieszając.
Krok 4
5 min
W garnku zagotowujemy 1 l wody, dodajemy podsmażone warzywa i szczyptę suszonego lubczyku.
Krok 5
10 min
Brukselkę myjemy, obieramy z wierzchnich listków, kroimy na ćwiartki, dodajemy do zupy wraz z łyżeczką cukru i szczyptą soli. Gotujemy 10 minut.
Krok 6
2 min
Odlewamy chochelkę zupy do wyższego naczynia, miksujemy na puree, dodajemy do garnka z zupą.
Krok 7
1 min
Doprawiamy zupę świeżo zmielonym pieprzem i sokiem z cytryny.
Krok 8
1 min
Podajemy ze świeżymi ziołami.
Krok 1
z
8
Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulkę, chwilę smażymy na małym ogniu.
W tym czasie łodygi selera przełamujemy na pół usuwając włókna, kroimy w plasterki, dodajemy do patelni z cebulą.
Krok 2
z
8
Marchewkę, pietruszkę, seler, ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, dodajemy do cebuli i selera.
Krok 3
z
8
Na końcu dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię, chwilę smażymy, od czasu do czasu mieszając.
Krok 4
z
8
W garnku zagotowujemy 1 l wody, dodajemy podsmażone warzywa i szczyptę suszonego lubczyku.
Krok 5
z
8
Brukselkę myjemy, obieramy z wierzchnich listków, kroimy na ćwiartki, dodajemy do zupy wraz z łyżeczką cukru i szczyptą soli. Gotujemy 10 minut.
Krok 6
z
8
Odlewamy chochelkę zupy do wyższego naczynia, miksujemy na puree, dodajemy do garnka z zupą.
Krok 7
z
8
Doprawiamy zupę świeżo zmielonym pieprzem i sokiem z cytryny.
Krok 8
z
8
Podajemy ze świeżymi ziołami.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0