Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Łosoś na parze z warzywami

0
16min
Łatwy

Składniki

-
2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Filet z łososia
1 opakowanie
Warzywa mrożone
3 ząbków
Czosnek
1 trochę
Sok z cytryny
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Słodka papryka

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
37.92 g
Węglowodany
23.2 g
Tłuszcze
9.82 g
Wartość energetyczna
351.1 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

16 min
Krok 1
10 min
Rybę myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Następnie obficie skrapiamy sokiem z cytryny, solimy i pieprzymy, ja dodatkowo użyłam mielonej papryki.
Krok 2
5 min
Czosnek obieramy i kroimy w plasterki
Krok 3
1 min
Do garnka wlewamy niewielką ilość wody, nakładamy sito do parowania, układamy na nim rybę oraz lekko posolone i popieprzone warzywa, przykrywamy pokrywką.
Krok 4
25 min
Gotuj na parze ok. 25 minut.
Łosoś na parze z warzywami

Krok 1 z 4

Rybę myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Następnie obficie skrapiamy sokiem z cytryny, solimy i pieprzymy, ja dodatkowo użyłam mielonej papryki.

Łosoś na parze z warzywami

Krok 2 z 4

Czosnek obieramy i kroimy w plasterki

Łosoś na parze z warzywami

Krok 3 z 4

Do garnka wlewamy niewielką ilość wody, nakładamy sito do parowania, układamy na nim rybę oraz lekko posolone i popieprzone warzywa, przykrywamy pokrywką.

Łosoś na parze z warzywami

Krok 4 z 4

Gotuj na parze ok. 25 minut.

Masz ochotę na pyszny i lekki obiad z łososiem w roli głównej? Wypróbuj przepis na łososia na parze z warzywami! Przygotowany bez tłuszczu, z warzywami i aromatycznymi przyprawami smakuje naprawdę wspaniale! Jego przyrządzenie nie wymaga dużo czasu, więc łosoś na parze z warzywami sprawdzi się jako szybki i niezawodny przepis.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

70 ze 100
Zbilansuj swoje danie
MyMenu IQ™
70 ze 100
Doskonały bilans
Twoje danie jest doskonale zbilansowane
Wstecz
Czym jest zbilansowane menu?

A balanced menu provides a wealth of products from various food groups and key nutrients.

MyMenu IQ ™ generates a nutritional score based on the energy value and nutrients in the menu and their contribution to achieving nutritional recommendations based on a 2,000 kcal daily diet for the average adult.

MyMenu IQ ™ will help you create a balanced menu on a scale from 0 to 100, with particular emphasis on the main meal.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.
Białko
37.9g / 45%
Węglowodany
23.2g / 28%
Tłuszcze
9.8g / 26%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika