Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • MyMenu Plan
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów

Zupa buraczkowa z czerwoną fasolą

(0)
1 godz 30 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Konczi
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
trochę
Przyprawa Ziarenka Smaku Uniwersalne WINIARY
trochę
Przyprawa w płynie MAGGI
4 
Buraki
2 
Ziemniaki
1 
Marchewka
1 
Pietruszka
4  kostek
Bulion warzywny Kogutek WINIARY
1  puszka
Fasola czerwona
trochę
Pieprz
3  kulek
Ziele angielskie
1 
Liść laurowy
trochę
Sól
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
4.67 g
Tłuszcze
2.2 g
Wartość energetyczna
76.83 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Zupa buraczkowa z czerwoną fasolą różni się smakiem od klasycznego barszczu. Jest gęstsza i mniej kwaskowata, nie traci jednak wyjątkowego smaku buraczków. Dzięki przyprawie Jarzynka WINIARY, zyskamy nowe smaki, które na długo pozostaną w naszej pamięci. Chętnie będziemy do tego wracać!

Przygotowanie

90 min
  • Krok 1

    30 min
    Buraki myjemy i gotujemy na miękko, odlewamy,
  • Krok 2

    10 min
    Następnie studzimy i obieramy z łupek, trzemy na tarce na dużych oczkach.
  • Krok 3

    15 min
    Marchewkę pietruszkę oraz ziemniaki obieramy. Marchew i pietruszkę trzemy na tarce na dużych oczkach, a ziemniaki kroimy w kosteczkę.
  • Krok 4

    2 min
    Bulion wlewamy do garnka następnie dodajemy ziele angielskie i liść laurowy.
  • Krok 5

    10 min
    Dodajemy startą marchewkę i pietruszkę oraz pokrojone ziemniaki. Warzywa gotujemy do miękkości.
  • Krok 6

    2 min
    Następnie dodajemy starte buraczki.
  • Krok 7

    10 min
    Zagotowujemy całość.
  • Krok 8

    2 min
    Doprawiamy do smaku jarzynką, maggi i pieprzem.
  • Krok 9

    3 min
    Dodajemy odcedzoną fasolę.
  • Krok 10

    6 min
    Zagotowujemy i podajemy posypując posiekaną zieleniną według uznania.
Zupa buraczkowa z czerwoną fasolą

Krok 1 z 10

Buraki myjemy i gotujemy na miękko, odlewamy,

Zupa buraczkowa z czerwoną fasolą

Krok 2 z 10

Następnie studzimy i obieramy z łupek, trzemy na tarce na dużych oczkach.

Zupa buraczkowa z czerwoną fasolą

Krok 3 z 10

Marchewkę pietruszkę oraz ziemniaki obieramy. Marchew i pietruszkę trzemy na tarce na dużych oczkach, a ziemniaki kroimy w kosteczkę.

Zupa buraczkowa z czerwoną fasolą

Krok 4 z 10

Bulion wlewamy do garnka następnie dodajemy ziele angielskie i liść laurowy.

Zupa buraczkowa z czerwoną fasolą

Krok 5 z 10

Dodajemy startą marchewkę i pietruszkę oraz pokrojone ziemniaki. Warzywa gotujemy do miękkości.

Zupa buraczkowa z czerwoną fasolą

Krok 6 z 10

Następnie dodajemy starte buraczki.

Zupa buraczkowa z czerwoną fasolą

Krok 7 z 10

Zagotowujemy całość.

Zupa buraczkowa z czerwoną fasolą

Krok 8 z 10

Doprawiamy do smaku jarzynką, maggi i pieprzem.

Zupa buraczkowa z czerwoną fasolą

Krok 9 z 10

Dodajemy odcedzoną fasolę.

Zupa buraczkowa z czerwoną fasolą

Krok 10 z 10

Zagotowujemy i podajemy posypując posiekaną zieleniną według uznania.

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez soi
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia regionalna
  • Obiad
  • Przystawka
  • Rodzinny posiłek
  • Warzywa
  • Wegańskie
  • Ziemniaki
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Tradycyjny krupnik na żeberkach

    1 godz 31 min Średni
  • Zupa ogórkowa z ziemniakami

    1 godz 5 min Łatwy
  • Rozgrzewająca grochówka

    1 godz 23 min Średni
  • Krupnik z kaszą pęczak

    1 godz 7 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu