Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Jabłko pieczone w mikrofalówce
Dodaj do CookBook

Jabłko pieczone w mikrofalówce

(0)
15 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest oktawia6
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

1 porcja

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1 
Jabłka
1  łyżeczka
Rodzynki
1  łyżeczka
Żurawina suszona
6  g
Płatki migdałowe
0.5  łyżeczka
Cynamon
0.5  łyżeczka
Masło
15 
Goździki
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
48.2 g
Wartość energetyczna
250.3 kcal
Tłuszcze
9.5 g
Białko
2.8 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Jeden z najbardziej aromatycznych deserów, jakie możemy zrobić we własnej kuchni. Połączenie jabłka, cynamonu, żurawiny i rodzynek sprawia, że ślinka cieknie na samą myśl. Do tego danie jest szybkie w przygotowaniu – po kilku minutach możemy się cieszyć zapachem pieczonego jabłka unoszącym się w pomieszczeniu.

Przygotowanie

15 min
  • Krok 1

    5 min
    Jabłko myjemy i wydrążamy gniazdo nasienne, zostawiając spód nienaruszony.
  • Krok 2

    2 min
    W miseczce mieszamy płatki migdałowe, żurawinę, rodzynki i cynamon.
  • Krok 3

    5 min
    Nakładamy mieszankę do jabłek łyżeczką, a na wierzch nakładamy masło. Naokoło wbijamy do jabłka goździki.
  • Krok 4

    3 min
    Wkładamy do kuchenki mikrofalowej i pieczemy ok 3 minuty na dużej mocy.
Jabłko pieczone w mikrofalówce

Krok 1 z 4

Jabłko myjemy i wydrążamy gniazdo nasienne, zostawiając spód nienaruszony.

Jabłko pieczone w mikrofalówce

Krok 2 z 4

W miseczce mieszamy płatki migdałowe, żurawinę, rodzynki i cynamon.

Jabłko pieczone w mikrofalówce

Krok 3 z 4

Nakładamy mieszankę do jabłek łyżeczką, a na wierzch nakładamy masło. Naokoło wbijamy do jabłka goździki.

Jabłko pieczone w mikrofalówce

Krok 4 z 4

Wkładamy do kuchenki mikrofalowej i pieczemy ok 3 minuty na dużej mocy.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez jajek
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez soi
  • Bez wieprzowiny
  • Bogate w błonnik
  • Deser
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia regionalna
  • Niski poziom soli
  • Pescetarian
  • Poniżej 300 kcal
  • Popołudniowa przekąska
  • Wegetariańskie
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Karkówka marynowana w soku jabłkowym

    Karkówka marynowana w soku jabłkowym

    1 godz 26 min Łatwy
  • Jabłkowo-orzechowy majonez

    Jabłkowo-orzechowy majonez

    5 min Łatwy
  • Barszcz czerwony z sokiem jabłkowym i grillowanym jabłkiem

    Barszcz czerwony z sokiem jabłkowym i grillowanym jabłkiem

    1 godz 3 min Łatwy
  • Roladki z kurczaka w sezamowej panierce z musem jabłkowo-gruszkowym

    Roladki z kurczaka w sezamowej panierce z musem jabłkowo-gruszkowym

    1 godz 35 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu