Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na ćwiartkę z kurczaka
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Zupa curry
Zupa curry
Zupa curry
Zupa curry
Zupa curry
Zupa curry

Zupa curry

(3)
25min
Łatwy
zwz avatar 2
Zakochane w zupach zakochanewzupach.pl
Zupy często goszczą na Twoim stole, ale czasami brakuje Ci na nie pomysłu? Mamy na to sposób! Zobacz pomysły na klasyczne zupy, chłodniki czy zupy-kremy z nutą egzotyki, które zaskoczą Twoich bliskich. Wejdź razem z nami do świata smacznych, kolorowych i aromatycznych zup na każdy dzień!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1 
Cebula
2  ząbków
Czosnek
1  kawałek
Świeży imbir (2 cm)
1 
Cukinia
1 
Papryka żółta
1.5  łyżek
Bulion warzywny w słoiku WINIARY
200  ml
Mleko kokosowe
200  g
Makaron ryżowy
2  łyżeczek
Żółte curry
4  łyżek
Wiórki kokosowe
trochę
Olej kokosowy lub inny olej roślinny do smażenia
1  pęczek
Cebula dymka
trochę
Sól i pieprz do smaku
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
5.62 g
Węglowodany
52.65 g
Tłuszcze
8.06 g
Wartość energetyczna
307.22 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Czy są tu jacyś smakosze curry? Z kuchennego doświadczenia wiem, że ta przyprawa potrafi mieć swoich amatorów. Zupa curry to namiastka gęstszego curry - dania kuchni indyjskiej. Zachęca nie tylko kolorem, ale i aromatem!

Przygotowanie

25 min
  • Krok 1

    5 min
    Cebulę, czosnek i imbir obrać i drobno posiekać.
  • Krok 2

    5 min
    Cukinię i paprykę umyć. Paprykę wydrążyć. Warzywa pokroić w kostkę.
  • Krok 3

    7 min
    Na dnie dużego garnka rozgrzać olej. Zeszklić na nim posiekane: cebulę, czosnek i imbir. Dodać curry i wiórki kokosowe. Krótko podsmażyć.
  • Krok 4

    5 min
    Do garnka dodać paprykę i czosnek, wymieszkać, podsmażyć 3-4 minuty. Zalać bulionem (1,5 łyżki bulionu WINIARY rozmieszanego w 300 ml wody) i gotować na wolnym ogniu - aż warzywa zmiękną.
  • Krok 5

    1 min
    Pod koniec dolać mleko kokosowe.
  • Krok 6

    2 min
    Zupę doprawić solą i pieprzem do smaku. Podawać z ugotowanym makaronem.
Zupa curry

Krok 1 z 6

Cebulę, czosnek i imbir obrać i drobno posiekać.

Zupa curry

Krok 2 z 6

Cukinię i paprykę umyć. Paprykę wydrążyć. Warzywa pokroić w kostkę.

Zupa curry

Krok 3 z 6

Na dnie dużego garnka rozgrzać olej. Zeszklić na nim posiekane: cebulę, czosnek i imbir. Dodać curry i wiórki kokosowe. Krótko podsmażyć.

Zupa curry

Krok 4 z 6

Do garnka dodać paprykę i czosnek, wymieszkać, podsmażyć 3-4 minuty. Zalać bulionem (1,5 łyżki bulionu WINIARY rozmieszanego w 300 ml wody) i gotować na wolnym ogniu - aż warzywa zmiękną.

Zupa curry

Krok 5 z 6

Pod koniec dolać mleko kokosowe.

Zupa curry

Krok 6 z 6

Zupę doprawić solą i pieprzem do smaku. Podawać z ugotowanym makaronem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Curry
  • Kolacja
  • Kuchnia brytyjska
  • Kuchnia indyjska
  • Kuchnie świata
  • Mniejsze danie
  • Obiad
  • Przystawka
  • Rodzinny posiłek
  • Wegetariańskie
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zupa tajska wege

    Zupa tajska wege

    8 godz 30 min
  • Zupa tajska z dynią - sprawdzony przepis

    Zupa tajska z dynią - sprawdzony przepis

    1 godz 19 min Średni
  • Zielona zupa

    Zielona zupa

    25 min Łatwy
  • Zupa marchewkowa z imbirem

    Zupa marchewkowa z imbirem

    50 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu