Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Oscypek z patelni z żurawiną, czyli pomysł na góralskie oscypki w najprostszej i najsmaczniejszej odsłonie! Oscypek smażony na patelni równie dobrze będzie smakował z kiszonymi ogórkami. Pamiętaj, że prawdziwe oscypki kupisz jedynie między majem i sierpniem, kiedy owce dają mleko – prawdziwe oscypki są wytwarzane właśnie z mleka owczego.
Przygotowanie
8 min
Krok 1
1 min
Na patelni rozgrzać oliwę.
Krok 2
5 min
Smażyć oscypki z obu stron, przez około 3-5 minut. Pilnować żeby się nie rozpadły. Można odsączyć na papierowym ręczniku.
Krok 3
2 min
Podawać z żurawiną, dobrze smakuje też z ogórkiem kiszonym.
Krok 1
z
3
Na patelni rozgrzać oliwę.
Krok 2
z
3
Smażyć oscypki z obu stron, przez około 3-5 minut. Pilnować żeby się nie rozpadły. Można odsączyć na papierowym ręczniku.
Krok 3
z
3
Podawać z żurawiną, dobrze smakuje też z ogórkiem kiszonym.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0