Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Fasolkę umyć i obrać (odciąć końcówki), pokroić na mniejsze kawałki.
Pietruszki umyć, obrać, pokroić w plastry.
Obrane i pokrojone warzywa umieścić w garnku, zalać bulionem i gotować na małym ogniu.
Cebule i czosnek obrać, posiekać. Paprykę umyć, oczyścić i pokroić w cienkie paseczki.
Tak przygotowane warzywa wrzucić na rozgrzanej na patelni oliwę, zeszklić i dodać do gotujących się fasoli i pietruszki w garnku.
Gotować aż wszystkie składniki zmiękną.
Pod koniec dodać sok z cytryny, śmietanę, tymianek. Całość obficie doprawić solą i pieprzem, zmiksować na gładki krem z fasolki szparagowej. Zagotować.
Zupę krem z fasolki szparagowej i pietruszki podawać z posiekaną natką zielonej pietruszki.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0