Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na ziemniaki
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Jabłko pieczone w mikrofalówce

Jabłko pieczone w mikrofalówce

(0)
15min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest szpileczkaa

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

1 porcja

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1 
Jabłka
1  łyżeczka
Rodzynki
1  łyżeczka
Żurawina suszona
6  g
Płatki migdałowe
0.5  łyżeczka
Cynamon
0.5  łyżeczka
Masło
15 
Goździki
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
2.83 g
Węglowodany
48.24 g
Tłuszcze
9.45 g
Wartość energetyczna
250.34 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Jeden z najbardziej aromatycznych deserów, jakie możemy zrobić we własnej kuchni. Połączenie jabłka, cynamonu, żurawiny i rodzynek sprawia, że ślinka cieknie na samą myśl. Do tego danie jest szybkie w przygotowaniu – po kilku minutach możemy się cieszyć zapachem pieczonego jabłka unoszącym się w pomieszczeniu.

Przygotowanie

15 min
  • Krok 1

    5 min
    Jabłko myjemy i wydrążamy gniazdo nasienne, zostawiając spód nienaruszony.
  • Krok 2

    2 min
    W miseczce mieszamy płatki migdałowe, żurawinę, rodzynki i cynamon.
  • Krok 3

    5 min
    Nakładamy mieszankę do jabłek łyżeczką, a na wierzch nakładamy masło. Naokoło wbijamy do jabłka goździki.
  • Krok 4

    3 min
    Wkładamy do kuchenki mikrofalowej i pieczemy ok 3 minuty na dużej mocy.
Jabłko pieczone w mikrofalówce

Krok 1 z 4

Jabłko myjemy i wydrążamy gniazdo nasienne, zostawiając spód nienaruszony.

Jabłko pieczone w mikrofalówce

Krok 2 z 4

W miseczce mieszamy płatki migdałowe, żurawinę, rodzynki i cynamon.

Jabłko pieczone w mikrofalówce

Krok 3 z 4

Nakładamy mieszankę do jabłek łyżeczką, a na wierzch nakładamy masło. Naokoło wbijamy do jabłka goździki.

Jabłko pieczone w mikrofalówce

Krok 4 z 4

Wkładamy do kuchenki mikrofalowej i pieczemy ok 3 minuty na dużej mocy.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez soi
  • Deser
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia regionalna
  • Popołudniowa przekąska
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Smażone jabłka do naleśników lub ciast

    Smażone jabłka do naleśników lub ciast

    23 min Łatwy
  • Francuskie rożki z musem jabłkowym

    Francuskie rożki z musem jabłkowym

    55 min Łatwy
  • Kurczak faszerowany jabłkami

    Kurczak faszerowany jabłkami

    2 godz 35 min Łatwy
  • Orzechowa owsianka z cynamonem i jabłkami na mleku migdałowym

    Orzechowa owsianka z cynamonem i jabłkami na mleku migdałowym

    29 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu