Kanapki na ciepło
17min
Łatwy
1 łyżka
140 g
Chleb biały
2
Pomidory
1
Cebula
12 liści
Sałata
12 plastrów
Szynka, w plasterkach, pakowana (96% bez tłuszczu, z dodatkiem wody)
1
Papryka czerwona
1 pęczek
Szczypiorek
180 g
Ser edamski
.
Wartości odżywcze
Białko
54.39 g
Węglowodany
48.44 g
Tłuszcze
43.53 g
Wartość energetyczna
801.51 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
17 min
Krok 1
5 min
Bagietkę przekrój na 3 części i wzdłuż, podpiecz na grillu lub na suchej patelni.
Krok 2
5 min
Cebulę obierz, sałatę dokładnie umyj.
Krok 3
2 min
Cebulę i pomidory pokrój w plastry.
Krok 4
3 min
Na bagietce układaj kolejno sałatę, ser, szynkę, pomidory i cebulę.
Krok 5
2 min
Udekoruj Majonezem, papryką i szczypiorkiem. Według uznania przykryj wierzchem bagietki.
Kanapki. Trudno o bardziej pospolite, a jednocześnie tak różnorodne i doskonałe danie. Były naszym głównym posiłkiem przez lata spędzone w szkole, a teraz także i w pracy. Robimy je ze wszystkim dodatkami na jakie przyjdzie nam ochota. Z nami odkryj je na nowo – wystarczy podać kanapki na ciepło. Szczególnie polecamy te z szynką, pomidorem i sałatą. Kanapki możesz położyć na grilla lub podpiec w opiekaczu. Nie zapomnij o dodaniu odrobiny Majonezu Dekoracyjnego WINIARY, który idealnie wzbogaci smak tej przekąski.
Komentarze 0