Rolowany ogórek wypełniony sałatką krabową
30min
Łatwy
2 łyżek
2
Ogórek
1 opakowanie
Paluszki surimi
2
Jajko
1 pęczek
Szczypiorek
3 łyżek
Pietruszka
1
Awokado
1 ząbek
Czosnek
1 łyżka
Sok z cytryny
1 trochę
Kiełki rzodkwi
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
4.44 g
Węglowodany
4.96 g
Tłuszcze
6.85 g
Wartość energetyczna
95.83 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
30 min
Krok 1
5 min
Ogórka potnij wzdłuż na cienkie plastry. Najlepsza do tego będzie mandolina lub obieraczka do warzyw.
Krok 2
10 min
Przygotuj sałatkę: paluszki krabowe, jajka, awokado pokrój w kostkę. Czosnek przeciśnij przez praskę lub drobno posiekaj.
Krok 3
5 min
Połącz wszystkie składniki w misce z majonezem, dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Krok 4
10 min
Ogórki zroluj, każdy zwiąż szczypiorkiem z kokardką. Ułóż na półmisku lub talerzu, wypełnij sałatką krabową, obsyp natką pietruszki i udekoruj kiełkami rzodkiewki.
Rolowane plastry świeżego ogórka lub cukinii, faszerowane sałatką z paluszków krabowych, jajek, awokado i siekanego czosnku, to przekąska idealna na weekendowe spotkanie ze znajomymi. Rolowane ogórki z sałatką krabową zwiąż szczypiorkiem z kokardką. Całość posyp do smaku natką pietruszki i udekoruj kiełkami rzodkiewki. Naszym zdaniem bomba!
Komentarze 0