Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • MyMenu Plan
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów

Golonka w słoiku

(0)
3 godz 4 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Konczi
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
trochę
Przyprawa w płynie MAGGI
1 
Golonka wieprzowa
4  kulek
Ziele angielskie całe
2 
Liść laurowy
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
128.16 g
Węglowodany
0.44 g
Tłuszcze
77.14 g
Wartość energetyczna
1246.16 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przysmak z golonki w słoiku to pyszna przegryzka, która posmakuje zwłaszcza starszym smakoszom. Lekko pikantny smak golonki podkreślimy przyprawą w płynie Maggi, która wydobędzie z niej to, co najlepsze. Smacznego!

Przygotowanie

184 min
  • Krok 1

    120 min
    Golonkę zalewamy wodą, dodajemy przyprawy i gotujemy pod przykryciem, aż mięsko będzie odchodzić od kości i będzie miękkie (wywar powinien być lekko słonawy).
  • Krok 2

    10 min
    Ugotowane mięso wyciągamy z wywaru. Mięso oddzielamy od skóry i kości.
  • Krok 3

    5 min
    Kroimy w drobniutkie kawałki.
  • Krok 4

    5 min
    Wkładamy do wyparzonych słoików (powinniśmy mieć około 3/4 wysokości słoika).
  • Krok 5

    3 min
    Zalewamy wywarem, zakręcamy.
  • Krok 6

    40 min
    Zalewamy wywarem, zakręcamy i pasteryzujemy przez około 40 minut.
  • Krok 7

    1 min
    Odstawiamy do zastygnięcia. W ten sposób mamy pyszny przysmak do kanapek :)
Golonka w słoiku

Krok 1 z 7

Golonkę zalewamy wodą, dodajemy przyprawy i gotujemy pod przykryciem, aż mięsko będzie odchodzić od kości i będzie miękkie (wywar powinien być lekko słonawy).

Golonka w słoiku

Krok 2 z 7

Ugotowane mięso wyciągamy z wywaru. Mięso oddzielamy od skóry i kości.

Golonka w słoiku

Krok 3 z 7

Kroimy w drobniutkie kawałki.

Golonka w słoiku

Krok 4 z 7

Wkładamy do wyparzonych słoików (powinniśmy mieć około 3/4 wysokości słoika).

Golonka w słoiku

Krok 5 z 7

Zalewamy wywarem, zakręcamy.

Golonka w słoiku

Krok 6 z 7

Zalewamy wywarem, zakręcamy i pasteryzujemy przez około 40 minut.

Golonka w słoiku

Krok 7 z 7

Odstawiamy do zastygnięcia. W ten sposób mamy pyszny przysmak do kanapek :)

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Appetizer
  • Bez jajek
  • Bez laktozy
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Dodatek
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia niemiecka
  • Kuchnia regionalna
  • Kuchnie świata
  • Pieczenie
  • Przekąska
  • Rodzinny posiłek
  • Z mięsem

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zupa Phở – czyli wietnamski rosół

    4 godz 13 min Trudny
  • Zimne nóżki w galarecie

    5 godz 57 min Średni
  • Mus jabłkowy na zimę

    58 min Łatwy
  • Fasolka jaś po bretońsku

    1 godz 1 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu