Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Marynowane patisony to doskonały pomysł na smaczny dodatek do obiadu lub kolacji. Możesz je z powodzeniem traktować jako zamiennik sałatki. Robi się je w bardzo łatwy i szybki sposób, dlatego polecamy zrobić ich więcej na zapas, aby móc w każdej chwili urozmaicić swój posiłek. Sprawdź nasz przepis na marynowane patisony!
Przygotowanie
37 min
Krok 1
10 min
Patisony myjemy, kroimy w kostkę, cebulę w piórka, a marchew w talarki.
Krok 2
5 min
Wszystko należy włożyć do słoików i do każdego wsypać przyprawy i czosnek.
Krok 3
7 min
Zalewę należy przygotować z pozostałych składników, zagotować i nalać do słoików.
Krok 4
15 min
Słoiki następnie pasteryzujemy 15 minut.
Krok 1
z
4
Patisony myjemy, kroimy w kostkę, cebulę w piórka, a marchew w talarki.
Krok 2
z
4
Wszystko należy włożyć do słoików i do każdego wsypać przyprawy i czosnek.
Krok 3
z
4
Zalewę należy przygotować z pozostałych składników, zagotować i nalać do słoików.
Krok 4
z
4
Słoiki następnie pasteryzujemy 15 minut.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze
2
W
Witold
Czyli, kurna trochę i już :)))
Winiary
Expert
Babcino-maminą miarą o nazwie "na oko". :)
x
xxxxx
Trochę czyli kurna ile?
Winiary
Expert
Xxxxx, używamy przypraw maminą metodą "na oko". Na słoik około 5-7 ziaren ziela angielskiego, płaską łyżeczkę lub pół łyżeczki ziaren gorczycy i około 4-5 liści laurowych. Można w tej kwestii kombinować samemu. Im więcej przypraw dasz i im dłużej słoik postoi, tym mocniejsza w smaku będzie zalewa i same patisony po otwarciu. Pozdrawiamy!
Komentarze 2