Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zobacz więcej przepisów na kaczkę w zupie lub inny nietypowy drób, np. gęś:
Mleko, wodę i jajko, a więc mokre składniki, połączyć w misce. Dosypać mąkę, dodać szczyptę soli. Na rozgrzanej teflonowej patelni smażyć średniej grubości naleśniki, upieczone naleśniki zwijać w rulony i odstawić do wystudzenia.
Mięso i kości przełożyć do dużego garnka. Zalać 1,5 l wody, gotować na średnim ogniu, pod przykryciem przez ok. godzinę.
Marchewki, pietruszki i selera umyć, obrać, pokroić na mniejsze części. Cebulę i czosnek obrać. Tak przygotowane warzywa przełożyć do gotującego się bulionu. Dodać liść laurowy oraz ziele angielskie. Gotować przez kolejne 30-40 minut.
Papryczkę chilli i kawałek imbiru drobno pokroić, na patelni rozgrzać oliwę. Na rozgrzaną oliwę wrzucić pokrojoną papryczkę, imbir, kiełki fasoli mung, wsypać pozostałe przyprawy, smażyć przez 2-3 minuty, cały czas mieszając. Wystudzone warzywa wymierzać z sosem sojowym.
Pod koniec gotowania do rosołu dodać goździki. Kiedy wszystkie warzywa zmiękną – bulion przecedzić. Marchewkę pokroić i wraz z podsmażonymi z sosem sojowym warzywami dodać do gotowego bulionu. Całość wymieszać, zupę zagotować.
Naleśniki pokroić w 2 cm kawałki. Dymkę posiekać. Orientalny rosół serwować gorący z kawałkami naleśnika i świeżą, zieloną cebulką.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0