Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Udka z kurczaka nadziewane papryką

0
90 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

4 
Udo kurczaka
1 
Papryka czerwona
2 
Ogórek kiszony
2 płaskich łyżek
Pietruszka
1 ząbek
Czosnek
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
3 płaskich łyżek
Oliwa z oliwek

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
304.08 kcal
Tłuszcze
23.88 g
Białko
18.79 g
Węglowodany
2.87 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

90 min
Krok 1
15 min
Udka umyć, osuszyć, usunąć kości, zbić przez folię tłuczkiem. Następnie natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem, oprószyć solą i pieprzem.
Krok 2
10 min
Na każdy płat mięsa ułożyć po kilka słupków papryki, ogórka kiszonego i posiekaną natkę pietruszki.
Krok 3
5 min
Mięso zwinąć ciasno w rulon, spiąć wykałaczkami, ułożyć w brytfannie, skropić olejem i odrobiną wody, przykryć folią aluminiową.
Krok 4
5 min
Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 50-55 minut w temp 180-190 stopni, polewając od czasu do czasu powstałym sosem.
Udka z kurczaka nadziewane papryką

Krok 1 z 4

Udka umyć, osuszyć, usunąć kości, zbić przez folię tłuczkiem. Następnie natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem, oprószyć solą i pieprzem.

Udka z kurczaka nadziewane papryką

Krok 2 z 4

Na każdy płat mięsa ułożyć po kilka słupków papryki, ogórka kiszonego i posiekaną natkę pietruszki.

Udka z kurczaka nadziewane papryką

Krok 3 z 4

Mięso zwinąć ciasno w rulon, spiąć wykałaczkami, ułożyć w brytfannie, skropić olejem i odrobiną wody, przykryć folią aluminiową.

Udka z kurczaka nadziewane papryką

Krok 4 z 4

Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 50-55 minut w temp 180-190 stopni, polewając od czasu do czasu powstałym sosem.

Udka z kurczaka tradycyjnie goszczą na naszych stołach. Warto jednak czasami urozmaicać swoje potrawy, dlatego polecamy podać na obiad udka z kurczaka nadziewane papryką. Kolorowe nadzienie będzie pięknym wspomnieniem wakacji lub też ich zapowiedzią. Aromatyczne danie z piekarnika zachwyci całą rodzinę wyglądem, a co najważniejsze – smakiem.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika