Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Air Fryer
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Zupa buraczkowa z czerwoną fasolą
Dodaj do CookBook

Zupa buraczkowa z czerwoną fasolą

(1)
1 godz 30 min
Łatwy
Autorem przepisu jest Konczi
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
trochę
Przyprawa Ziarenka Smaku Uniwersalne WINIARY
trochę
Przyprawa w płynie MAGGI
4 
Buraki
2 
Ziemniaki
1 
Marchewka
1 
Pietruszka
4  kostek
Bulion warzywny Kogutek WINIARY
1  puszka
Fasola czerwona
trochę
Pieprz
3  kulek
Ziele angielskie
1 
Liść laurowy
trochę
Sól
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
76.8 kcal
Tłuszcze
2.2 g
Białko
4.7 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Zupa buraczkowa z czerwoną fasolą różni się smakiem od klasycznego barszczu. Jest gęstsza i mniej kwaskowata, nie traci jednak wyjątkowego smaku buraczków. Dzięki przyprawie Jarzynka WINIARY, zyskamy nowe smaki, które na długo pozostaną w naszej pamięci. Chętnie będziemy do tego wracać!

Przygotowanie

90 min
  • Krok 1

    30 min
    Buraki myjemy i gotujemy na miękko, odlewamy,
  • Krok 2

    10 min
    Następnie studzimy i obieramy z łupek, trzemy na tarce na dużych oczkach.
  • Krok 3

    15 min
    Marchewkę pietruszkę oraz ziemniaki obieramy. Marchew i pietruszkę trzemy na tarce na dużych oczkach, a ziemniaki kroimy w kosteczkę.
  • Krok 4

    2 min
    Bulion wlewamy do garnka następnie dodajemy ziele angielskie i liść laurowy.
  • Krok 5

    10 min
    Dodajemy startą marchewkę i pietruszkę oraz pokrojone ziemniaki. Warzywa gotujemy do miękkości.
  • Krok 6

    2 min
    Następnie dodajemy starte buraczki.
  • Krok 7

    10 min
    Zagotowujemy całość.
  • Krok 8

    2 min
    Doprawiamy do smaku jarzynką, maggi i pieprzem.
  • Krok 9

    3 min
    Dodajemy odcedzoną fasolę.
  • Krok 10

    6 min
    Zagotowujemy i podajemy posypując posiekaną zieleniną według uznania.
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Ogólna ocena

5.0 out of 5
5
Wszystkich ocen: 1
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
11
11
00
00
00
00

Opinie

5

Aaaa

Proszę podać ilość składników w gramach.
Anonim (niezweryfikowany) 03/28/2024-06:46 CET
Czy ta opinia jest przydatna?
  • 0
  • 0
Reply by Expert 04/15/2024-03:31 CEST
Dopasuj ilość składników do tego, co lubisz lub wykorzystaj to, co akurat masz pod ręką. Ważne, żeby Tobie smakowało i żeby nie marnować składników. Możesz też sprawdzić, ile waży np. średnia marchewka, pietruszka i skorzystać z takich wskazówek w przypadku pozostałych warzyw.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez soi
  • Bogate w białko
  • Bogate w błonnik
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia regionalna
  • Obiad
  • Poniżej 300 kcal
  • Przystawka
  • Rodzinny posiłek
  • Warzywa
  • Wegańskie
  • Ziemniaki
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zupa z czerwonej fasoli na żeberkach

    Zupa z czerwonej fasoli na żeberkach

    11 godz 25 min Łatwy
  • Zupa chłopska z boczkiem

    Zupa chłopska z boczkiem

    47 min Łatwy
  • Zupa krem z pomidorów

    Zupa krem z pomidorów

    15 min Łatwy
  • Zupa - krem pomidorowy z bazylią

    Zupa - krem pomidorowy z bazylią

    30 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu