Kuskus z warzywami
40min
Łatwy
1
kubek
Kasza kuskus
1
Brokuł
1
Cukinia
1
Marchewka
1
Cebula
3
łyżek
Oliwa z oliwek
1
ząbek
2
łyżek
Pietruszka
trochę
Sól
trochę
Pieprz
.
Wartości odżywcze
Białko
6.98 g
Węglowodany
39.32 g
Tłuszcze
11.24 g
Wartość energetyczna
287.01 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
40 min
Krok 1
3 min
Kaszę zalej posolonym wrzątkiem, centymetr ponad powierzchnię.
Krok 2
10 min
Warzywa obierz, oczyść i drobno pokrój.
Krok 3
10 min
Olej rozgrzej i zeszklij cebulę, następnie dodaj brokuł, cukinię i marchew. Duś na wolnym ogniu podlewając wodą.
Krok 4
2 min
Dodaj pokruszoną kostkę bulionową.
Krok 5
5 min
Ciepłe warzywa wymieszaj z kuskusem. Obierz czosnek i przeciśnij go przez praskę.
Krok 6
5 min
Dopraw solą, czosnkiem i pieprzem. Dodaj natkę pietruszki. Wymieszaj.
Krok 7
5 min
Sałatkę możesz podawać na ciepło i na zimno z Sosem tatarskim lub czosnkowym.
Kuskus z warzywami to kolorowe, pożywne danie, świetne na każdą pogodę. Delikatny kuskus doskonale komponuje się z warzywami, duszonymi w pachnącym Bulionie z liściem laurowym i zielem angielskim. Całość doprawiamy czosnkiem i natką pietruszki oraz podajemy z Sosem tatarskim lub czosnkowym. Sprawdź nasz przepis na kuskus z warzywami!
Komentarze 0