Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pasta z tuńczyka z sosem z tabasco

0
20min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Winiary.pl

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

0.5  łyżeczka
Sok z cytryny
2  łyżek
Koperek
1  łyżka
Ketchup
3  kropli
Sos Tabasco
1  puszka
Tuńczyk
1 
Ogórek kiszony

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
0.42 g
Węglowodany
2.11 g
Tłuszcze
10.14 g
Wartość energetyczna
100.46 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

20 min
Krok 1
5 min
Tuńczyka odsącz z zalewy, a następnie rozgnieć widelcem.
Krok 2
5 min
Ogórek pokrój w drobną kostkę.
Krok 3
5 min
Majonez wymieszaj z tuńczykiem, ogórkiem i koperkiem.
Krok 4
5 min
Dodaj sok z cytryny, sos tabasco i ketchup.
Pasta z tuńczyka z sosem z tabasco

Krok 1 z 4

Tuńczyka odsącz z zalewy, a następnie rozgnieć widelcem.

Pasta z tuńczyka z sosem z tabasco

Krok 2 z 4

Ogórek pokrój w drobną kostkę.

Pasta z tuńczyka z sosem z tabasco

Krok 3 z 4

Majonez wymieszaj z tuńczykiem, ogórkiem i koperkiem.

Pasta z tuńczyka z sosem z tabasco

Krok 4 z 4

Dodaj sok z cytryny, sos tabasco i ketchup.

Nie masz pomysłu na przystawkę ani na kanapkę? Co powiesz na przepyszny przepis na pastę? Nasza propozycja to smaczna i prosta pasta z tuńczyka, która sprawi, że kanapki znikną ze stołu w mgnieniu oka! Zdecydowany smak pasty, który tworzy kompozycja kiszonego ogórka, soku z cytryny, ostrego sosu tabasco i słodkiego ketchupu, sprawią, że kanapki nie będą nudne, a co ważne przygotowanie smacznej pasty z tuńczyka nie zajmie Ci dużo czasu. Jeśli nie masz akurat tabasco, możesz skorzystać z innego ostrego sosu, drobno pokrojonej chilli bez nasion lub pieprzu cayenne.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika