Polędwica wieprzowa w sosie
32min
Łatwy
1 kostka
1 trochę
1 trochę
600 g
Polędwiczki wieprzowe
1
Liść laurowy
5 kulek
Ziele angielskie
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Gałka muszkatołowa
2 łyżek
Mąka
1 trochę
Olej
.
Wartości odżywcze
Białko
32.38 g
Węglowodany
7.22 g
Tłuszcze
6.34 g
Wartość energetyczna
221.95 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
32 min
Krok 1
10 min
Umytą i osuszoną polędwicę pokroić w plastry. Na patelni rozgrzać olej, z obu stron podsmażyć mięso.
Krok 2
10 min
Zalać wodą, dodać liście laurowe i ziele angielskie. Dodać kostkę rosołową, dusić pod przykryciem do miękkości.
Krok 3
5 min
Kiedy kawałki mięsa będą miękkie dodać do smaku pieprz, gałkę muszkatołową oraz przyprawę Jarzynka i Maggi.
Krok 4
5 min
Mąkę wymieszać z 1/4 szklanki zimnej wody, wlać do sosu. Zagotować. Gotować razem 2-3 minuty.
Krok 5
2 min
Podawać z ziemniakami i ogórkiem.
Szukasz pomysłu na obiad idealny? Wypróbuj przepis na delikatną polędwiczkę wieprzową w sosie przygotowanym na bazie wody, mąki, Przyprawy JARZYNKA WINIARY i całej reszty aromatycznych dodatków. Delikatna polędwiczka wieprzowa podsmażona i uduszona w sosie idealnie skomponuje się z ziemniakami i ogórkiem.
Komentarze 0