
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Szarlotka z polewą miodowo-migdałową
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
40 minKrok 2
5 minKrok 3
10 minKrok 4
15 minKrok 5
2 minKrok 6
10 minKrok 7
2 minKrok 8
45 minKrok 9
3 minKrok 1 z 9
Z mąki, 100 g cukru, jajka i 130 g masła zagnieć ciasto, włóż do lodówki na 0,5 godz.
Krok 2 z 9
Tortownicę wysmaruj masłem, wyłóż ciastem formując brzegi.
Krok 3 z 9
Jabłka obierz, pokrój w drobną kostkę, skrop sokiem z cytryny.
Krok 4 z 9
Duś przez 10 minut z 50 g masła, 50 g cukru i rodzynkami. Na koniec zagęść Budyniem śmietankowym (proszkiem) i mąką ziemniaczaną.
Krok 5 z 9
Wyłóż na ciasto.
Krok 6 z 9
Pozostałe masło (10 g) i cukier (75 g), miód, płatki migdałowe i mleko połącz, zagotuj.
Krok 7 z 9
Gorącą polewę wylej na ciasto.
Krok 8 z 9
Wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 180°C i piecz 35-40 minut.
Krok 9 z 9
Szarlotkę podawaj schłodzoną.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 2