Rolada szpinakowa z łososiem
2 godz 35 min
Łatwy
300
g
Szpinak Mrożony
3
Jajko
100
g
Serek kremowy
1
łyżeczka
Chrzan tarty
1
ząbek
1
Łosoś wędzony
3
łyżek
trochę
Sól
trochę
Pieprz
.
Wartości odżywcze
Białko
2.78 g
Węglowodany
1.21 g
Tłuszcze
5.76 g
Wartość energetyczna
66.9 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
155 min
Krok 1
10 min
Nagrzać piekarnik do 180 stopni.
Żółtka oddzielić od białek. Rozmrożony szpinak zmiksować z czosnkiem, żółtkami i przyprawami.
Następnie ubić pianę z białek ze szczyptą soli. Potem wymieszać pianę z białek z masą szpinakową i przełożyć na blachę wyłożona papierem do pieczenia.
Krok 2
15 min
Piec 15 minut ( w temperaturze 180°C).
Po upieczeniu, ciasto zostawić na chwilę do ostygnięcia a następnie zdjąć papier.
Krok 3
8 min
Serek kremowy wymieszać z majonezem i chrzanem. Następnie rozsmarować na upieczonym cieście szpinakowym.
Na masie poukładać łososia.
Krok 4
120 min
Wszystko zawinąć w folię spożywczą i schować do lodówki aż do schłodzenia.
Krok 5
2 min
Gotową roladę kroić w plastry.
Zjawiskowa rolada szpinakowa z serkiem kremowym, majonezem i łososiem.
Komentarze 0