Sałata zielona z sosem i ziołami
15min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
15 min
Krok 1
5 min
Sałatę umyć, osuszyć, porwać na mniejsze kawałki, ułożyć na półmisku
Krok 2
5 min
Zmiażdżony czosnek rozetrzeć ze szczyptą soli. Następnie dodać musztardę, sok z cytryny i ciągle mieszając powoli wlewać oliwę.
Krok 3
5 min
Sos wymieszać z posiekanymi ziołami, przyprawić do smaku cukrem. Przed podaniem sałatę polać przygotowanym sosem.
Sałata zielona z sosem i ziołami to wspaniały dodatek do obiadu. Sprawdzi się ona głównie w sezonie letnim, w którym stawiamy na lekkie dodatki. Porwane liście sałaty doprawione odpowiednio dobranymi ziołami, pięknie prezentują się na talerzu, jednocześnie podkreślając wygląd dania głównego. Aż ślinka cieknie!
Komentarze 0