Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na ćwiartkę z kurczaka
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Pasta z tuńczyka z sosem z tabasco

Pasta z tuńczyka z sosem z tabasco

(1)
20min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
50  g
Majonez Dekoracyjny WINIARY
0.5  łyżeczka
Sok z cytryny
2  łyżek
Koperek, szczypiorek lub inna zielenina
1  łyżka
Ketchup
3  kropli
Sos Tabasco, szczypta pieprzu cayenne lub połowa papryczki chilli
1  puszka
Tuńczyk
1 
Ogórek kiszony
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
0.45 g
Węglowodany
2.11 g
Tłuszcze
9.62 g
Wartość energetyczna
95.61 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Nie masz pomysłu na przystawkę ani na kanapkę? Co powiesz na przepyszny przepis na pastę? Nasza propozycja to smaczna i prosta pasta z tuńczyka, która sprawi, że kanapki znikną ze stołu w mgnieniu oka! Zdecydowany smak pasty, który tworzy kompozycja kiszonego ogórka, soku z cytryny, ostrego sosu tabasco i słodkiego ketchupu, sprawią, że kanapki nie będą nudne, a co ważne przygotowanie smacznej pasty z tuńczyka nie zajmie Ci dużo czasu. Jeśli nie masz akurat tabasco, możesz skorzystać z innego ostrego sosu, drobno pokrojonej chilli bez nasion lub pieprzu cayenne.

Przygotowanie

20 min
  • Krok 1

    5 min
    Tuńczyka odsącz z zalewy, a następnie rozgnieć widelcem.
  • Krok 2

    5 min
    Ogórek pokrój w drobną kostkę.
  • Krok 3

    5 min
    Majonez wymieszaj z tuńczykiem, ogórkiem i koperkiem.
  • Krok 4

    5 min
    Dodaj sok z cytryny, sos tabasco i ketchup.
Pasta z tuńczyka z sosem z tabasco

Krok 1 z 4

Tuńczyka odsącz z zalewy, a następnie rozgnieć widelcem.

Pasta z tuńczyka z sosem z tabasco

Krok 2 z 4

Ogórek pokrój w drobną kostkę.

Pasta z tuńczyka z sosem z tabasco

Krok 3 z 4

Majonez wymieszaj z tuńczykiem, ogórkiem i koperkiem.

Pasta z tuńczyka z sosem z tabasco

Krok 4 z 4

Dodaj sok z cytryny, sos tabasco i ketchup.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Appetizer
  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez skorupiaków
  • Dodatek
  • Kanapki
  • Kolacja
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia regionalna
  • Kuchnie świata
  • Lunch
  • Przekąska
  • Śniadanie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Pasta z sera białego i tuńczyka

    Pasta z sera białego i tuńczyka

    30 min Łatwy
  • Tatar z anchois i wasabi

    Tatar z anchois i wasabi

    40 min Łatwy
  • Pasta z awokado

    Pasta z awokado

    28 min Łatwy
  • Pasta serowa

    Pasta serowa

    20 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu