Tatar ze śledzi
88min
Łatwy
2 łyżek
4
Filet śledziowy
4
Ogórki konserwowe
1 łyżka
Ocet
15
Grzybki Marynowane
2
Cebula
1 trochę
Koperek
1 trochę
Natka pietruszki
.
Wartości odżywcze
Białko
34.79 g
Węglowodany
7.13 g
Tłuszcze
27.02 g
Wartość energetyczna
415.94 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
88 min
Krok 1
60 min
Filety umyj, zalej zimną wodą, mocz 1 godzinę, odsącz.
Krok 2
2 min
Skrop octem lub sokiem z cytryny.
Krok 3
10 min
Pokrój w kostkę, połącz z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY, a następnie ułóż na środku półmiska.
Krok 4
10 min
Cebule obierz, posiekaj i ułóż wokół śledzi.
Krok 5
5 min
Następnie ułóż dookoła pokrojone w kostkę grzyby i ogórki.
Krok 6
1 min
Całość udekoruj świeżym koperkiem lub natką pietruszki.
Przygotowanie wielu potraw ze śledzia nie wymaga poświęcenia zbyt dużej ilości czasu, a ich smak zawsze jest gwarantem sukcesu. Nie inaczej będzie, gdy przygotujesz tatar ze śledzia. To nie tylko smaczne, ale i efektowne danie będzie doskonałą przystawką czy też przekąską na święta i na inne uroczystości. Podane z odrobiną Majonezu Dekoracyjnego WINIARY, siekaną drobno cebulką, grzybkami marynowanymi oraz konserwowym ogórkiem podbije każde podniebienie.
Nasz przepis na tatar ze śledzia to wyjątkowo prosty sposób na podanie tej ryby. Zacznij od umycia filetów. Następnie zalej je zimną wodą i mocz w niej przez około godzinę, po czym odsącz. Skrop filety octem albo sokiem z cytryny.
Pokrój je w niedużą kostkę i połącz z 2 łyżkami Majonezu Dekoracyjnego WINIARY. Ułóż rybę na środku półmiska. Obierz cebulę, posiekaj ją drobno i ułóż wokół śledzi. Tę samą czynność powtórz z grzybkami i ogórkami konserwowymi. Na koniec tatar ze śledzi udekoruj posiekanym koperkiem lub świeżą natką pietruszki.
Tak podany śledź to gratka dla każdego miłośnika ryb, ale też dla osób, które nie przepadają za tradycyjnym tatarem. Warto go przygotować na dowolną okazję. Świetnie sprawdzi się na świątecznym stole, ale nie powinno go też zabraknąć na przyjęciu andrzejkowym czy sylwestrowym.
Nasz przepis na tatar ze śledzia to wyjątkowo prosty sposób na podanie tej ryby. Zacznij od umycia filetów. Następnie zalej je zimną wodą i mocz w niej przez około godzinę, po czym odsącz. Skrop filety octem albo sokiem z cytryny.
Pokrój je w niedużą kostkę i połącz z 2 łyżkami Majonezu Dekoracyjnego WINIARY. Ułóż rybę na środku półmiska. Obierz cebulę, posiekaj ją drobno i ułóż wokół śledzi. Tę samą czynność powtórz z grzybkami i ogórkami konserwowymi. Na koniec tatar ze śledzi udekoruj posiekanym koperkiem lub świeżą natką pietruszki.
Tak podany śledź to gratka dla każdego miłośnika ryb, ale też dla osób, które nie przepadają za tradycyjnym tatarem. Warto go przygotować na dowolną okazję. Świetnie sprawdzi się na świątecznym stole, ale nie powinno go też zabraknąć na przyjęciu andrzejkowym czy sylwestrowym.
Komentarze 0