Sałatka meksykańska z kurczakiem
37min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
16.5 g
Węglowodany
16.17 g
Tłuszcze
10.96 g
Wartość energetyczna
215.44 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
37 min
Krok 1
5 min
Kukurydzę i fasolę odcedzamy i przekładamy do dużej miski.
Krok 2
5 min
Dodajemy całe opakowanie kiełków brokuła.
Krok 3
5 min
Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w kosteczkę i dodajemy do miski.
Krok 4
10 min
Kurczaka kroimy w kosteczkę, przyprawiamy mocno ziołami lub ulubioną przyprawą i smażymy na rozgrzanej oliwie. Odstawiamy do ostygnięcia, gdy nabierze brązowo-złotego koloru.
Krok 5
5 min
Mozarellę kroimy w drobną kosteczkę. Dodajemy do miski.
Krok 6
5 min
Dodajemy kurczaka wraz z wywarem z patelni, gdy już ostygnie.
Krok 7
2 min
Calość dokładnie mieszamy i podajemy w temperaturze pokojowej. Nie trzeba doprawiać, jeśli mocno przyprawiliśmy kurczaka.
Pysznasałatka meksykańska z kurczakiem – to idealna propozycja na lunch czy kolację. Istna karuzela smaków, jaką nam zaserwuje to danie, zadowoli każdego – nawet niejadka. Możemy dodać przyprawę ziarenka smaku WINIARY, dzięki czemu nasz kurczak zyska niesamowity aromat. Pycha!
Komentarze 1