Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kanapki na ciepło

0
17 min
Łatwy

Składniki

-
2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

140 g
Chleb biały
2 
Pomidory
1 
Cebula
12 liści
Sałata
12 plastrów
Szynka, w plasterkach, pakowana (96% bez tłuszczu, z dodatkiem wody)
1 
Papryka czerwona
1 pęczek
Szczypiorek
180 g
Ser edamski

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
801.51 kcal
Białko
54.39 g
Węglowodany
48.44 g
Tłuszcze
43.53 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

17 min
Krok 1
5 min
Bagietkę przekrój na 3 części i wzdłuż, podpiecz na grillu lub na suchej patelni.
Krok 2
5 min
Cebulę obierz, sałatę dokładnie umyj.
Krok 3
2 min
Cebulę i pomidory pokrój w plastry.
Krok 4
3 min
Na bagietce układaj kolejno sałatę, ser, szynkę, pomidory i cebulę.
Krok 5
2 min
Udekoruj Majonezem, papryką i szczypiorkiem. Według uznania przykryj wierzchem bagietki.
Kanapki na ciepło

Krok 1 z 5

Bagietkę przekrój na 3 części i wzdłuż, podpiecz na grillu lub na suchej patelni.

Kanapki na ciepło

Krok 2 z 5

Cebulę obierz, sałatę dokładnie umyj.

Kanapki na ciepło

Krok 3 z 5

Cebulę i pomidory pokrój w plastry.

Kanapki na ciepło

Krok 4 z 5

Na bagietce układaj kolejno sałatę, ser, szynkę, pomidory i cebulę.

Kanapki na ciepło

Krok 5 z 5

Udekoruj Majonezem, papryką i szczypiorkiem. Według uznania przykryj wierzchem bagietki.

Kanapki. Trudno o bardziej pospolite, a jednocześnie tak różnorodne i doskonałe danie. Były naszym głównym posiłkiem przez lata spędzone w szkole, a teraz także i w pracy. Robimy je ze wszystkim dodatkami na jakie przyjdzie nam ochota. Z nami odkryj je na nowo – wystarczy podać kanapki na ciepło. Szczególnie polecamy te z szynką, pomidorem i sałatą. Kanapki możesz położyć na grilla lub podpiec w opiekaczu. Nie zapomnij o dodaniu odrobiny Majonezu Dekoracyjnego WINIARY, który idealnie wzbogaci smak tej przekąski.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika