Zupy często goszczą na Twoim stole, ale czasami brakuje Ci na nie pomysłu? Mamy na to sposób! Zobacz pomysły na klasyczne zupy, chłodniki czy zupy-kremy z nutą egzotyki, które zaskoczą Twoich bliskich.
Wejdź razem z nami do świata smacznych, kolorowych i aromatycznych zup na każdy dzień!
Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kremowa zupa fasolowa podana z paluszkami grissini owiniętymi w plasterki szynki francuskiej to świetna alternatywa dla tradycyjnej swojskiej fasolówki. Dodatek ziemniaczanego puree sprawia, że zupa fasolowa nabiera aksamitnej konsystencji. Szybka w przygotowaniu, aromatyczna dzięki świeżemu majerankowi i podana w niezwykle apetyczny sposób. Smacznego.
Cebulkę kroimy w kostkę, podduszamy na oliwie w głębszym rondlu.
Krok 2
5 min
Do cebuli dodajemy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, chwilę dusimy, aż czosnek uwolni swój aromat.
Krok 3
6 min
Dodajemy do cebulki pokrojone w kostkę ziemniaki, chwilę smażymy.
Krok 4
15 min
Podlewamy ziemniaki z cebulką ok. 0,5-0,7 l wody, gotujemy 15 minut.
Krok 5
5 min
Miksujemy ziemniaki i cebulkę na puree (powinno być płynne). Odstawiamy na bok.
Krok 6
5 min
W drugim rondlu zagotowujemy zupę fasolową przygotowaną według instrukcji na opakowaniu. Gotujemy 5 minut, często mieszając.
Krok 7
3 min
Do zupy fasolowej dodajemy ziemniaczane puree, mieszamy.
Krok 8
5 min
Połowę szynki kroimy w kosteczkę, delikatnie podsmażamy. Pozostałe plastry kroimy na pół i nawijamy na paluszki grissini.
Krok 9
5 min
Fasolkę z puszki przepłukujemy wodą, odsączamy na sicie.
Krok 10
3 min
Zupę fasolową podajemy z paluszkami grissini z szynką, do każdej porcji dodajemy fasolkę, podsmażoną szynkę, dekorujemy listkami majeranku.
Krok 1
z
10
Cebulkę kroimy w kostkę, podduszamy na oliwie w głębszym rondlu.
Krok 2
z
10
Do cebuli dodajemy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, chwilę dusimy, aż czosnek uwolni swój aromat.
Krok 3
z
10
Dodajemy do cebulki pokrojone w kostkę ziemniaki, chwilę smażymy.
Krok 4
z
10
Podlewamy ziemniaki z cebulką ok. 0,5-0,7 l wody, gotujemy 15 minut.
Krok 5
z
10
Miksujemy ziemniaki i cebulkę na puree (powinno być płynne). Odstawiamy na bok.
Krok 6
z
10
W drugim rondlu zagotowujemy zupę fasolową przygotowaną według instrukcji na opakowaniu. Gotujemy 5 minut, często mieszając.
Krok 7
z
10
Do zupy fasolowej dodajemy ziemniaczane puree, mieszamy.
Krok 8
z
10
Połowę szynki kroimy w kosteczkę, delikatnie podsmażamy. Pozostałe plastry kroimy na pół i nawijamy na paluszki grissini.
Krok 9
z
10
Fasolkę z puszki przepłukujemy wodą, odsączamy na sicie.
Krok 10
z
10
Zupę fasolową podajemy z paluszkami grissini z szynką, do każdej porcji dodajemy fasolkę, podsmażoną szynkę, dekorujemy listkami majeranku.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0