Zupa jarzynowa z bobem
30min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
6.24 g
Węglowodany
17.45 g
Tłuszcze
6.39 g
Wartość energetyczna
135.38 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
30 min
Krok 1
20 min
Warzywa myjemy. Marchewkę i ziemniaka kroimy w kostkę. Przekładamy warzywa do garnka, podlewamy wodą, gotujemy do miękkości.
Krok 2
7 min
W tym czasie w drugim garnuszku gotujemy bób, po przestygnięciu obieramy i dodajemy do zupy.
Krok 3
3 min
Do zupy dodajemy masło, rozdrabniamy warzywa blenderem. Dodajemy posiekany koperek.
Taką wiosenną zupę jarzynową z bobem zjedzą chętnie nie tylko dzieci, ale również dorośli. Sezon na świeży bób jest krótki, ale nawet po nim możesz wykorzystywać to warzywo w wersji mrożonej. Zupa jarzynowa z bobem i koperkiem będzie smaczną zapowiedzią wiosny w Twoim garnku i diecie malucha. Wprowadź go do jego jadłospisu po 10. miesiącu życia, nie wcześniej.
Komentarze 0