Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Zupy
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na pomidory
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
  • Kontakt
Golonka w słoiku

Golonka w słoiku

(0)
3 godz 4 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Konczi

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
trochę
Przyprawa w płynie MAGGI
1 
Golonka wieprzowa
4  kulek
Ziele angielskie całe
2 
Liść laurowy
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
128.16 g
Węglowodany
0.44 g
Tłuszcze
77.14 g
Wartość energetyczna
1246.16 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przysmak z golonki w słoiku to pyszna przegryzka, która posmakuje zwłaszcza starszym smakoszom. Lekko pikantny smak golonki podkreślimy przyprawą w płynie Maggi, która wydobędzie z niej to, co najlepsze. Smacznego!

Przygotowanie

184 min
  • Krok 1

    120 min
    Golonkę zalewamy wodą, dodajemy przyprawy i gotujemy pod przykryciem, aż mięsko będzie odchodzić od kości i będzie miękkie (wywar powinien być lekko słonawy).
  • Krok 2

    10 min
    Ugotowane mięso wyciągamy z wywaru. Mięso oddzielamy od skóry i kości.
  • Krok 3

    5 min
    Kroimy w drobniutkie kawałki.
  • Krok 4

    5 min
    Wkładamy do wyparzonych słoików (powinniśmy mieć około 3/4 wysokości słoika).
  • Krok 5

    3 min
    Zalewamy wywarem, zakręcamy.
  • Krok 6

    40 min
    Zalewamy wywarem, zakręcamy i pasteryzujemy przez około 40 minut.
  • Krok 7

    1 min
    Odstawiamy do zastygnięcia. W ten sposób mamy pyszny przysmak do kanapek :)
Golonka w słoiku

Krok 1 z 7

Golonkę zalewamy wodą, dodajemy przyprawy i gotujemy pod przykryciem, aż mięsko będzie odchodzić od kości i będzie miękkie (wywar powinien być lekko słonawy).

Golonka w słoiku

Krok 2 z 7

Ugotowane mięso wyciągamy z wywaru. Mięso oddzielamy od skóry i kości.

Golonka w słoiku

Krok 3 z 7

Kroimy w drobniutkie kawałki.

Golonka w słoiku

Krok 4 z 7

Wkładamy do wyparzonych słoików (powinniśmy mieć około 3/4 wysokości słoika).

Golonka w słoiku

Krok 5 z 7

Zalewamy wywarem, zakręcamy.

Golonka w słoiku

Krok 6 z 7

Zalewamy wywarem, zakręcamy i pasteryzujemy przez około 40 minut.

Golonka w słoiku

Krok 7 z 7

Odstawiamy do zastygnięcia. W ten sposób mamy pyszny przysmak do kanapek :)

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Appetizer
  • Bez jajek
  • Bez laktozy
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Dodatek
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia niemiecka
  • Kuchnia regionalna
  • Kuchnie świata
  • Pieczenie
  • Przekąska
  • Rodzinny posiłek
  • Z mięsem

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zupa Phở – czyli wietnamski rosół

    Zupa Phở – czyli wietnamski rosół

    4 godz 13 min Trudny
  • Zimne nóżki w galarecie

    Zimne nóżki w galarecie

    5 godz 57 min Średni
  • Mus jabłkowy na zimę

    Mus jabłkowy na zimę

    58 min Łatwy
  • Fasolka jaś po bretońsku

    Fasolka jaś po bretońsku

    1 godz 1 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu