Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Oscypek to charakterystyczny dla polskich gór ser produkowany z mleka owczego. Oscypka możesz przyrządzić w nieco odmienionej odsłonie, czyli w wersji panierowanej, a następnie usmażonej. Smażony, panierowany oscypek to nic innego, jak plastry sera obtoczone w jajku i płatkach kukurydzianych, a następnie smażone na złoto. Panierowane oscypki idealnie skomponują się z Sosem tatarskim WINIARY i posiekanym, świeżym szczypiorkiem, którym możesz udekorować je tuż przed podaniem.
Pamiętaj, by oscypek panierować tuż przed smażeniem, dzięki czemu panierka będzie dobrze trzymać się sera.
Przygotowanie
16 min
Krok 1
5 min
Oscypki pokroić na plasterki.
Krok 2
10 min
Panierować w jajku i pokruszonych płatkach, usmażyć na złoty kolor.
Krok 3
1 min
Sos tatarski podajemy osobno w kokilce przyozdobiony drobnym szczypiorkiem.
Krok 1
z
3
Oscypki pokroić na plasterki.
Krok 2
z
3
Panierować w jajku i pokruszonych płatkach, usmażyć na złoty kolor.
Krok 3
z
3
Sos tatarski podajemy osobno w kokilce przyozdobiony drobnym szczypiorkiem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0