Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Golonka w słoiku

0
184 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 trochę
Przyprawa w płynie MAGGI
1 
Golonka wieprzowa
4 kulek
Ziele angielskie całe
2 
Liść laurowy
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
128.16 g
Węglowodany
0.44 g
Tłuszcze
77.14 g
Wartość energetyczna
1246.16 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

184 min
Krok 1
120 min
Golonkę zalewamy wodą, dodajemy przyprawy i gotujemy pod przykryciem, aż mięsko będzie odchodzić od kości i będzie miękkie (wywar powinien być lekko słonawy).
Krok 2
10 min
Ugotowane mięso wyciągamy z wywaru. Mięso oddzielamy od skóry i kości.
Krok 3
5 min
Kroimy w drobniutkie kawałki.
Krok 4
5 min
Wkładamy do wyparzonych słoików (powinniśmy mieć około 3/4 wysokości słoika).
Krok 5
3 min
Zalewamy wywarem, zakręcamy.
Krok 6
40 min
Zalewamy wywarem, zakręcamy i pasteryzujemy przez około 40 minut.
Krok 7
1 min
Odstawiamy do zastygnięcia. W ten sposób mamy pyszny przysmak do kanapek :)
Golonka w słoiku

Krok 1 z 7

Golonkę zalewamy wodą, dodajemy przyprawy i gotujemy pod przykryciem, aż mięsko będzie odchodzić od kości i będzie miękkie (wywar powinien być lekko słonawy).

Golonka w słoiku

Krok 2 z 7

Ugotowane mięso wyciągamy z wywaru. Mięso oddzielamy od skóry i kości.

Golonka w słoiku

Krok 3 z 7

Kroimy w drobniutkie kawałki.

Golonka w słoiku

Krok 4 z 7

Wkładamy do wyparzonych słoików (powinniśmy mieć około 3/4 wysokości słoika).

Golonka w słoiku

Krok 5 z 7

Zalewamy wywarem, zakręcamy.

Golonka w słoiku

Krok 6 z 7

Zalewamy wywarem, zakręcamy i pasteryzujemy przez około 40 minut.

Golonka w słoiku

Krok 7 z 7

Odstawiamy do zastygnięcia. W ten sposób mamy pyszny przysmak do kanapek :)

Przysmak z golonki w słoiku to pyszna przegryzka, która posmakuje zwłaszcza starszym smakoszom. Lekko pikantny smak golonki podkreślimy przyprawą w płynie Maggi, która wydobędzie z niej to, co najlepsze. Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika