Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Przysmak z golonki w słoiku to pyszna przegryzka, która posmakuje zwłaszcza starszym smakoszom. Lekko pikantny smak golonki podkreślimy przyprawą w płynie Maggi, która wydobędzie z niej to, co najlepsze. Smacznego!
Przygotowanie
184 min
Krok 1
120 min
Golonkę zalewamy wodą, dodajemy przyprawy i gotujemy pod przykryciem, aż mięsko będzie odchodzić od kości i będzie miękkie (wywar powinien być lekko słonawy).
Krok 2
10 min
Ugotowane mięso wyciągamy z wywaru. Mięso oddzielamy od skóry i kości.
Krok 3
5 min
Kroimy w drobniutkie kawałki.
Krok 4
5 min
Wkładamy do wyparzonych słoików (powinniśmy mieć około 3/4 wysokości słoika).
Krok 5
3 min
Zalewamy wywarem, zakręcamy.
Krok 6
40 min
Zalewamy wywarem, zakręcamy i pasteryzujemy przez około 40 minut.
Krok 7
1 min
Odstawiamy do zastygnięcia. W ten sposób mamy pyszny przysmak do kanapek :)
Krok 1
z
7
Golonkę zalewamy wodą, dodajemy przyprawy i gotujemy pod przykryciem, aż mięsko będzie odchodzić od kości i będzie miękkie (wywar powinien być lekko słonawy).
Krok 2
z
7
Ugotowane mięso wyciągamy z wywaru. Mięso oddzielamy od skóry i kości.
Krok 3
z
7
Kroimy w drobniutkie kawałki.
Krok 4
z
7
Wkładamy do wyparzonych słoików (powinniśmy mieć około 3/4 wysokości słoika).
Krok 5
z
7
Zalewamy wywarem, zakręcamy.
Krok 6
z
7
Zalewamy wywarem, zakręcamy i pasteryzujemy przez około 40 minut.
Krok 7
z
7
Odstawiamy do zastygnięcia. W ten sposób mamy pyszny przysmak do kanapek :)
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0