Zupa buraczkowa z czerwoną fasolą
1 godz 30 min
Łatwy
trochę
4
Buraki
2
Ziemniaki
1
Marchewka
1
Pietruszka
4
kostek
1
puszka
Fasola czerwona
trochę
Pieprz
3
kulek
Ziele angielskie
1
Liść laurowy
trochę
Sól
.
Wartości odżywcze
Białko
4.67 g
Tłuszcze
2.2 g
Wartość energetyczna
76.83 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
90 min
Krok 1
30 min
Buraki myjemy i gotujemy na miękko, odlewamy,
Krok 2
10 min
Następnie studzimy i obieramy z łupek, trzemy na tarce na dużych oczkach.
Krok 3
15 min
Marchewkę pietruszkę oraz ziemniaki obieramy. Marchew i pietruszkę trzemy na tarce na dużych oczkach, a ziemniaki kroimy w kosteczkę.
Krok 4
2 min
Bulion wlewamy do garnka następnie dodajemy ziele angielskie i liść laurowy.
Krok 5
10 min
Dodajemy startą marchewkę i pietruszkę oraz pokrojone ziemniaki. Warzywa gotujemy do miękkości.
Krok 6
2 min
Następnie dodajemy starte buraczki.
Krok 7
10 min
Zagotowujemy całość.
Krok 8
2 min
Doprawiamy do smaku jarzynką, maggi i pieprzem.
Krok 9
3 min
Dodajemy odcedzoną fasolę.
Krok 10
6 min
Zagotowujemy i podajemy posypując posiekaną zieleniną według uznania.
Zupa buraczkowa z czerwoną fasolą różni się smakiem od klasycznego barszczu. Jest gęstsza i mniej kwaskowata, nie traci jednak wyjątkowego smaku buraczków. Dzięki przyprawie Jarzynka WINIARY, zyskamy nowe smaki, które na długo pozostaną w naszej pamięci. Chętnie będziemy do tego wracać!
Komentarze 0