Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Polędwica wieprzowa w sosie

0
32 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

600 g
Polędwiczki wieprzowe
1 
Liść laurowy
5 kulek
Ziele angielskie
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Gałka muszkatołowa
2 łyżek
Mąka
1 trochę
Olej

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
7.66 g
Białko
32.61 g
Tłuszcze
6.93 g
Wartość energetyczna
229.44 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

32 min
Krok 1
10 min
Umytą i osuszoną polędwicę pokroić w plastry. Na patelni rozgrzać olej, z obu stron podsmażyć mięso.
Krok 2
10 min
Zalać wodą, dodać liście laurowe i ziele angielskie. Dodać kostkę rosołową, dusić pod przykryciem do miękkości.
Krok 3
5 min
Kiedy kawałki mięsa będą miękkie dodać do smaku pieprz, gałkę muszkatołową oraz przyprawę Jarzynka i Maggi.
Krok 4
5 min
Mąkę wymieszać z 1/4 szklanki zimnej wody, wlać do sosu. Zagotować. Gotować razem 2-3 minuty.
Krok 5
2 min
Podawać z ziemniakami i ogórkiem.
Polędwica wieprzowa w sosie

Krok 1 z 5

Umytą i osuszoną polędwicę pokroić w plastry. Na patelni rozgrzać olej, z obu stron podsmażyć mięso.

Polędwica wieprzowa w sosie

Krok 2 z 5

Zalać wodą, dodać liście laurowe i ziele angielskie. Dodać kostkę rosołową, dusić pod przykryciem do miękkości.

Polędwica wieprzowa w sosie

Krok 3 z 5

Kiedy kawałki mięsa będą miękkie dodać do smaku pieprz, gałkę muszkatołową oraz przyprawę Jarzynka i Maggi.

Polędwica wieprzowa w sosie

Krok 4 z 5

Mąkę wymieszać z 1/4 szklanki zimnej wody, wlać do sosu. Zagotować. Gotować razem 2-3 minuty.

Polędwica wieprzowa w sosie

Krok 5 z 5

Podawać z ziemniakami i ogórkiem.

Szukasz pomysłu na obiad idealny? Wypróbuj przepis na delikatną polędwiczkę wieprzową w sosie przygotowanym na bazie wody, mąki, Przyprawy JARZYNKA WINIARY i całej reszty aromatycznych dodatków. Delikatna polędwiczka wieprzowa podsmażona i uduszona w sosie idealnie skomponuje się z ziemniakami i ogórkiem.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika