Marynowane patisony
37min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
15.99 g
Węglowodany
126.19 g
Tłuszcze
3.37 g
Wartość energetyczna
584.67 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
37 min
Krok 1
10 min
Patisony myjemy, kroimy w kostkę, cebulę w piórka, a marchew w talarki.
Krok 2
5 min
Wszystko należy włożyć do słoików i do każdego wsypać przyprawy i czosnek.
Krok 3
7 min
Zalewę należy przygotować z pozostałych składników, zagotować i nalać do słoików.
Krok 4
15 min
Słoiki następnie pasteryzujemy 15 minut.
Marynowane patisony to doskonały pomysł na smaczny dodatek do obiadu lub kolacji. Możesz je z powodzeniem traktować jako zamiennik sałatki. Robi się je w bardzo łatwy i szybki sposób, dlatego polecamy zrobić ich więcej na zapas, aby móc w każdej chwili urozmaicić swój posiłek. Sprawdź nasz przepis na marynowane patisony!
Komentarze 0