Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Smażony panierowany oscypek

(0)
16min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

4  łyżek
2 
Oscypek
2  szklanek
Płatki kukurydziane
2 
Jajko

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
5.45 g
Węglowodany
13.03 g
Tłuszcze
19.78 g
Wartość energetyczna
250.53 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

16 min
Krok 1
5 min
Oscypki pokroić na plasterki.
Krok 2
10 min
Panierować w jajku i pokruszonych płatkach, usmażyć na złoty kolor.
Krok 3
1 min
Sos tatarski podajemy osobno w kokilce przyozdobiony drobnym szczypiorkiem.
Smażony panierowany oscypek

Krok 1 z 3

Oscypki pokroić na plasterki.

Smażony panierowany oscypek

Krok 2 z 3

Panierować w jajku i pokruszonych płatkach, usmażyć na złoty kolor.

Smażony panierowany oscypek

Krok 3 z 3

Sos tatarski podajemy osobno w kokilce przyozdobiony drobnym szczypiorkiem.

Oscypek to charakterystyczny dla polskich gór ser produkowany z mleka owczego. Oscypka możesz przyrządzić w nieco odmienionej odsłonie, czyli w wersji panierowanej, a następnie usmażonej. Smażony, panierowany oscypek to nic innego, jak plastry sera obtoczone w jajku i płatkach kukurydzianych, a następnie smażone na złoto. Panierowane oscypki idealnie skomponują się z Sosem tatarskim WINIARY i posiekanym, świeżym szczypiorkiem, którym możesz udekorować je tuż przed podaniem.

Pamiętaj, by oscypek panierować tuż przed smażeniem, dzięki czemu panierka będzie dobrze trzymać się sera.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha