Maślano-cytrynowa polewa
11min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
0.01 g
Węglowodany
12.76 g
Tłuszcze
0.58 g
Wartość energetyczna
54.82 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
11 min
Krok 1
5 min
Masło przełożyć do garnuszka, roztopić i przestudzić.
Krok 2
3 min
Do roztopionego masła dodać sok z cytryny i cukier puder.
Krok 3
2 min
Wszystko dokładnie wymieszać. Powoli dolewać wodę (po kilka kropelek) i mieszać. Wody dolać tyle, żeby polewa miała konsystencję gęstej śmietany.
Krok 4
1 min
Gotową polewą-lukrem dekorować ciasta, ciasteczka.
Polewa maślano-cytrynowa, która może udekorować nasze ciasto lub muffiny. Dzięki temu zyskamy cytrusowego zapachu, który świetnie komponuje się z zapachem biszkoptów oraz orzeźwiającego smaku. Będziemy mogli zjeść jeszcze więcej!
Komentarze 0