Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Marynowane patisony
Dodaj do CookBook

Marynowane patisony

(4)
37 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Izka192
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcja

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  kg
Patison
2 
Marchewka
1 
Cebula
0.5  główka
Czosnek
trochę
Ziele angielskie
3  łyżek
Sól
5  łyżek
Cukier
1  szklanka
Ocet
5  szklanek
Woda
trochę
Liść laurowy
trochę
Gorczyca
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
31.5 g
Wartość energetyczna
146.2 kcal
Tłuszcze
0.8 g
Białko
4 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Marynowane patisony to doskonały pomysł na smaczny dodatek do obiadu lub kolacji. Możesz je z powodzeniem traktować jako zamiennik sałatki. Robi się je w bardzo łatwy i szybki sposób, dlatego polecamy zrobić ich więcej na zapas, aby móc w każdej chwili urozmaicić swój posiłek. Sprawdź nasz przepis na marynowane patisony!

Przygotowanie

37 min
  • Krok 1

    10 min
    Patisony myjemy, kroimy w kostkę, cebulę w piórka, a marchew w talarki.
  • Krok 2

    5 min
    Wszystko należy włożyć do słoików i do każdego wsypać przyprawy i czosnek.
  • Krok 3

    7 min
    Zalewę należy przygotować z pozostałych składników, zagotować i nalać do słoików.
  • Krok 4

    15 min
    Słoiki następnie pasteryzujemy 15 minut.
Marynowane patisony

Krok 1 z 4

Patisony myjemy, kroimy w kostkę, cebulę w piórka, a marchew w talarki.

Marynowane patisony

Krok 2 z 4

Wszystko należy włożyć do słoików i do każdego wsypać przyprawy i czosnek.

Marynowane patisony

Krok 3 z 4

Zalewę należy przygotować z pozostałych składników, zagotować i nalać do słoików.

Marynowane patisony

Krok 4 z 4

Słoiki następnie pasteryzujemy 15 minut.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

4.5 z 5
4.5
Wszystkich ocen: 4
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
44
22
22
00
00
00

Opinie

4

Witold

Czyli, kurna trochę i już :)))
Anonim (niezweryfikowany) 08/26/2021-09:04 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?
Reply by Expert 09/14/2021-11:35 CEST
Babcino-maminą miarą o nazwie "na oko". :)
4

xxxxx

Trochę czyli kurna ile?
Anonim (niezweryfikowany) 08/05/2021-04:19 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?
Reply by Expert 09/14/2021-11:34 CEST
Xxxxx, używamy przypraw maminą metodą "na oko". Na słoik około 5-7 ziaren ziela angielskiego, płaską łyżeczkę lub pół łyżeczki ziaren gorczycy i około 4-5 liści laurowych. Można w tej kwestii kombinować samemu. Im więcej przypraw dasz i im dłużej słoik postoi, tym mocniejsza w smaku będzie zalewa i same patisony po otwarciu. Pozdrawiamy!

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bez jajek
  • Bez laktozy
  • Bez laktozy
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Bogate w błonnik
  • Dodatek
  • Kuchnia regionalna
  • Niski poziom cukru
  • Niski poziom soli
  • Pescetarian
  • Poniżej 300 kcal
  • Przystawka
  • Sałatka
  • Sałatka
  • Warzywa
  • Wegetariańskie
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Marynowane rydze - jak zrobić?

    Marynowane rydze - jak zrobić?

    1 godz 40 min Łatwy
  • Marynowane pieczarki faszerowane sałatką jajeczno - serową w sosie Curry Winiary

    Marynowane pieczarki faszerowane sałatką jajeczno - serową w sosie Curry Winiary

    30 min Łatwy
  • Marynowane jajka w kolorach wiosny

    Marynowane jajka w kolorach wiosny

    35 min Średni
  • Pieczone żeberka wieprzowe marynowane

    Pieczone żeberka wieprzowe marynowane

    12 godz 50 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu