Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Nie masz pomysłu na przystawkę ani na kanapkę? Co powiesz na przepyszny przepis na pastę? Nasza propozycja to smaczna i prosta pasta z tuńczyka, która sprawi, że kanapki znikną ze stołu w mgnieniu oka! Zdecydowany smak pasty, który tworzy kompozycja kiszonego ogórka, soku z cytryny, ostrego sosu tabasco i słodkiego ketchupu, sprawią, że kanapki nie będą nudne, a co ważne przygotowanie smacznej pasty z tuńczyka nie zajmie Ci dużo czasu. Jeśli nie masz akurat tabasco, możesz skorzystać z innego ostrego sosu, drobno pokrojonej chilli bez nasion lub pieprzu cayenne.
Przygotowanie
20 min
Krok 1
5 min
Tuńczyka odsącz z zalewy, a następnie rozgnieć widelcem.
Krok 2
5 min
Ogórek pokrój w drobną kostkę.
Krok 3
5 min
Majonez wymieszaj z tuńczykiem, ogórkiem i koperkiem.
Krok 4
5 min
Dodaj sok z cytryny, sos tabasco i ketchup.
Krok 1
z
4
Tuńczyka odsącz z zalewy, a następnie rozgnieć widelcem.
Krok 2
z
4
Ogórek pokrój w drobną kostkę.
Krok 3
z
4
Majonez wymieszaj z tuńczykiem, ogórkiem i koperkiem.
Krok 4
z
4
Dodaj sok z cytryny, sos tabasco i ketchup.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0