Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa buraczkowa z czerwoną fasolą

0
90 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

4 
Buraki
2 
Ziemniaki
1 
Marchewka
1 
Pietruszka
1 puszka
Fasola czerwona
1 trochę
Pieprz
3 kulek
Ziele angielskie
1 
Liść laurowy
1 trochę
Sól

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

90 min
Krok 1
30 min
Buraki myjemy i gotujemy na miękko, odlewamy,
Krok 2
10 min
Następnie studzimy i obieramy z łupek, trzemy na tarce na dużych oczkach.
Krok 3
15 min
Marchewkę pietruszkę oraz ziemniaki obieramy. Marchew i pietruszkę trzemy na tarce na dużych oczkach, a ziemniaki kroimy w kosteczkę.
Krok 4
2 min
Bulion wlewamy do garnka następnie dodajemy ziele angielskie i liść laurowy.
Krok 5
10 min
Dodajemy startą marchewkę i pietruszkę oraz pokrojone ziemniaki. Warzywa gotujemy do miękkości.
Krok 6
2 min
Następnie dodajemy starte buraczki.
Krok 7
10 min
Zagotowujemy całość.
Krok 8
2 min
Doprawiamy do smaku jarzynką, maggi i pieprzem.
Krok 9
3 min
Dodajemy odcedzoną fasolę.
Krok 10
6 min
Zagotowujemy i podajemy posypując posiekaną zieleniną według uznania.
Zupa buraczkowa z czerwoną fasolą

Krok 1 z 10

Buraki myjemy i gotujemy na miękko, odlewamy,

Zupa buraczkowa z czerwoną fasolą

Krok 2 z 10

Następnie studzimy i obieramy z łupek, trzemy na tarce na dużych oczkach.

Zupa buraczkowa z czerwoną fasolą

Krok 3 z 10

Marchewkę pietruszkę oraz ziemniaki obieramy. Marchew i pietruszkę trzemy na tarce na dużych oczkach, a ziemniaki kroimy w kosteczkę.

Zupa buraczkowa z czerwoną fasolą

Krok 4 z 10

Bulion wlewamy do garnka następnie dodajemy ziele angielskie i liść laurowy.

Zupa buraczkowa z czerwoną fasolą

Krok 5 z 10

Dodajemy startą marchewkę i pietruszkę oraz pokrojone ziemniaki. Warzywa gotujemy do miękkości.

Zupa buraczkowa z czerwoną fasolą

Krok 6 z 10

Następnie dodajemy starte buraczki.

Zupa buraczkowa z czerwoną fasolą

Krok 7 z 10

Zagotowujemy całość.

Zupa buraczkowa z czerwoną fasolą

Krok 8 z 10

Doprawiamy do smaku jarzynką, maggi i pieprzem.

Zupa buraczkowa z czerwoną fasolą

Krok 9 z 10

Dodajemy odcedzoną fasolę.

Zupa buraczkowa z czerwoną fasolą

Krok 10 z 10

Zagotowujemy i podajemy posypując posiekaną zieleniną według uznania.

Zupa buraczkowa z czerwoną fasolą różni się smakiem od klasycznego barszczu. Jest gęstsza i mniej kwaskowata, nie traci jednak wyjątkowego smaku buraczków. Dzięki przyprawie Jarzynka WINIARY, zyskamy nowe smaki, które na długo pozostaną w naszej pamięci. Chętnie będziemy do tego wracać!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika