Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa jarzynowa z młodym bobem

0
50 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

3 
Marchewka
2 
Por
1 
Seler naciowy
15 dag
Fasolka szparagowa zielona
3 
Młoda cebula
0.5 szklanka
Młody bób
1 łyżka
Masło
1 łyżka
Oliwa
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
2.53 g
Węglowodany
14.37 g
Tłuszcze
5.7 g
Wartość energetyczna
112.05 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

50 min
Krok 1
10 min
Marchewkę pokrój obieraczką do warzyw w długie paski. Por i seler pokrój w słupki, a cebulę w piórka.
Krok 2
10 min
W garnku rozgrzej masło z oliwą i podsmaż pokrojone warzywa, zaczynając od tych najtwardszych.
Krok 3
10 min
W osobnym garnku zagotuj wodę i dodaj bób. Gotuj przez 10 minut.
Krok 4
5 min
Bób odcedź i obierz. Dodaj go do podsmażonych warzyw razem z zielonym groszkiem lub fasolką szparagową.
Krok 5
15 min
Całość zalej 1,5 l Rosołu Drobiowego i gotuj, aż warzywa będą miękkie, ale nie rozgotowane.
Zupa jarzynowa z młodym bobem

Krok 1 z 5

Marchewkę pokrój obieraczką do warzyw w długie paski. Por i seler pokrój w słupki, a cebulę w piórka.

Zupa jarzynowa z młodym bobem

Krok 2 z 5

W garnku rozgrzej masło z oliwą i podsmaż pokrojone warzywa, zaczynając od tych najtwardszych.

Zupa jarzynowa z młodym bobem

Krok 3 z 5

W osobnym garnku zagotuj wodę i dodaj bób. Gotuj przez 10 minut.

Zupa jarzynowa z młodym bobem

Krok 4 z 5

Bób odcedź i obierz. Dodaj go do podsmażonych warzyw razem z zielonym groszkiem lub fasolką szparagową.

Zupa jarzynowa z młodym bobem

Krok 5 z 5

Całość zalej 1,5 l Rosołu Drobiowego i gotuj, aż warzywa będą miękkie, ale nie rozgotowane.

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika