Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa jarzynowa z młodym bobem

0
1 godz 5 min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Winiary.pl

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

3 
Marchewka
2 
Por
1 
Mały, młody seler
15  dag
Fasolka szparagowa lub zielony groszek
3 
Młoda cebula
0.5  szklanka
Młody bób
1  łyżka
Masło
1  łyżka
Oliwa
trochę
Pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
2.08 g
Węglowodany
13.48 g
Tłuszcze
4.51 g
Wartość energetyczna
97.06 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

65 min
Krok 1
10 min
Marchewkę pokrój obieraczką do warzyw w długie paski. Por i seler pokrój w słupki, a cebulę w piórka.
Krok 2
15 min
W garnku rozgrzej masło z oliwą i podsmaż pokrojone warzywa, zaczynając od tych najtwardszych.
Krok 3
15 min
W osobnym garnku zagotuj wodę i dodaj bób. Gotuj przez 10 minut. Odcedź i obierz.
Krok 4
25 min
Do podsmażonych warzyw dodaj zielony groszek lub fasolkę szparagową oraz bób. Całość zalej 1,5 l Rosołu Drobiowego i gotuj, aż warzywa będą miękkie, ale nie rozgotowane.
Zupa jarzynowa z młodym bobem

Krok 1 z 4

Marchewkę pokrój obieraczką do warzyw w długie paski. Por i seler pokrój w słupki, a cebulę w piórka.

Zupa jarzynowa z młodym bobem

Krok 2 z 4

W garnku rozgrzej masło z oliwą i podsmaż pokrojone warzywa, zaczynając od tych najtwardszych.

Zupa jarzynowa z młodym bobem

Krok 3 z 4

W osobnym garnku zagotuj wodę i dodaj bób. Gotuj przez 10 minut. Odcedź i obierz.

Zupa jarzynowa z młodym bobem

Krok 4 z 4

Do podsmażonych warzyw dodaj zielony groszek lub fasolkę szparagową oraz bób. Całość zalej 1,5 l Rosołu Drobiowego i gotuj, aż warzywa będą miękkie, ale nie rozgotowane.

Na pewno każdy z nas zna smak zupy jarzynowej z dzieciństwa. Być może wtedy nie każdy z nas był jej fanem. Jak odczarować wizerunek zupy jarzynowej z dzieciństwa i zakochać się w niej na nowo? Mamy dla Ciebie propozycję! Zupa jarzynowa z młodym bobem to idealna propozycja na zbliżające się wiosenne obiady. Bób, oprócz wielu wartości zdrowotnych, zachwyca również niepowtarzalnym smakiem. Można go jeść na wiele sposobów – surowy, gotowany z cebulką i pomidorami lub w zupie. Sprawdź nasz przepis!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika