Smażony panierowany oscypek
16min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
5.45 g
Węglowodany
13.03 g
Tłuszcze
19.78 g
Wartość energetyczna
250.53 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
16 min
Krok 1
5 min
Oscypki pokroić na plasterki.
Krok 2
10 min
Panierować w jajku i pokruszonych płatkach, usmażyć na złoty kolor.
Krok 3
1 min
Sos tatarski podajemy osobno w kokilce przyozdobiony drobnym szczypiorkiem.
Oscypek to charakterystyczny dla polskich gór ser produkowany z mleka owczego. Oscypka możesz przyrządzić w nieco odmienionej odsłonie, czyli w wersji panierowanej, a następnie usmażonej. Smażony, panierowany oscypek to nic innego, jak plastry sera obtoczone w jajku i płatkach kukurydzianych, a następnie smażone na złoto. Panierowane oscypki idealnie skomponują się z Sosem tatarskim WINIARY i posiekanym, świeżym szczypiorkiem, którym możesz udekorować je tuż przed podaniem.
Pamiętaj, by oscypek panierować tuż przed smażeniem, dzięki czemu panierka będzie dobrze trzymać się sera.
Pamiętaj, by oscypek panierować tuż przed smażeniem, dzięki czemu panierka będzie dobrze trzymać się sera.
Komentarze 0