Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cebulę obieramy, siekamy, podduszamy na maśle. Pod koniec dodajemy posiekany ząbek czosnku.
Do cebulki dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię, dusimy kilka minut, od czasu do czasu mieszając.
Podlewamy warzywa 0,7-1 l wody, zagotowujemy. Dodajemy kostki bulionu, mieszamy, gotujemy 15 minut.
Miksujemy zupę na gładki krem. Dodajemy serek topiony i ponownie miksujemy. Doprawiamy zupę sokiem z cytryny.
Podajemy zupę z grzankami i płatkami parmezanu. Posypujemy listkami tymianku lub pietruszki.
Piekarnik nagrzewamy do 180 st. C.
Masło łączymy z ziołami i przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku.
Bagietkę lub bułkę kroimy na kromki, smarujemy masłem (po posmarowaniu można pokroić kromeczki w kostkę).
Nasmarowane masłem kromki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 15 minut.
Grzanki, jeszcze ciepłe, podajemy z zupą (można je dodać do zupy lub podać osobno na talerzyku).
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0