Oscypek z patelni z żurawiną
8min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
7.42 g
Węglowodany
6.12 g
Tłuszcze
19 g
Wartość energetyczna
222.74 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
8 min
Krok 1
1 min
Na patelni rozgrzać oliwę.
Krok 2
5 min
Smażyć oscypki z obu stron, przez około 3-5 minut. Pilnować żeby się nie rozpadły. Można odsączyć na papierowym ręczniku.
Krok 3
2 min
Podawać z żurawiną, dobrze smakuje też z ogórkiem kiszonym.
Oscypek z patelni z żurawiną, czyli pomysł na góralskie oscypki w najprostszej i najsmaczniejszej odsłonie! Oscypek smażony na patelni równie dobrze będzie smakował z kiszonymi ogórkami. Pamiętaj, że prawdziwe oscypki kupisz jedynie między majem i sierpniem, kiedy owce dają mleko – prawdziwe oscypki są wytwarzane właśnie z mleka owczego.
Komentarze 0