Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tatar ze śledzi

0
78 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

4 
Filet śledziowy
4 
Ogórki konserwowe
1 łyżka
Ocet
15 
Grzybki Marynowane
2 
Cebula
1 trochę
Koperek
1 trochę
Natka pietruszki

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
34.79 g
Tłuszcze
27.02 g
Wartość energetyczna
415.94 kcal
Węglowodany
7.13 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

78 min
Krok 1
60 min
Filety umyj, zalej zimną wodą, mocz 1 godzinę, odsącz.
Krok 2
2 min
Skrop octem lub sokiem z cytryny.
Krok 3
5 min
Pokrój w kostkę, połącz z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY, a następnie ułóż na środku półmiska.
Krok 4
5 min
Cebule obierz, posiekaj i ułóż wokół śledzi.
Krok 5
5 min
Następnie ułóż dookoła pokrojone w kostkę grzyby i ogórki.
Krok 6
1 min
Całość udekoruj świeżym koperkiem lub natką pietruszki.
Tatar ze śledzi

Krok 1 z 6

Filety umyj, zalej zimną wodą, mocz 1 godzinę, odsącz.

Tatar ze śledzi

Krok 2 z 6

Skrop octem lub sokiem z cytryny.

Tatar ze śledzi

Krok 3 z 6

Pokrój w kostkę, połącz z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY, a następnie ułóż na środku półmiska.

Tatar ze śledzi

Krok 4 z 6

Cebule obierz, posiekaj i ułóż wokół śledzi.

Tatar ze śledzi

Krok 5 z 6

Następnie ułóż dookoła pokrojone w kostkę grzyby i ogórki.

Tatar ze śledzi

Krok 6 z 6

Całość udekoruj świeżym koperkiem lub natką pietruszki.

Przygotowanie wielu potraw ze śledzia nie wymaga poświęcenia zbyt dużej ilości czasu, a ich smak zawsze jest gwarantem sukcesu. Nie inaczej będzie, gdy przygotujesz tatar ze śledzia. To nie tylko smaczne, ale i efektowne danie będzie doskonałą przystawką czy też przekąską na święta i na inne uroczystości. Podane z odrobiną Majonezu Dekoracyjnego WINIARY, siekaną drobno cebulką, grzybkami marynowanymi oraz konserwowym ogórkiem podbije każde podniebienie.




Nasz przepis na tatar ze śledzia to wyjątkowo prosty sposób na podanie tej ryby. Zacznij od umycia filetów. Następnie zalej je zimną wodą i mocz w niej przez około godzinę, po czym odsącz. Skrop filety octem albo sokiem z cytryny.




Pokrój je w niedużą kostkę i połącz z 2 łyżkami Majonezu Dekoracyjnego WINIARY. Ułóż rybę na środku półmiska. Obierz cebulę, posiekaj ją drobno i ułóż wokół śledzi. Tę samą czynność powtórz z grzybkami i ogórkami konserwowymi. Na koniec tatar ze śledzi udekoruj posiekanym koperkiem lub świeżą natką pietruszki.




Tak podany śledź to gratka dla każdego miłośnika ryb, ale też dla osób, które nie przepadają za tradycyjnym tatarem. Warto go przygotować na dowolną okazję. Świetnie sprawdzi się na świątecznym stole, ale nie powinno go też zabraknąć na przyjęciu andrzejkowym czy sylwestrowym.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika