1

2

Przepisy

Bulion warzywny WINIARY

4/5

Kalorie 3 kcal / 1 porcję

Porcje 15

Informacja
o wartościach odżywczych

Wartości odżywcze produktu

Typowe
wartości odżywcze
Średnia wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu w 100 ml w 1 porcji (200 ml) % RWS* w 1 porcji
Wartość energetyczna 3 kcal 7 kcal 0%
Białko 0,1 g 0,2 g 0%
Węglowodany 0,1 g 0,3 g 0%
w tym cukier 0,0 g 0,0 g 0%
Tłuszcze 0,3 g 0,5 g 1%
w tym nasycone 0,2 g 0,4 g 2%
Błonnik 0,0 g 0,0 g -
Sól 0,49 g 0,98 g 16%

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).

Od teraz warzywne dania zyskają zawsze odpowiednio doprawiony smak! Wyrazisty zapach włoszczyzny podkreśli dania z makaronem lub ryżem. Bulion Warzywny to idealna baza do przygotowania np. pysznego sosu do makaronu z jesiennymi warzywami oraz grzybami.

Sposób przygotowania

  1. Bulion warzywny WINIARY

    Kostkę rozpuścić w 1/2 l wrzącej wody. Jeśli chcesz, wykorzystaj kostki jako przyprawę i dodaj bezpośrednio do gotującej się potrawy.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: