Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Papryka w occie

0
15 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 kg
Papryka czerwona
2 l
Woda
1 szklanka
Ocet
1 szklanka
Cukier
1 łyżka
Sól
6 
Liść laurowy
1 trochę
Gorczyca
1 trochę
Ziele angielskie

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
5.21 g
Węglowodany
86.61 g
Wartość energetyczna
386.99 kcal
Tłuszcze
1.83 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

15 min
Krok 1
5 min
Paprykę oczyścić i pokroić.
Krok 2
5 min
Wodę zagotować z octem, dodać cukier i sól.
Krok 3
5 min
Paprykę ułożyć w słoikach, dodać listek laurowy, gorczycę oraz ziele angielskie. Zalać paprykę i zapasteryzować.
Papryka w occie

Krok 1 z 3

Paprykę oczyścić i pokroić.

Papryka w occie

Krok 2 z 3

Wodę zagotować z octem, dodać cukier i sól.

Papryka w occie

Krok 3 z 3

Paprykę ułożyć w słoikach, dodać listek laurowy, gorczycę oraz ziele angielskie. Zalać paprykę i zapasteryzować.

Kolejna z naszych propozycji na zimę. Papryka w occie, bo o niej mowa, to świetna przegryzka oraz dodatek do dań głównych. Przygotowanie jest bardzo proste, a papryka będzie dobra przez naprawdę długi czas. Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika