Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Rolada szpinakowa z łososiem

(2)
2 godz 35 min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest szuszanik87
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
20 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

300  g
Szpinak Mrożony
3 
Jajko
100  g
Serek kremowy
1  łyżeczka
Chrzan tarty
1  ząbek
1 
Łosoś wędzony
trochę
Sól
trochę
Pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
2.78 g
Węglowodany
1.21 g
Tłuszcze
5.76 g
Wartość energetyczna
66.9 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

155 min
Krok 1
10 min
Nagrzać piekarnik do 180 stopni. Żółtka oddzielić od białek. Rozmrożony szpinak zmiksować z czosnkiem, żółtkami i przyprawami. Następnie ubić pianę z białek ze szczyptą soli. Potem wymieszać pianę z białek z masą szpinakową i przełożyć na blachę wyłożona papierem do pieczenia.
Krok 2
15 min
Piec 15 minut ( w temperaturze 180°C). Po upieczeniu, ciasto zostawić na chwilę do ostygnięcia a następnie zdjąć papier.
Krok 3
8 min
Serek kremowy wymieszać z majonezem i chrzanem. Następnie rozsmarować na upieczonym cieście szpinakowym. Na masie poukładać łososia.
Krok 4
120 min
Wszystko zawinąć w folię spożywczą i schować do lodówki aż do schłodzenia.
Krok 5
2 min
Gotową roladę kroić w plastry.
Rolada szpinakowa z łososiem

Krok 1 z 5

Nagrzać piekarnik do 180 stopni. Żółtka oddzielić od białek. Rozmrożony szpinak zmiksować z czosnkiem, żółtkami i przyprawami. Następnie ubić pianę z białek ze szczyptą soli. Potem wymieszać pianę z białek z masą szpinakową i przełożyć na blachę wyłożona papierem do pieczenia.

Rolada szpinakowa z łososiem

Krok 2 z 5

Piec 15 minut ( w temperaturze 180°C). Po upieczeniu, ciasto zostawić na chwilę do ostygnięcia a następnie zdjąć papier.

Rolada szpinakowa z łososiem

Krok 3 z 5

Serek kremowy wymieszać z majonezem i chrzanem. Następnie rozsmarować na upieczonym cieście szpinakowym. Na masie poukładać łososia.

Rolada szpinakowa z łososiem

Krok 4 z 5

Wszystko zawinąć w folię spożywczą i schować do lodówki aż do schłodzenia.

Rolada szpinakowa z łososiem

Krok 5 z 5

Gotową roladę kroić w plastry.

Zjawiskowa rolada szpinakowa z serkiem kremowym, majonezem i łososiem.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Ogólna ocena

5.0 z 5
5
Wszystkich ocen: 2
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
22
22
00
00
00
00
Average: 5 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) czw., 12/24/2020 - 11:33 CET
Czy ta opinia jest przydatna?
Average: 5 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) czw., 12/24/2020 - 11:33 CET
Czy ta opinia jest przydatna?

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha