Zupy często goszczą na Twoim stole, ale czasami brakuje Ci na nie pomysłu? Mamy na to sposób! Zobacz pomysły na klasyczne zupy, chłodniki czy zupy-kremy z nutą egzotyki, które zaskoczą Twoich bliskich.
Wejdź razem z nami do świata smacznych, kolorowych i aromatycznych zup na każdy dzień!
Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Japoński rosół, który od razu postawi na nogi. Sięgnij po przepis na ramen z mnóstwem kolorowych, chrupiących warzyw, makaronem i jajkiem. Bazą ramenu jest wywar gotowany na mięsie i kościach. Można go przyrządzać na różnych rodzajach mięs. Do wyboru – wieprzowina, kura, kaczka czy ryby. W przepisie postawiłam na bulion z kaczki, z dodatkiem anyżu, goździków i suszonych grzybów. Ramen na kaczych udkach z suszonymi grzybami i makaronem udon to najlepszy ramen jaki jadłam – bardzo esencjonalny, aromatyczny, lekko pikantny. Do tego bardzo prosty w przygotowaniu. Nastawiam bulion pod przykryciem na dwie godziny i w tym czasie przygotowuję dodatki. Tutaj pełna dowolność, u mnie w misce ląduje makaron udon, jajko ugotowane na twardo, papryczka chili, szczypiorek i kiełki różnych warzyw.
Jajka ugotuj na twardo. Kilka suszonych grzybków odłóż do bulionu a resztę ugotuj osobno i pokrój w paseczki. Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
Krok 2
15 min
Udka kaczki włóż do dużego garnka i zalej ok. 2,5 l zimnej wody. Dodaj obrane marchewki, korzeń pietruszki, korzeń selera, seler naciowy, por pokrojony na mniejsze kawałki, cebulę przekrojoną na ćwiartki, natkę pietruszki.
Krok 3
120 min
Do bulionu wrzuć odłożone suszone grzyby, imbir pokrojony w plasterki, goździki, anyż, ziarna pieprzu. Dopraw sosem sojowym i rybnym. Bulion gotuj na małym ogniu przez ok. 2 godziny.
Jajka ugotuj na twardo. Kilka suszonych grzybków odłóż do bulionu a resztę ugotuj osobno i pokrój w paseczki. Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
Krok 2
z
5
Udka kaczki włóż do dużego garnka i zalej ok. 2,5 l zimnej wody. Dodaj obrane marchewki, korzeń pietruszki, korzeń selera, seler naciowy, por pokrojony na mniejsze kawałki, cebulę przekrojoną na ćwiartki, natkę pietruszki.
Krok 3
z
5
Do bulionu wrzuć odłożone suszone grzyby, imbir pokrojony w plasterki, goździki, anyż, ziarna pieprzu. Dopraw sosem sojowym i rybnym. Bulion gotuj na małym ogniu przez ok. 2 godziny.
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0