Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Polewa kakaowa do ciast i deserów to uniwersalny przepis na pyszny dodatek, bez którego nie wyobrażamy sobie wielu ciast i deserów. Jest bardzo prosta w przygotowaniu, nie wymaga wielu składników, a do tego przygotowuje się ją w kilka minut.
Przygotowanie
15 min
Krok 1
5 min
Do garnka dajemy masło i topimy. Do topniejącego masła dodajemy cukier i kakao oraz mleko.
Krok 2
5 min
Wszystko na wolnym ogniu doprowadzamy do wrzenia. Cały czas mieszamy, aby się nie przypaliło.
Krok 3
5 min
Jak polewa zacznie się gotować, zmniejszamy jeszcze ogień i dalej mieszając gotujemy jeszcze przez 3 minuty, aby polewa zgęstniała. Ściągamy z ognia i studzimy. Zimną polewę rozprowadzamy po cieście.
Krok 1
z
3
Do garnka dajemy masło i topimy. Do topniejącego masła dodajemy cukier i kakao oraz mleko.
Krok 2
z
3
Wszystko na wolnym ogniu doprowadzamy do wrzenia. Cały czas mieszamy, aby się nie przypaliło.
Krok 3
z
3
Jak polewa zacznie się gotować, zmniejszamy jeszcze ogień i dalej mieszając gotujemy jeszcze przez 3 minuty, aby polewa zgęstniała. Ściągamy z ognia i studzimy. Zimną polewę rozprowadzamy po cieście.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0