Sałatka z brokułów i słonecznika
25min
Łatwy
100 g
Ser feta
1
Brokuł
2 łyżek
Pestki słonecznika prażone
4 łyżek
Jogurt naturalny
1 łyżka
1 ząbek
Czosnek
.
Wartości odżywcze
Białko
5.96 g
Węglowodany
4.74 g
Tłuszcze
14.18 g
Wartość energetyczna
167.1 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
25 min
Krok 1
10 min
Brokuły podzielić na różyczki, sparzyć je w gotowanej i osolonej wodzie przez 5 minut. Odcedzić na sicie, przelać zimną wodą.
Krok 2
3 min
Słonecznik uprażyć na suchej patelni.
Krok 3
3 min
Ser feta pokroić w kostkę, ułożyć na brokułach.
Krok 4
5 min
Majonez wymieszać z jogurtem naturalnym i przeciśniętym czosnkiem. Delikatnie wymieszać składniki.
Krok 5
2 min
Polać brokuły i ser przygotowanym sosem.
Krok 6
2 min
Posypać słonecznikiem.
Sałatka z brokułów i słonecznika to proste i szybkie danie – idealne na przekąskę, lekką kolację lub dodatek do obiadu. Do brokułów warto dodać słonecznik i ser feta, a całość polać sosem z jogurtu naturalnego, Majonezu Dekoracyjnego WINIARY i czosnku. Sprawdź nasz przepis na sałatkę z brokułów i słonecznika!
Komentarze 0