Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Tatar ze śledzi
Dodaj do CookBook

Tatar ze śledzi

(2)
1 godz 28 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Cziku1
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
50  g
Majonez Dekoracyjny WINIARY
4 
Filet śledziowy
4 
Ogórki konserwowe
1  łyżka
Ocet
15 
Grzybki Marynowane
2 
Cebula
trochę
Koperek
trochę
Natka pietruszki
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
7.1 g
Wartość energetyczna
411.1 kcal
Tłuszcze
26.5 g
Białko
34.8 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie wielu potraw ze śledzia nie wymaga poświęcenia zbyt dużej ilości czasu, a ich smak zawsze jest gwarantem sukcesu. Nie inaczej będzie, gdy przygotujesz tatar ze śledzia. To nie tylko smaczne, ale i efektowne danie będzie doskonałą przystawką czy też przekąską na święta i na inne uroczystości. Podane z odrobiną Majonezu Dekoracyjnego WINIARY, siekaną drobno cebulką, grzybkami marynowanymi oraz konserwowym ogórkiem podbije każde podniebienie.

Tak podany śledź to gratka dla każdego miłośnika ryb, ale też dla osób, które nie przepadają za tradycyjnym tatarem. Warto go przygotować na dowolną okazję. Świetnie sprawdzi się na świątecznym stole, ale nie powinno go też zabraknąć na przyjęciu andrzejkowym czy sylwestrowym.

Przygotowanie

88 min
  • Krok 1

    60 min
    Filety umyj, zalej zimną wodą, mocz 1 godzinę, odsącz.
  • Krok 2

    2 min
    Skrop octem lub sokiem z cytryny.
  • Krok 3

    10 min
    Pokrój w kostkę, połącz z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY, a następnie ułóż na środku półmiska.
  • Krok 4

    10 min
    Cebule obierz, posiekaj i ułóż wokół śledzi.
  • Krok 5

    5 min
    Następnie ułóż dookoła pokrojone w kostkę grzyby i ogórki.
  • Krok 6

    1 min
    Całość udekoruj świeżym koperkiem lub natką pietruszki.
Tatar ze śledzi

Krok 1 z 6

Filety umyj, zalej zimną wodą, mocz 1 godzinę, odsącz.

Tatar ze śledzi

Krok 2 z 6

Skrop octem lub sokiem z cytryny.

Tatar ze śledzi

Krok 3 z 6

Pokrój w kostkę, połącz z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY, a następnie ułóż na środku półmiska.

Tatar ze śledzi

Krok 4 z 6

Cebule obierz, posiekaj i ułóż wokół śledzi.

Tatar ze śledzi

Krok 5 z 6

Następnie ułóż dookoła pokrojone w kostkę grzyby i ogórki.

Tatar ze śledzi

Krok 6 z 6

Całość udekoruj świeżym koperkiem lub natką pietruszki.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

3.0 z 5
3
Wszystkich ocen: 2
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
22
00
00
22
00
00

Opinie

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez laktozy
  • Bez laktozy
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez skorupiaków
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Kanapki
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Popołudniowa przekąska
  • Przyjazny dla Keto
  • Przystawka
  • Warzywa
  • Źródło białka
  • Z rybą

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Jajka w sosie tatarskim

    Jajka w sosie tatarskim

    23 min Łatwy
  • Tatar ze śledzia

    Tatar ze śledzia

    1 godz 5 min Łatwy
  • Łosoś z grilla z Sosem tatarskim WINIARY

    Łosoś z grilla z Sosem tatarskim WINIARY

    50 min Łatwy
  • Minipaszteciki drobiowe z sosem tatarskim

    Minipaszteciki drobiowe z sosem tatarskim

    1 godz 40 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu