Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na ziemniaki
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Zupa jarzynowa z młodych warzyw z kalafiorem, fasolką i cukinią
Zupa jarzynowa z młodych warzyw z kalafiorem, fasolką i cukinią
Zupa jarzynowa z młodych warzyw z kalafiorem, fasolką i cukinią
Zupa jarzynowa z młodych warzyw z kalafiorem, fasolką i cukinią
Zupa jarzynowa z młodych warzyw z kalafiorem, fasolką i cukinią
Zupa jarzynowa z młodych warzyw z kalafiorem, fasolką i cukinią
Zupa jarzynowa z młodych warzyw z kalafiorem, fasolką i cukinią

Zupa jarzynowa z młodych warzyw z kalafiorem, fasolką i cukinią

(0)
1 godz 26 min
Łatwy
Kup składniki
zwz avatar 2
Zakochane w zupach zakochanewzupach.pl
Zupy często goszczą na Twoim stole, ale czasami brakuje Ci na nie pomysłu? Mamy na to sposób! Zobacz pomysły na klasyczne zupy, chłodniki czy zupy-kremy z nutą egzotyki, które zaskoczą Twoich bliskich. Wejdź razem z nami do świata smacznych, kolorowych i aromatycznych zup na każdy dzień!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

3 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
3  łyżek
Bulion drobiowy w słoiku WINIARY
0.75  pęczek
Włoszczyzna
2 
Ziemniaki
trochę
Fasolka szparagowa
0.75 
Młody mały kalafior
0.75 
Cukinia mała
2 
Skrzydełka drobiowe
1  gałązka
Lubczyk
1  szczypta
Sól morska lub himalajska
1  szczypta
Pieprz czarny
trochę
Sok z cytryny do smaku
2  łyżek
Kwaśna śmietana
0.25  pęczek
Natka pietruszki lub koperku
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
17.41 g
Węglowodany
14.4 g
Tłuszcze
12.09 g
Wartość energetyczna
239.55 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Tak prosta w przygotowaniu, a tak wdzięczna. Pyszna zupa jarzynowa z młodych warzyw, doprawiona aromatycznymi ziołami i szczyptą euforii, jaką niosą ze sobą pierwsze dni lata. Tak samo smakowała zupa, którą nalewała mi mama na talerz w czerwcowe popołudnia. Zupa, która parzyła w usta, ale była tak smaczna, że nie można było ani chwili czekać. To jak, jecie razem ze mną zupę jarzynową z młodych warzyw?

Lubicie zupy zabielane śmietaną? To na pewno zainteresują was te przepisy:
Kremowa zupa grzybowa z prawdziwkami i śmietanką
Zupa buraczkowa ze śmietaną
Krem z młodej kapusty z jabłkiem i śmietaną
Barszcz biały ogórkowy z kiełbaską, jajkiem, śmietaną i świeżym majerankiem

Przygotowanie

86 min
  • Krok 1

    40 min
    Skrzydełka myjemy, przedkładamy do garnka, zalewamy ok. 1 l wody i dodajemy 3 łyżki bulionu WINIARY, zagotowujemy, odszumowujemy, gotujemy pół godziny.
  • Krok 2

    15 min
    Włoszczyznę myjemy, marchewkę, pietruszkę, seler obieramy i kroimy w kostkę. Fasolkę płuczemy, odcinamy końce, kroimy w kostkę. Kalafior dzielimy na różyczki, myjemy. Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy w kostkę.
  • Krok 3

    5 min
    Cukinię myjemy, kroimy wzdłuż na ćwiartki, a następnie w ćwierćtalarki.
  • Krok 4

    5 min
    Z gałązki natki selera, pietruszki i lubczyku robimy bukiet, dodajemy oczyszczony por, związujemy nitką.
  • Krok 5

    15 min
    Do wywaru dodajemy pokrojone warzywa i bukiet ziół, gotujemy 12-15 minut.
  • Krok 6

    3 min
    Wyciągamy bukiet ziół, zabielamy zupę zahartowaną śmietaną.
  • Krok 7

    3 min
    Zupę jarzynową z młodych warzyw podajemy posypaną natką pietruszki lub koperku. Możemy dodać do zupy mięso ze skrzydełek.
Zupa jarzynowa z młodych warzyw z kalafiorem, fasolką i cukinią

Krok 1 z 7

Skrzydełka myjemy, przedkładamy do garnka, zalewamy ok. 1 l wody i dodajemy 3 łyżki bulionu WINIARY, zagotowujemy, odszumowujemy, gotujemy pół godziny.

Zupa jarzynowa z młodych warzyw z kalafiorem, fasolką i cukinią

Krok 2 z 7

Włoszczyznę myjemy, marchewkę, pietruszkę, seler obieramy i kroimy w kostkę. Fasolkę płuczemy, odcinamy końce, kroimy w kostkę. Kalafior dzielimy na różyczki, myjemy. Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy w kostkę.

Zupa jarzynowa z młodych warzyw z kalafiorem, fasolką i cukinią

Krok 3 z 7

Cukinię myjemy, kroimy wzdłuż na ćwiartki, a następnie w ćwierćtalarki.

Zupa jarzynowa z młodych warzyw z kalafiorem, fasolką i cukinią

Krok 4 z 7

Z gałązki natki selera, pietruszki i lubczyku robimy bukiet, dodajemy oczyszczony por, związujemy nitką.

Zupa jarzynowa z młodych warzyw z kalafiorem, fasolką i cukinią

Krok 5 z 7

Do wywaru dodajemy pokrojone warzywa i bukiet ziół, gotujemy 12-15 minut.

Zupa jarzynowa z młodych warzyw z kalafiorem, fasolką i cukinią

Krok 6 z 7

Wyciągamy bukiet ziół, zabielamy zupę zahartowaną śmietaną.

Zupa jarzynowa z młodych warzyw z kalafiorem, fasolką i cukinią

Krok 7 z 7

Zupę jarzynową z młodych warzyw podajemy posypaną natką pietruszki lub koperku. Możemy dodać do zupy mięso ze skrzydełek.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez soi
  • Przystawka
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zupa z zielonych szparagów z warzywami

    Zupa z zielonych szparagów z warzywami

    27 min Łatwy
  • Wiosenny krupnik z fasolką szparagową

    Wiosenny krupnik z fasolką szparagową

    52 min Łatwy
  • Zupa kalafiorowa z ziemniakami

    Zupa kalafiorowa z ziemniakami

    28 min Łatwy
  • Zupa szczawiowa na żeberkach z tłuczonymi ziemniakami

    Zupa szczawiowa na żeberkach z tłuczonymi ziemniakami

    1 godz 40 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu