Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zjawiskowa rolada szpinakowa z serkiem kremowym, majonezem i łososiem.
Przygotowanie
155 min
Krok 1
10 min
Nagrzać piekarnik do 180 stopni.
Żółtka oddzielić od białek. Rozmrożony szpinak zmiksować z czosnkiem, żółtkami i przyprawami.
Następnie ubić pianę z białek ze szczyptą soli. Potem wymieszać pianę z białek z masą szpinakową i przełożyć na blachę wyłożona papierem do pieczenia.
Krok 2
15 min
Piec 15 minut ( w temperaturze 180°C).
Po upieczeniu, ciasto zostawić na chwilę do ostygnięcia a następnie zdjąć papier.
Krok 3
8 min
Serek kremowy wymieszać z majonezem i chrzanem. Następnie rozsmarować na upieczonym cieście szpinakowym.
Na masie poukładać łososia.
Krok 4
120 min
Wszystko zawinąć w folię spożywczą i schować do lodówki aż do schłodzenia.
Krok 5
2 min
Gotową roladę kroić w plastry.
Krok 1
z
5
Nagrzać piekarnik do 180 stopni.
Żółtka oddzielić od białek. Rozmrożony szpinak zmiksować z czosnkiem, żółtkami i przyprawami.
Następnie ubić pianę z białek ze szczyptą soli. Potem wymieszać pianę z białek z masą szpinakową i przełożyć na blachę wyłożona papierem do pieczenia.
Krok 2
z
5
Piec 15 minut ( w temperaturze 180°C).
Po upieczeniu, ciasto zostawić na chwilę do ostygnięcia a następnie zdjąć papier.
Krok 3
z
5
Serek kremowy wymieszać z majonezem i chrzanem. Następnie rozsmarować na upieczonym cieście szpinakowym.
Na masie poukładać łososia.
Krok 4
z
5
Wszystko zawinąć w folię spożywczą i schować do lodówki aż do schłodzenia.
Krok 5
z
5
Gotową roladę kroić w plastry.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 1