Zupy często goszczą na Twoim stole, ale czasami brakuje Ci na nie pomysłu? Mamy na to sposób! Zobacz pomysły na klasyczne zupy, chłodniki czy zupy-kremy z nutą egzotyki, które zaskoczą Twoich bliskich.
Wejdź razem z nami do świata smacznych, kolorowych i aromatycznych zup na każdy dzień!
Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Tak prosta w przygotowaniu, a tak wdzięczna. Pyszna zupa jarzynowa z młodych warzyw, doprawiona aromatycznymi ziołami i szczyptą euforii, jaką niosą ze sobą pierwsze dni lata. Tak samo smakowała zupa, którą nalewała mi mama na talerz w czerwcowe popołudnia. Zupa, która parzyła w usta, ale była tak smaczna, że nie można było ani chwili czekać. To jak, jecie razem ze mną zupę jarzynową z młodych warzyw?
Skrzydełka myjemy, przedkładamy do garnka, zalewamy ok. 1 l wody i dodajemy 3 łyżki bulionu WINIARY, zagotowujemy, odszumowujemy, gotujemy pół godziny.
Krok 2
15 min
Włoszczyznę myjemy, marchewkę, pietruszkę, seler obieramy i kroimy w kostkę. Fasolkę płuczemy, odcinamy końce, kroimy w kostkę. Kalafior dzielimy na różyczki, myjemy. Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy w kostkę.
Krok 3
5 min
Cukinię myjemy, kroimy wzdłuż na ćwiartki, a następnie w ćwierćtalarki.
Krok 4
5 min
Z gałązki natki selera, pietruszki i lubczyku robimy bukiet, dodajemy oczyszczony por, związujemy nitką.
Krok 5
15 min
Do wywaru dodajemy pokrojone warzywa i bukiet ziół, gotujemy 12-15 minut.
Zupę jarzynową z młodych warzyw podajemy posypaną natką pietruszki lub koperku. Możemy dodać do zupy mięso ze skrzydełek.
Krok 1
z
7
Skrzydełka myjemy, przedkładamy do garnka, zalewamy ok. 1 l wody i dodajemy 3 łyżki bulionu WINIARY, zagotowujemy, odszumowujemy, gotujemy pół godziny.
Krok 2
z
7
Włoszczyznę myjemy, marchewkę, pietruszkę, seler obieramy i kroimy w kostkę. Fasolkę płuczemy, odcinamy końce, kroimy w kostkę. Kalafior dzielimy na różyczki, myjemy. Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy w kostkę.
Krok 3
z
7
Cukinię myjemy, kroimy wzdłuż na ćwiartki, a następnie w ćwierćtalarki.
Krok 4
z
7
Z gałązki natki selera, pietruszki i lubczyku robimy bukiet, dodajemy oczyszczony por, związujemy nitką.
Krok 5
z
7
Do wywaru dodajemy pokrojone warzywa i bukiet ziół, gotujemy 12-15 minut.
Komentarze 0