
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł

Sałatka meksykańska z kurczakiem

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
5 minKrok 2
5 minKrok 3
5 minKrok 4
10 minKrok 5
5 minKrok 6
5 minKrok 7
2 min
Krok 1 z 7
Kukurydzę i fasolę odcedzamy i przekładamy do dużej miski.

Krok 2 z 7
Dodajemy całe opakowanie kiełków brokuła.

Krok 3 z 7
Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w kosteczkę i dodajemy do miski.

Krok 4 z 7
Kurczaka kroimy w kosteczkę, przyprawiamy mocno ziołami lub ulubioną przyprawą i smażymy na rozgrzanej oliwie. Odstawiamy do ostygnięcia, gdy nabierze brązowo-złotego koloru.

Krok 5 z 7
Mozarellę kroimy w drobną kosteczkę. Dodajemy do miski.

Krok 6 z 7
Dodajemy kurczaka wraz z wywarem z patelni, gdy już ostygnie.

Krok 7 z 7
Calość dokładnie mieszamy i podajemy w temperaturze pokojowej. Nie trzeba doprawiać, jeśli mocno przyprawiliśmy kurczaka.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 1