Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Polewa maślano-cytrynowa, która może udekorować nasze ciasto lub muffiny. Dzięki temu zyskamy cytrusowego zapachu, który świetnie komponuje się z zapachem biszkoptów oraz orzeźwiającego smaku. Będziemy mogli zjeść jeszcze więcej!
Przygotowanie
11 min
Krok 1
5 min
Masło przełożyć do garnuszka, roztopić i przestudzić.
Krok 2
3 min
Do roztopionego masła dodać sok z cytryny i cukier puder.
Krok 3
2 min
Wszystko dokładnie wymieszać. Powoli dolewać wodę (po kilka kropelek) i mieszać. Wody dolać tyle, żeby polewa miała konsystencję gęstej śmietany.
Komentarze 0