Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cebulkę kroimy w kostkę, podduszamy na oliwie w głębszym rondlu.
Do cebuli dodajemy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, chwilę dusimy, aż czosnek uwolni swój aromat.
Dodajemy do cebulki pokrojone w kostkę ziemniaki, chwilę smażymy.
Podlewamy ziemniaki z cebulką ok. 0,5-0,7 l wody, gotujemy 15 minut.
Miksujemy ziemniaki i cebulkę na puree (powinno być płynne). Odstawiamy na bok.
W drugim rondlu zagotowujemy zupę fasolową przygotowaną według instrukcji na opakowaniu. Gotujemy 5 minut, często mieszając.
Do zupy fasolowej dodajemy ziemniaczane puree, mieszamy.
Połowę szynki kroimy w kosteczkę, delikatnie podsmażamy. Pozostałe plastry kroimy na pół i nawijamy na paluszki grissini.
Fasolkę z puszki przepłukujemy wodą, odsączamy na sicie.
Zupę fasolową podajemy z paluszkami grissini z szynką, do każdej porcji dodajemy fasolkę, podsmażoną szynkę, dekorujemy listkami majeranku.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0