Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sałata zielona z sosem i ziołami to wspaniały dodatek do obiadu. Sprawdzi się ona głównie w sezonie letnim, w którym stawiamy na lekkie dodatki. Porwane liście sałaty doprawione odpowiednio dobranymi ziołami, pięknie prezentują się na talerzu, jednocześnie podkreślając wygląd dania głównego. Aż ślinka cieknie!
Przygotowanie
15 min
Krok 1
5 min
Sałatę umyć, osuszyć, porwać na mniejsze kawałki, ułożyć na półmisku
Krok 2
5 min
Zmiażdżony czosnek rozetrzeć ze szczyptą soli. Następnie dodać musztardę, sok z cytryny i ciągle mieszając powoli wlewać oliwę.
Krok 3
5 min
Sos wymieszać z posiekanymi ziołami, przyprawić do smaku cukrem. Przed podaniem sałatę polać przygotowanym sosem.
Krok 1
z
3
Sałatę umyć, osuszyć, porwać na mniejsze kawałki, ułożyć na półmisku
Krok 2
z
3
Zmiażdżony czosnek rozetrzeć ze szczyptą soli. Następnie dodać musztardę, sok z cytryny i ciągle mieszając powoli wlewać oliwę.
Krok 3
z
3
Sos wymieszać z posiekanymi ziołami, przyprawić do smaku cukrem. Przed podaniem sałatę polać przygotowanym sosem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze
1
N
Nika
Dla mnie super.Dziękuję za zdrowy przepis bez śmietany.Pozdrawiam
Komentarze 1