Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Polewa z białej czekolady

0
10 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Jajko
1 tabliczka
Biała czekolada
100 g
Margaryna
1 łyżka
Cukier puder

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
30.18 g
Wartość energetyczna
319.44 kcal
Węglowodany
12.85 g
Białko
2.86 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

10 min
Krok 1
5 min
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Margarynę roztapiamy z cukrem pudrem.
Krok 2
5 min
Jajko ubijamy na piane. Dajemy roztopiona margarynę, dalej ubijamy. Wlewamy ciurkiem czekoladę powoli ubijając. Gotowe.
Polewa z białej czekolady

Krok 1 z 2

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Margarynę roztapiamy z cukrem pudrem.

Polewa z białej czekolady

Krok 2 z 2

Jajko ubijamy na piane. Dajemy roztopiona margarynę, dalej ubijamy. Wlewamy ciurkiem czekoladę powoli ubijając. Gotowe.

Bardzo smaczna polewa.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika