Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jeden z najbardziej aromatycznych deserów, jakie możemy zrobić we własnej kuchni. Połączenie jabłka, cynamonu, żurawiny i rodzynek sprawia, że ślinka cieknie na samą myśl. Do tego danie jest szybkie w przygotowaniu – po kilku minutach możemy się cieszyć zapachem pieczonego jabłka unoszącym się w pomieszczeniu.
Przygotowanie
15 min
Krok 1
5 min
Jabłko myjemy i wydrążamy gniazdo nasienne, zostawiając spód nienaruszony.
Krok 2
2 min
W miseczce mieszamy płatki migdałowe, żurawinę, rodzynki i cynamon.
Krok 3
5 min
Nakładamy mieszankę do jabłek łyżeczką, a na wierzch nakładamy masło. Naokoło wbijamy do jabłka goździki.
Krok 4
3 min
Wkładamy do kuchenki mikrofalowej i pieczemy ok 3 minuty na dużej mocy.
Krok 1
z
4
Jabłko myjemy i wydrążamy gniazdo nasienne, zostawiając spód nienaruszony.
Krok 2
z
4
W miseczce mieszamy płatki migdałowe, żurawinę, rodzynki i cynamon.
Krok 3
z
4
Nakładamy mieszankę do jabłek łyżeczką, a na wierzch nakładamy masło. Naokoło wbijamy do jabłka goździki.
Krok 4
z
4
Wkładamy do kuchenki mikrofalowej i pieczemy ok 3 minuty na dużej mocy.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0