Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Udka pieczone z ryżem

0
220 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

3 łyżek
Olej
4 ząbków
Czosnek
1 łyżeczka
Sól
1 łyżeczka
Pieprz czarny
2 łyżeczek
Słodka papryka
4 szklanek
Woda
125 g
Margaryna
0.5 łyżeczka
Pieprz czarny
2 łyżek
WINIARY Ziarenka Smaku przyprawa uniwersalna
2 łyżek
Słodka papryka
1 łyżka
Cukier
6 łyżek
Ketchup
6 
Udo kurczaka
1 
Cebula
2 szklanek
Ryż

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
43.57 g
Wartość energetyczna
641.56 kcal
Białko
22.09 g
Tłuszcze
42.27 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

220 min
Krok 1
5 min
Marynata: mięso oprószamy solą, pieprzem i papryką. Czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy do mięsa, a na końcu dodajemy oliwę z oliwek.
Krok 2
120 min
Mięso dokładnie nacieramy i odstawiamy na 2 godziny do lodówki.
Krok 3
5 min
W naczyniu żaroodpornym wsypujemy ryż i zalewamy go wodą.
Krok 4
5 min
Cebulę kroimy w kostkę i dodajemy do ryżu z wodą.
Krok 5
5 min
Do miseczki wsypujemy pieprz, Ziarenka Smaku, paprykę, cukier, keczup i wszystko dokładnie mieszamy.
Krok 6
80 min
Na ryż z wodą układamy mięso, zalewamy je zalewą i wkrajamy plastry margaryny między mięso. Zapiekamy 80 minut w 180 stopniach
Udka pieczone z ryżem

Krok 1 z 6

Marynata: mięso oprószamy solą, pieprzem i papryką. Czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy do mięsa, a na końcu dodajemy oliwę z oliwek.

Udka pieczone z ryżem

Krok 2 z 6

Mięso dokładnie nacieramy i odstawiamy na 2 godziny do lodówki.

Udka pieczone z ryżem

Krok 3 z 6

W naczyniu żaroodpornym wsypujemy ryż i zalewamy go wodą.

Udka pieczone z ryżem

Krok 4 z 6

Cebulę kroimy w kostkę i dodajemy do ryżu z wodą.

Udka pieczone z ryżem

Krok 5 z 6

Do miseczki wsypujemy pieprz, Ziarenka Smaku, paprykę, cukier, keczup i wszystko dokładnie mieszamy.

Udka pieczone z ryżem

Krok 6 z 6

Na ryż z wodą układamy mięso, zalewamy je zalewą i wkrajamy plastry margaryny między mięso. Zapiekamy 80 minut w 180 stopniach

Udka pieczone z ryżem brzmią zwyczajnie, ale wcale takie nie są! Mięso obtaczamy w paprykowej marynacie, a ryż wsypujemy do naczynia żaroodpornego z wodą. Udka układamy na ryżu, a całość zalewamy pierzynką z keczupu i przypraw. Tak przygotowane udka pieczemy z ryżem, a gdy będą już gotowe podajemy z ulubioną surówką.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika