Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sałatka z brokułów i słonecznika to proste i szybkie danie – idealne na przekąskę, lekką kolację lub dodatek do obiadu. Do brokułów warto dodać słonecznik i ser feta, a całość polać sosem z jogurtu naturalnego, Majonezu Dekoracyjnego WINIARY i czosnku. Sprawdź nasz przepis na sałatkę z brokułów i słonecznika!
Przygotowanie
25 min
Krok 1
10 min
Brokuły podzielić na różyczki, sparzyć je w gotowanej i osolonej wodzie przez 5 minut. Odcedzić na sicie, przelać zimną wodą.
Krok 2
3 min
Słonecznik uprażyć na suchej patelni.
Krok 3
3 min
Ser feta pokroić w kostkę, ułożyć na brokułach.
Krok 4
5 min
Majonez wymieszać z jogurtem naturalnym i przeciśniętym czosnkiem. Delikatnie wymieszać składniki.
Krok 5
2 min
Polać brokuły i ser przygotowanym sosem.
Krok 6
2 min
Posypać słonecznikiem.
Krok 1
z
6
Brokuły podzielić na różyczki, sparzyć je w gotowanej i osolonej wodzie przez 5 minut. Odcedzić na sicie, przelać zimną wodą.
Krok 2
z
6
Słonecznik uprażyć na suchej patelni.
Krok 3
z
6
Ser feta pokroić w kostkę, ułożyć na brokułach.
Krok 4
z
6
Majonez wymieszać z jogurtem naturalnym i przeciśniętym czosnkiem. Delikatnie wymieszać składniki.
Krok 5
z
6
Polać brokuły i ser przygotowanym sosem.
Krok 6
z
6
Posypać słonecznikiem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0