Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Udka pieczone z ryżem
Dodaj do CookBook

Udka pieczone z ryżem

(0)
3 godz 40 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Agata
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
3  łyżek
Olej
4  ząbków
Czosnek
1  łyżeczka
Sól
1  łyżeczka
Pieprz czarny
2  łyżeczek
Słodka papryka
4  szklanek
Woda
125  g
Margaryna
0.5  łyżeczka
Pieprz czarny
2  łyżek
WINIARY ZIARENKA SMAKU Przyprawa Uniwersalna
2  łyżek
Słodka papryka
1  łyżka
Cukier
6  łyżek
Ketchup
6 
Udo kurczaka
1 
Cebula
2  szklanek
Ryż
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
43.7 g
Wartość energetyczna
642.6 kcal
Tłuszcze
42.3 g
Białko
22.2 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Udka pieczone z ryżem brzmią zwyczajnie, ale wcale takie nie są! Mięso obtaczamy w paprykowej marynacie, a ryż wsypujemy do naczynia żaroodpornego z wodą. Udka układamy na ryżu, a całość zalewamy pierzynką z keczupu i przypraw. Tak przygotowane udka pieczemy z ryżem, a gdy będą już gotowe podajemy z ulubioną surówką.

Przygotowanie

220 min
  • Krok 1

    5 min
    Marynata: mięso oprószamy solą, pieprzem i papryką. Czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy do mięsa, a na końcu dodajemy oliwę z oliwek.
  • Krok 2

    120 min
    Mięso dokładnie nacieramy i odstawiamy na 2 godziny do lodówki.
  • Krok 3

    5 min
    W naczyniu żaroodpornym wsypujemy ryż i zalewamy go wodą.
  • Krok 4

    5 min
    Cebulę kroimy w kostkę i dodajemy do ryżu z wodą.
  • Krok 5

    5 min
    Do miseczki wsypujemy pieprz, Ziarenka Smaku, paprykę, cukier, keczup i wszystko dokładnie mieszamy.
  • Krok 6

    80 min
    Na ryż z wodą układamy mięso, zalewamy je zalewą i wkrajamy plastry margaryny między mięso. Zapiekamy 80 minut w 180 stopniach
Udka pieczone z ryżem

Krok 1 z 6

Marynata: mięso oprószamy solą, pieprzem i papryką. Czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy do mięsa, a na końcu dodajemy oliwę z oliwek.

Udka pieczone z ryżem

Krok 2 z 6

Mięso dokładnie nacieramy i odstawiamy na 2 godziny do lodówki.

Udka pieczone z ryżem

Krok 3 z 6

W naczyniu żaroodpornym wsypujemy ryż i zalewamy go wodą.

Udka pieczone z ryżem

Krok 4 z 6

Cebulę kroimy w kostkę i dodajemy do ryżu z wodą.

Udka pieczone z ryżem

Krok 5 z 6

Do miseczki wsypujemy pieprz, Ziarenka Smaku, paprykę, cukier, keczup i wszystko dokładnie mieszamy.

Udka pieczone z ryżem

Krok 6 z 6

Na ryż z wodą układamy mięso, zalewamy je zalewą i wkrajamy plastry margaryny między mięso. Zapiekamy 80 minut w 180 stopniach

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Danie główne
  • Drugie danie
  • Kolacja
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia regionalna
  • Kuchnie świata
  • Łatwy przepis
  • Lunch
  • Na co dzień
  • Obiad
  • Uroczystość
  • Warzywa
  • Weekend
  • Zima
  • Z mięsem
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Udka z kurczaka pieczone w musztardzie

    Udka z kurczaka pieczone w musztardzie

    2 godz 47 min Łatwy
  • Smażone udka z kurczaka

    Smażone udka z kurczaka

    1 godz 10 min Łatwy
  • Zupa ogórkowa na udkach

    Zupa ogórkowa na udkach

    1 godz 18 min Łatwy
  • Udka z kurczaka w jamajskiej marynacie

    Udka z kurczaka w jamajskiej marynacie

    1 godz 23 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu