Pasta z tuńczyka z sosem z tabasco
20min
Łatwy
2 łyżek
0.5 łyżeczka
Sok z cytryny
2 łyżek
Koperek
1 łyżka
Ketchup
3 kropli
Sos Tabasco
1 puszka
Tuńczyk
1
Ogórek kiszony
.
Wartości odżywcze
Białko
0.42 g
Węglowodany
2.11 g
Tłuszcze
10.14 g
Wartość energetyczna
100.46 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
20 min
Krok 1
5 min
Tuńczyka odsącz z zalewy, a następnie rozgnieć widelcem.
Krok 2
5 min
Ogórek pokrój w drobną kostkę.
Krok 3
5 min
Majonez wymieszaj z tuńczykiem, ogórkiem i koperkiem.
Krok 4
5 min
Dodaj sok z cytryny, sos tabasco i ketchup.
Nie masz pomysłu na przystawkę ani na kanapkę? Co powiesz na przepyszny przepis na pastę? Nasza propozycja to smaczna i prosta pasta z tuńczyka, która sprawi, że kanapki znikną ze stołu w mgnieniu oka! Zdecydowany smak pasty, który tworzy kompozycja kiszonego ogórka, soku z cytryny, ostrego sosu tabasco i słodkiego ketchupu, sprawią, że kanapki nie będą nudne, a co ważne przygotowanie smacznej pasty z tuńczyka nie zajmie Ci dużo czasu.
Komentarze 0