Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Rolada szpinakowa z łososiem

0
155 min
Łatwy

Składniki

-
20 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

300 g
Szpinak Mrożony
3 
Jajko
100 g
Serek kremowy
1 łyżeczka
Chrzan tarty
1 ząbek
Czosnek
1 
Łosoś wędzony
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
1.21 g
Wartość energetyczna
66.9 kcal
Tłuszcze
5.76 g
Białko
2.78 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

155 min
Krok 1
10 min
Nagrzać piekarnik do 180 stopni. Żółtka oddzielić od białek. Rozmrożony szpinak zmiksować z czosnkiem, żółtkami i przyprawami. Następnie ubić pianę z białek ze szczyptą soli. Potem wymieszać pianę z białek z masą szpinakową i przełożyć na blachę wyłożona papierem do pieczenia.
Krok 2
15 min
Piec 15 minut ( w temperaturze 180°C). Po upieczeniu, ciasto zostawić na chwilę do ostygnięcia a następnie zdjąć papier.
Krok 3
8 min
Serek kremowy wymieszać z majonezem i chrzanem. Następnie rozsmarować na upieczonym cieście szpinakowym. Na masie poukładać łososia.
Krok 4
120 min
Wszystko zawinąć w folię spożywczą i schować do lodówki aż do schłodzenia.
Krok 5
2 min
Gotową roladę kroić w plastry.
Rolada szpinakowa z łososiem

Krok 1 z 5

Nagrzać piekarnik do 180 stopni. Żółtka oddzielić od białek. Rozmrożony szpinak zmiksować z czosnkiem, żółtkami i przyprawami. Następnie ubić pianę z białek ze szczyptą soli. Potem wymieszać pianę z białek z masą szpinakową i przełożyć na blachę wyłożona papierem do pieczenia.

Rolada szpinakowa z łososiem

Krok 2 z 5

Piec 15 minut ( w temperaturze 180°C). Po upieczeniu, ciasto zostawić na chwilę do ostygnięcia a następnie zdjąć papier.

Rolada szpinakowa z łososiem

Krok 3 z 5

Serek kremowy wymieszać z majonezem i chrzanem. Następnie rozsmarować na upieczonym cieście szpinakowym. Na masie poukładać łososia.

Rolada szpinakowa z łososiem

Krok 4 z 5

Wszystko zawinąć w folię spożywczą i schować do lodówki aż do schłodzenia.

Rolada szpinakowa z łososiem

Krok 5 z 5

Gotową roladę kroić w plastry.

Zjawiskowa rolada szpinakowa z serkiem kremowym, majonezem i łososiem.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika