Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Ruloniki z szynki z sosem chrzanowo-jogurtowym

Ruloniki z szynki z sosem chrzanowo-jogurtowym

(1)
23min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
150  g
Seler naciowy
1 
Jabłka
1  łyżeczka
Sok z cytryny
1  szczypta
Sól
1  szczypta
Pieprz
2  łyżek
Natka pietruszki
4  łyżek
Sos chrzanowy WINIARY
8  plastrów
Szynka Konserwowa
2  szczypt
Cukier
2  łyżek
Jogurt naturalny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
10.31 g
Węglowodany
8.22 g
Tłuszcze
4.97 g
Wartość energetyczna
118.59 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Jeśli lubisz proste, ale mistrzowskie przekąski, koniecznie wypróbuj przepis na fit ruloniki z szynki z sosem jogurtowo-chrzanowym. Wykonanie nie zajmie dużo czasu, a efekt będzie przepyszny. Zaletą ruloników jest to, że doskonale sprawdzą się na różne okazje – od niezobowiązującego przyjęcia w gronie rodziny i przyjaciół, poprzez świąteczne śniadanie wielkanocne, aż po przekąskę na pierwszym wiosennym grillu. Goście ją docenią podczas oczekiwania na dania główne, a Ty zabłyśniesz, choć wcale się nie napracujesz! Mimo typowo „wiosennego” smaku, to proste danie okaże się też doskonałym dodatkiem do szwedzkiego stołu na kameralne przyjęcie sylwestrowe lub karnawałowe. Sekretem jest w tym przypadku połączenie lekko orzechowego smaku selera ze słodkością jabłka i ostrą nutą chrzanu, jakiej nadaje Sos chrzanowy WINIARY.

Przygotowanie

23 min
  • Krok 1

    10 min
    Umyj i oczyść seler i jabłko. Seler zetrzyj na tarce o drobnych oczkach, a jabłko na grubych oczkach. Skrop je sokiem z cytryny.
  • Krok 2

    2 min
    Następnie dodaj Sos chrzanowy WINIARY (2 łyżki) i dopraw szczyptą soli, pieprzu i cukru. Dokładnie wymieszaj.
  • Krok 3

    5 min
    Na plastry szynki nakładaj porcje pasty selerowej i zawijaj w rulony.
  • Krok 4

    5 min
    Przygotuj sos. Wymieszaj Sos chrzanowy WINIARY (2 łyżki) z jogurtem. Dopraw szczyptą soli i cukru.
  • Krok 5

    1 min
    Ruloniki podawaj z sosem chrzanowym, udekorowane natką pietruszki.
Ruloniki z szynki z sosem chrzanowo-jogurtowym

Krok 1 z 5

Umyj i oczyść seler i jabłko. Seler zetrzyj na tarce o drobnych oczkach, a jabłko na grubych oczkach. Skrop je sokiem z cytryny.

Ruloniki z szynki z sosem chrzanowo-jogurtowym

Krok 2 z 5

Następnie dodaj Sos chrzanowy WINIARY (2 łyżki) i dopraw szczyptą soli, pieprzu i cukru. Dokładnie wymieszaj.

Ruloniki z szynki z sosem chrzanowo-jogurtowym

Krok 3 z 5

Na plastry szynki nakładaj porcje pasty selerowej i zawijaj w rulony.

Ruloniki z szynki z sosem chrzanowo-jogurtowym

Krok 4 z 5

Przygotuj sos. Wymieszaj Sos chrzanowy WINIARY (2 łyżki) z jogurtem. Dopraw szczyptą soli i cukru.

Ruloniki z szynki z sosem chrzanowo-jogurtowym

Krok 5 z 5

Ruloniki podawaj z sosem chrzanowym, udekorowane natką pietruszki.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 3

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
U Urszula

Też uważam , że chyba chodzi o zwykły seler ponieważ seler naciowy ciężko byłoby zetrzeć na drobnej tarce

K Kaha

Czy napewno seler powinien być naciowy a nie zwykła bulwa?

K Kasia

Pomimo zrobienia dokładnie wszystkiego według przepisu sos jest za rzadki. Po zawinięciu w plastry wypływa drugą stroną. Czym go zagęścić?

Winiary
Expert

Kasiu, nie wiemy, z jakiego jogurtu korzystałaś, ale jeśli był on naturalny i rzadki, zamiast niego możesz wykorzystać gęsty jogurt bałkański - wówczas nic nie powinno wypływać. Pozdrawiamy!

Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

test

Ketchupy Winiary w 3 wariantach smakowych

Ketchupy prawdziwie pomidorowe

Więcej przepisów

  • Appetizer
  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Dodatek
  • Dzień Matki
  • Dzień ojca
  • Impreza
  • Kanapki
  • Karnawał
  • Kuchnia regionalna
  • Łatwy przepis
  • Lunch
  • Mniejsze danie
  • Nowy Rok
  • Przekąska
  • Rodzinne spotkanie
  • Śniadanie
  • Spotkanie z przyjaciółmi
  • Tapas
  • Urodziny
  • Warzywa
  • Weekend
  • Wielkanoc
  • Z mięsem

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Śledziowa sałatka warstwowa z buraczkami

    Śledziowa sałatka warstwowa z buraczkami

    1 godz 40 min Łatwy
  • Sałatka warstwowa z tuńczykiem

    Sałatka warstwowa z tuńczykiem

    28 min Łatwy
  • Swojski smalec ze skwarkami, cebulką i jabłkiem

    Swojski smalec ze skwarkami, cebulką i jabłkiem

    41 min Łatwy
  • Śledź w śmietanie z jabłkiem

    Śledź w śmietanie z jabłkiem

    1 godz 26 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu